Ik heb een vraag over

Voor je boekt

Is barbecueën overal toegestaan?

Bijna op alle campings is een vorm van barbecueën toegestaan. Is houtskool toegestaan, dan vind je een gratis houtskoolbarbecue bij je accommodatie. Is houtskool niet toegestaan, maar gas wel, dan hebben wij voor een gratis gasbarbecue (met gasfles) gezorgd bij je accommodatie. Op sommige campings zijn centrale barbecueplaatsen, of is barbecueën helemaal niet toegestaan in verband met de droogte. In zo'n geval vind je een luxe grillplaat bij je accommodatie. Op een campingpagina bij belangrijke info kun je precies zien wat voor soort barbecue is toegestaan en wat wij leveren bij de accommodatie.

Wat houdt de Geld terug Garantie in?

Kan je vakantie niet doorgaan vanwege een quarantaine verplichting in je vakantieland of thuisland op nationaal niveau dan geven wij je de garantie dat je, jouw volledige reissom terug krijgt! En dat allemaal binnen 5 werkdagen! Je kunt ook kiezen voor een vakantie naar een andere bestemming. Deze garantie geldt voor boekingen gedurende het hele seizoen.

De geld terug garantie geldt niet wanneer de quarantaine veroorzaakt wordt door de vaccinatiestatus van jou of je reisgezelschap.

Kan ik ook een optie krijgen?

Dat kan. Wij geven je graag een optie voor maximaal 5 werkdagen (incl. zaterdag en zondag). Een belletje of een e-mail volstaat om aan ons door te geven of de optie wel of niet mag doorgaan. Binnen een maand voor aankomst kun je maximaal 1 werkdag een optie krijgen.

Kunnen we bij Roan alleen op zaterdag aankomen?

Bij Roan kun je op veel campings aankomen en vertrekken, namelijk op zaterdag, maandag, dinsdag en donderdag. De aankomst- en vertrekdagen kunnen per camping verschillen. Op de campingpagina kun je in de prijstabel gemakkelijk de aankomst- en vertrekdagen op jouw favoriete camping bekijken. Het gehele seizoen geldt er een minimale verblijfsduur van 2 nachten.

Wat moeten we ter plaatse nog betalen?

In alle landen betaal je toeristenbelasting. Reken hiervoor tussen de € 0,50 en € 1,00 per dag per persoon. Kinderen zijn vaak gratis of half geld (op camping Terme Catez betaal je voor kinderen vanaf 6 jaar een toeslag tussen de € 1,25 en 2,50 per dag).

In Kroatië betaal je op enkele campings (o.a. Vestar, Polari, Krk, Belvedere Trogir, Solaris Beach Resort en Zaton Holiday Resort) een z.g.n. registration fee van +/- € 1,- per persoon (dit is per verblijf, dus niet per dag). In Nederland kunnen er nog servicekosten in rekening worden gebracht. Op de volgende campings in Nederland zijn de kosten voor water en elektriciteit niet inclusief: Roompot beach resort, Hunzedal, Callassande en Kijkduin. Voor deze campings dienen de kosten voor lokale heffingen bij boeking te worden betaald (onder lokale heffingen vallen toeristenbelasting, gas, licht en kosten voor afval).

Op sommige campings dient een extra toeslag betaald te worden voor o.a. het gebruik van bijvoorbeeld het zwembad of de parkeerplaats. Wanneer dit het geval is staat dit duidelijk vermeld op de specifieke campingpagina.

Verder betaal je een borgsom van € 100,- (contant), die je weer terugkrijgt als je je accommodatie schoon achterlaat. Onze medewerkers stellen je, indien gewenst, gratis schoonmaakmiddelen ter beschikking. Soms betaal je ook een borgsom voor bijvoorbeeld slagboomkaartjes of zwembadkaartjes. Indien de barbecue niet is schoongemaakt bij vertrek zijn wij genoodzaakt €25,- van de door jou betaalde borg in te houden. Indien je voor 07.00 uur ‘s ochtends vertrekt, wordt de door jou betaalde borgsom van € 100,- na goed bevinden van jouw accommodatie op je rekening teruggestort.

Kunnen we een eindschoonmaak bijboeken?

Hoe fijn is het dat je na een heerlijke vakantie je accommodatie niet zelf hoeft schoon te maken? Bij Roan nemen we graag deze zorg uit handen. Sinds seizoen 2020 is het mogelijk op de meeste campings een eindschoonmaak bij te boeken! Meer informatie over de eindschoonmaak vind je hier.

Kunnen we een voorkeur doorgeven?

Uiteraard kun je bij ons een voorkeur doorgeven. Indien je tijdens het maken van je boeking ziet staan dat je een eigen plek op de camping kunt kiezen, door middel van een voorkeursplaats, is het voor ons niet mogelijk om rekening te houden met je wensen. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste plaats? Wij helpen je graag verder. Indien je geen voorkeursplaats kunt afsluiten bij je boeking, kun je een wens doorgeven. Wij proberen altijd rekening te houden met je wensen, maar wij kunnen niets garanderen.

Indien een door jou opgegeven voorkeur niet mogelijk is, om welke reden dan ook, wordt je hierover niet vooraf geïnformeerd.

Voor meer informatie verwijzen wij je naar onze reisvoorwaarden.

Wat zijn de reserveringskosten bij Roan?

De reserveringskosten bij Roan zijn € 27,-.

Hoe kan ik boeken?

Je kunt bij ons telefonisch, per email of via de website jouw boeking plaatsen. Na het doorlopen van het boekingsproces krijg je van ons een e-mail met daarin de boekingsbevestiging. Zodra de boekingsbevestiging is ontvangen is je boeking definitief en dient de aanbetaling te worden voldaan voor de op de boekingsbevestiging vermelde datum.

Waarom dien ik €10,- SGR bijdrage te betalen?

Per 1 februari 2021 voert de SGR (stichting garantiefonds reizen) een deelnemersbijdrage in van €10,- per boeking. Dit bedrag wordt door Roan Campingvakanties bij de reiziger in rekening gebracht en afgedragen aan de SGR.

Roan Campingvakanties is aangesloten bij SGR (stichting garantiefonds reizen). Dit doen wij om jou, als klant bescherming te bieden. Mocht Roan in financiële problemen komen, dan ontvang je via de SGR altijd jouw betaling retour. 

De eigen SGR bijdrage werd in 1999 afgeschaft. De SGR had op dat moment voldoende middelen opgebouwd om bij eventuele faillissementen van reisorganisaties gedupeerde klanten uit te betalen. De SGR verwacht als gevolg van Covid-19 dat er in de toekomst meer bedrijven financieel onvermogen aanvragen en om zeker te stellen dat er aan de garantieverplichting kan worden voldaan, wordt deze heffing opnieuw ingevoerd.

Welke extra's kan ik allemaal bijboeken?

Bij Roan is aan alles gedacht! De volgende extra's kun je bijboeken: buggy, babybed, bolderkar, kinderstoel, linnenpakketten, strandlakens, douchehanddoeken, je huisdier, de naast-elkaar-garantie, de Roan-voorkeursplaats of een hotel voor onderweg.

Hoe zit het met regels in het zwembad?

In sommige zwembaden, met name in Italië, is het verplicht een badmuts te dragen. Soms volstaat ook een petje of bandana. Op sommige campings in Frankrijk zijn zwemshorts niet toegestaan, maar dienen mannen en jongens een strakke zwembroek te dragen. Beide is aangegeven op de campingpagina's bij het menu waterrecreatie. Houdt er rekening mee dat op sommige campings de zwembaden tussen de middag (siësta) gesloten zijn (bijvoorbeeld van 13.00 - 15.00 uur).

Wat is het verschil tussen een stacaravan Prestige Lounge en een Vision Lounge?

De stacaravans beschikken beide over 3 slaapkamers, airconditioning, luxe loungeveranda, zijn  geschikt voor maximaal 7 personen en zijn 35 m2 groot. Het grote verschil is de indeling en het uiterlijk van de stacaravans. De Prestige Lounge is uitgerust met een keuken aan de voorkant van de stacaravan en een grote schuifdeur naar de veranda en in de Vision Lounge is de keuken aan de achterzijde gelegen en loop je via openslaande deuren de veranda op. In de Vision Lounge is er een aparte eethoek én zithoek, in de Prestige Lounge is er een combi eet/zithoek. De voorzijde van de Prestige lounge is voorzien van een moderne 'stone-look'.

Hoeveel kost een annuleringsverzekering bij Roan?

Wij bieden de dubbel-zeker-annuleringsverzekering aan van Allianz Global Assistance. Met deze verzekering krijgt je, als je op jouw bestemming onverhoopt terug moet keren, ook de dagen vergoed die je al op vakantie bent geweest! Deze annuleringsverzekering kost 6,5% van de reissom (bedrag wordt afgerond). De poliskosten zijn € 4,50 en de assurantiebelasting is 21% van het bedrag van de annuleringsverzekering en de poliskosten (bedrag wordt afgerond). 

Kan ik mijn eigen plaats uit kiezen op de camping?

Door het afsluiten van deze voorkeursplaats ben je er van verzekerd dat je wordt ingedeeld op de door jou zelf gekozen beste plaats. De Roan-voorkeursplaats kost €50,- en kan niet worden afgesloten in combinatie met de naast-elkaar-garantie.

Wat is inbegrepen in de prijs?

In de huurprijs van jouw accommodatie is inbegrepen: huur van jouw accommodatie, gas, water, elektriciteit, staanplaatskosten, BTW en o.b.v. 4 personen. Voor de 5e, 6e en 7e persoon betaal je een toeslag. De prijs is exclusief € 27,- reserveringskosten, € 10,- SGR bijdrage en
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting is niet inbegrepen. Deze voldoe je veelal ter plaatse en bij enkele campings betaal je deze bij boeking.

Zijn de faciliteiten op de campings altijd open?

Met name in het voor- en naseizoen dien je er rekening mee te houden dat de faciliteiten, zoals zwembad, animatie of restaurant, niet (meer) geopend zijn. Soms kunnen campingeigenaren besluiten om bepaalde faciliteiten later te openen of eerder te sluiten. Wij proberen zoveel mogelijk de juiste openingsdata aan te geven, maar kunnen geen verantwoording nemen voor eventuele onjuistheden hierin.

Geldt er een toeslag voor meer dan 4 personen?

Onze basisprijs is gebaseerd op 4 personen. Voor een 5e persoon geldt een toeslag van € 3,- per nacht, voor de 6e persoon van € 4 ,- per nacht en voor de 7e persoon een toeslag van € 5,- per nacht. Let op! Op camping Bijela Uvala en Zelena Laguna geldt voor de 6e persoon een toeslag van € 8,- per nacht. Op camping Pra delle Torri geldt voor de 6e persoon een toeslag die varieert van € 4 tot € 12,- per nacht (ter plaatse te betalen). Op camping Domaine du Verdon geldt voor de 7e persoon een toeslag van € 13,- per nacht. En op de campings Bijela Uvala, Zelena Laguna, Union Lido, Mediterraneo, Les Sablons, Marina di Venezia en Portofelice een toeslag van € 10,- per nacht voor de 7e persoon. 

Wat is het verschil tussen een stacaravan Excellent en een Casa Royal?

De stacaravan Casa Royal is een accommodatie van onze zusterorganisatie Go4Camp. Deze accommodatie beschikt over dezelfde kwaliteit en service zoals je die van Roan gewend bent. Behalve de kleur zit er dus geen verschil tussen deze accommodaties!

Zijn huisdieren toegestaan bij Roan?

Huisdieren zijn alleen toegestaan in onze bungalowtenten en lodgetenten Holiday (niet op alle campings toegestaan) en op camping Domaine de la Yole, in de stacaravans Cinsault. De kosten voor het meebrengen van je huisdier zijn € 9,- per nacht. Je dient bij boeking altijd aan te geven of je huisdier met je meereist. Huisdieren op campings Etruria en Le Capanne ter plaatse te betalen.

Kunnen we bij Roan een accommodatie naast elkaar reserveren?

Voor € 30,- per accommodatie ben je verzekerd van een plaats naast uw vrienden of familie (max 3 accommodaties, zelfde accommodatie, gelijke vakantieperiode). Onder “naast elkaar” verstaan we ook “tegenover elkaar”, “met de rug naar elkaar” of “schuin tegenover elkaar”. Indien wij deze garantie, in hoogst uitzonderlijke gevallen, niet kunnen honoreren, dan heb je recht op € 120,- retour per accommodatie. Deze garantie is niet op alle campings bij te boeken. Indien op een accommodatie een voorkeursplaats mogelijk is, dan is het niet mogelijk de naast elkaar garantie te reserveren.

Op onze website kun je bij het reserveren van de boeking, bij het toevoegen van de extra’s zien of een voorkeursplaats of een naast elkaar garantie tot de mogelijkheden behoort.

Een voorkeursplaats is bij te boeken tot 1 maart 2021.

Wat is het verschil tussen een stacaravan Verde en een Casa Adria?

De stacaravan Casa Adria is een accommodatie van onze zusterorganisatie Go4Camp. Deze accommodatie beschikt over dezelfde kwaliteit en service zoals je die van Roan gewend bent. Behalve de kleur zit er dus geen verschil tussen deze accommodaties! (De stacaravan Casa Adria beschikt extra over een magnetron.)

Toeristenbelasting

Bij aankomst op de camping betaal je toeristenbelasting. Deze dien je bij de receptie van de camping of bij onze medewerkers te betalen. In sommige gevallen zijn kleine kinderen gratis. Op sommige campings dien je je paspoort in te leveren bij de hoofdreceptie en krijg je deze terug zodra de toeristenbelasting is voldaan of bij je vertrek. Op de campings Playa Brava, Bijela Uvala, Zelena Laguna, Lanterna Premium Camping Resort, Bi-Village en Park Umag betaal je de toeristenbelasting en eventuele registratiekosten bij boeking.  Tip: veel campings accepteren ook een Campingcard in plaats van een paspoort.

Wat is het verschil tussen een naast-elkaar-garantie en een voorkeursplaats?

Voor € 30,- per accommodatie boek je de naast-elkaar-garantie en ben je verzekerd van een plaats naast je vrienden of familie (max 3 accommodaties, zelfde accommodatie, gelijke vakantieperiode). Je staat gegarandeerd naast elkaar, tegenover elkaar, met de rug naar elkaar of schuin tegenover elkaar. Je kiest niet zelf je plaats uit, dit doen onze campingmedewerkers voor je.

Wil je zelf de door jou uitgekozen beste plaats op de camping? Door het afsluiten van onze voorkeursplaats ben je hiervan verzekerd. Ga je samen op vakantie en wil je naast elkaar staan? Zoek dan samen de beste plekken naast elkaar uit! De Roan-voorkeursplaats kost maar € 50,-.

Indien op een accommodatie een voorkeursplaats mogelijk is, dan is het niet mogelijk de naast elkaar garantie te reserveren. 

Wat is het verschil tussen bungalowtent (RO) en bungalowtent (GO)?

De bungalowtent (GO) is een accommodatie van onze zusterorganisatie Go4Camp. Deze accommodatie beschikt over dezelfde kwaliteit en service zoals je die van Roan gewend bent. Behalve de kleur zit er dus geen verschil tussen deze accommodaties!

Staat jouw vraag er niet tussen? Wij helpen je graag!

Openingstijden

Ma - wo 09.00 - 22.00
Do - vr 09.00 – 17.30
Za - zo 10.00 - 16.00

Ervaringen van Roan klanten