Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 01-02-2018 | Inspiratie

Hoe krijgt een camping sterren toegewezen?

Bij het boeken van je vakantie is één van de belangrijkste vragen toch wel: hoeveel sterren heeft de camping van je keuze? Na het bekijken van het aantal sterren volgen eigenlijk direct de volgende vragen: Hoe krijgt een camping nou sterren toegewezen en wat betekenen die sterren nou precies?

Het komt er op neer dat een camping punten toegewezen krijgt voor de voorzieningen die aanwezig zijn. Het totaal aantal punten wordt opgeteld en dit levert een sterrenclassificatie op. In Italië, Frankrijk en Kroatië hanteren ze een eigen toekenning van sterren. Omdat ieder land zijn eigen richtlijnen hanteert blijft het altijd een beetje appels met peren vergelijken, maar hieronder zullen de procedures toegelicht worden. 

Sterren camping Italië

Camping Marina di Venezia

Marina di Venezia

In iedere regio van Italië (20 in totaal) hebben ze hun eigen sterrenregeling. Wil een camping in de regio Venetië 5 sterren in de wacht slepen dan moet deze onder andere per gast een oppervlakte van minimaal 44 m2 bieden. Ook bepaald het aantal douches per 100 gasten het verkrijgen van een extra ster. Naast deze criteria staan er nog tal van andere op de checklijst met voorzieningen die van belang zijn bij het toekennen van sterren, er wordt niet snel een camping met 5 sterren beoordeeld. De procedure voor het toekennen van sterren moet om de vijf jaar worden herhaald. Op welke 5 sterren campings in Italië staat Roan: Bella ItaliaSan FrancescoSant' AngeloUnion Lido en Marina di Venezia,

Sterren camping Frankrijk

Camping Beach Garden

Les Méditerranées - Camping Beach Garden

Het is pas sinds 2013 mogelijk om voor een camping 5 sterren te behalen, tot die tijd was 4 sterren het maximaal haalbare. De procedure voor het toekennen van sterren ligt vast in een verordening. De toegekende sterren zeggen iets over het voorzieningenniveau zoals, het maximaal aantal plaatsen van de camping bekeken tot de totale oppervlakte van de camping, de minimale afmetingen van een campingplaats en de kwailiteit en hygiëne van het sanitair. Op welke 5 sterren campings in Frankrijk staat Roan: Le Sérignan PlageLa Dune des SablesLe Ranc DavaineAluna VacancesLes Méditerranées - Camping Beach GardenDomaine de la Yole en La Sirène.

Sterren camping Kroatië

Camping Krk

Krk

In Kroatië ligt de verantwoording voor het toekennen van sterren bij het ministerie van toerisme. De checklijst voor het toekennen van de sterren bestaat uit ongeveer 80 bladzijdes. Het ministerie van toerisme let op zowel het aanwezig zijn van de voorzieningen als de kwaliteit, kwantiteit en de conditie waarin ze verkeren. Simpele en hele kleine campings worden niet geclassificeerd en campings met 1 ster bestaan niet. 5 sterren worden bijna nooit toegekend aan een camping in Kroatië. Op welke 5 sterren campings in Kroatië staat Roan: Krk

Andere 5 sterren campings

Camping Sanguli

Spanje: Playa Montoig

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: