Ik heb een vraag over

Voor je boekt

Is barbecueën overal toegestaan?

Bijna op alle campings is een vorm van barbecueën toegestaan. Is houtskool toegestaan, dan vind je een gratis houtskoolbarbecue bij je accommodatie. Is houtskool niet toegestaan, maar gas wel, dan hebben wij voor een gratis gasbarbecue (met gasfles) gezorgd bij je accommodatie. Op sommige campings zijn centrale barbecueplaatsen, of is barbecueën helemaal niet toegestaan in verband met de droogte. In zo'n geval vind je een luxe grillplaat bij je accommodatie. Op een campingpagina bij belangrijke info kun je precies zien wat voor soort barbecue is toegestaan en wat wij leveren bij de accommodatie.

Wat houdt de Geld terug Garantie in?

Kan je vakantie niet doorgaan vanwege een quarantaine verplichting in je vakantieland of thuisland op nationaal niveau dan geven wij je de garantie dat je, jouw volledige reissom terug krijgt! En dat allemaal binnen 5 werkdagen! Je kunt ook kiezen voor een vakantie naar een andere bestemming. Deze garantie geldt voor boekingen gedurende het hele seizoen.

De geld terug garantie geldt niet wanneer de quarantaine veroorzaakt wordt door de vaccinatiestatus van jou of je reisgezelschap.

Kan ik ook een optie krijgen?

Dat kan. Wij geven je graag een optie voor maximaal 5 werkdagen (incl. zaterdag en zondag). Een belletje of een e-mail volstaat om aan ons door te geven of de optie wel of niet mag doorgaan. Binnen een maand voor aankomst kun je maximaal 1 werkdag een optie krijgen.

Kunnen we bij Roan alleen op zaterdag aankomen?

Bij Roan kun je op veel campings aankomen en vertrekken, namelijk op zaterdag, maandag, dinsdag en donderdag. De aankomst- en vertrekdagen kunnen per camping verschillen. Op de campingpagina kun je in de prijstabel gemakkelijk de aankomst- en vertrekdagen op jouw favoriete camping bekijken. Het gehele seizoen geldt er een minimale verblijfsduur van 2 nachten.

Wat moeten we ter plaatse nog betalen?

In alle landen betaal je toeristenbelasting. Reken hiervoor tussen de € 0,50 en € 1,00 per dag per persoon. Kinderen zijn vaak gratis of half geld (op camping Terme Catez betaal je voor kinderen vanaf 6 jaar een toeslag tussen de € 1,25 en 2,50 per dag).

In Kroatië betaal je op enkele campings (o.a. Vestar, Polari, Krk, Belvedere Trogir, Solaris Beach Resort en Zaton Holiday Resort) een z.g.n. registration fee van +/- € 1,- per persoon (dit is per verblijf, dus niet per dag). In Nederland kunnen er nog servicekosten in rekening worden gebracht. Op de volgende campings in Nederland zijn de kosten voor water en elektriciteit niet inclusief: Roompot beach resort, Hunzedal, Bospark Lunsbergen, Callassande en Kijkduin. Voor deze campings dienen de kosten voor lokale heffingen bij boeking te worden betaald (onder lokale heffingen vallen toeristenbelasting, gas, licht en kosten voor afval).

Op sommige campings dient een extra toeslag betaald te worden voor o.a. het gebruik van bijvoorbeeld het zwembad of de parkeerplaats. Wanneer dit het geval is staat dit duidelijk vermeld op de specifieke campingpagina.

Verder betaal je een borgsom van € 100,- (contant), die je weer terugkrijgt als je je accommodatie schoon achterlaat. Onze medewerkers stellen je, indien gewenst, gratis schoonmaakmiddelen ter beschikking. Soms betaal je ook een borgsom voor bijvoorbeeld slagboomkaartjes of zwembadkaartjes. Indien de barbecue niet is schoongemaakt bij vertrek zijn wij genoodzaakt €25,- van de door jou betaalde borg in te houden. Indien je voor 07.00 uur ‘s ochtends vertrekt, wordt de door jou betaalde borgsom van € 100,- na goed bevinden van jouw accommodatie op je rekening teruggestort.

Kunnen we een eindschoonmaak bijboeken?

Hoe fijn is het dat je na een heerlijke vakantie je accommodatie niet zelf hoeft schoon te maken? Bij Roan nemen we graag deze zorg uit handen. Sinds seizoen 2020 is het mogelijk op de meeste campings een eindschoonmaak bij te boeken! Meer informatie over de eindschoonmaak vind je hier.

Kunnen we een voorkeur doorgeven?

Uiteraard kun je bij ons een voorkeur doorgeven. Onze medewerkers maken de planning, zij zullen zoveel mogelijk proberen rekening te houden met jouw voorkeur. Een voorkeur opgeven is helemaal gratis. Wij kunnen een voorkeur echter nooit garanderen! 

Indien een door jou opgegeven voorkeur niet mogelijk is, om welke reden dan ook, wordt je hierover niet vooraf geïnformeerd.

Bij Roan kun je op de meeste campings een naast elkaar garantie of een Roan-voorkeursplaats bijboeken.

Op onze website kun je bij het reserveren van de boeking, bij het toevoegen van de extra’s zien of een voorkeursplaats of een naast elkaar garantie tot de mogelijkheden behoort. 

Voor meer informatie verwijzen wij je naar onze reisvoorwaarden.

Wat zijn de reserveringskosten bij Roan?

De reserveringskosten bij Roan zijn € 27,-.

Hoe kan ik boeken?

Je kunt bij ons telefonisch, per email of via de website jouw boeking plaatsen. Na het doorlopen van het boekingsproces krijg je van ons een e-mail met daarin de boekingsbevestiging. Zodra de boekingsbevestiging is ontvangen is je boeking definitief en dient de aanbetaling te worden voldaan voor de op de boekingsbevestiging vermelde datum.

Waarom dien ik €10,- SGR bijdrage te betalen?

Per 1 februari 2021 voert de SGR (stichting garantiefonds reizen) een deelnemersbijdrage in van €10,- per boeking. Dit bedrag wordt door Roan Campingvakanties bij de reiziger in rekening gebracht en afgedragen aan de SGR.

Roan Campingvakanties is aangesloten bij SGR (stichting garantiefonds reizen). Dit doen wij om jou, als klant bescherming te bieden. Mocht Roan in financiële problemen komen, dan ontvang je via de SGR altijd jouw betaling retour. 

De eigen SGR bijdrage werd in 1999 afgeschaft. De SGR had op dat moment voldoende middelen opgebouwd om bij eventuele faillissementen van reisorganisaties gedupeerde klanten uit te betalen. De SGR verwacht als gevolg van Covid-19 dat er in de toekomst meer bedrijven financieel onvermogen aanvragen en om zeker te stellen dat er aan de garantieverplichting kan worden voldaan, wordt deze heffing opnieuw ingevoerd.

Welke extra's kan ik allemaal bijboeken?

Bij Roan is aan alles gedacht! De volgende extra's kun je bijboeken: buggy, babybed, bolderkar, kinderstoel, linnenpakketten, strandlakens, douchehanddoeken, je huisdier, de naast-elkaar-garantie, de Roan-voorkeursplaats of een hotel voor onderweg.

Hoe zit het met regels in het zwembad?

In sommige zwembaden, met name in Italië, is het verplicht een badmuts te dragen. Soms volstaat ook een petje of bandana. Op sommige campings in Frankrijk zijn zwemshorts niet toegestaan, maar dienen mannen en jongens een strakke zwembroek te dragen. Beide is aangegeven op de campingpagina's bij het menu waterrecreatie. Houdt er rekening mee dat op sommige campings de zwembaden tussen de middag (siësta) gesloten zijn (bijvoorbeeld van 13.00 - 15.00 uur).

Wat is het verschil tussen een stacaravan Prestige Lounge en een Vision Lounge?

De stacaravans beschikken beide over 3 slaapkamers, airconditioning, luxe loungeveranda, zijn  geschikt voor maximaal 7 personen en zijn 35 m2 groot. Het grote verschil is de indeling en het uiterlijk van de stacaravans. De Prestige Lounge is uitgerust met een keuken aan de voorkant van de stacaravan en een grote schuifdeur naar de veranda en in de Vision Lounge is de keuken aan de achterzijde gelegen en loop je via openslaande deuren de veranda op. In de Vision Lounge is er een aparte eethoek én zithoek, in de Prestige Lounge is er een combi eet/zithoek. De voorzijde van de Prestige lounge is voorzien van een moderne 'stone-look'.

Hoeveel kost een annuleringsverzekering bij Roan?

Wij bieden de dubbel-zeker-annuleringsverzekering aan van Allianz Global Assistance. Met deze verzekering krijgt je, als je op jouw bestemming onverhoopt terug moet keren, ook de dagen vergoed die je al op vakantie bent geweest! Deze annuleringsverzekering kost 6,5% van de reissom (bedrag wordt afgerond). De poliskosten zijn € 4,50 en de assurantiebelasting is 21% van het bedrag van de annuleringsverzekering en de poliskosten (bedrag wordt afgerond). 

Kan ik mijn eigen plaats uit kiezen op de camping?

Door het afsluiten van deze voorkeursplaats ben je er van verzekerd dat je wordt ingedeeld op de door jou zelf gekozen beste plaats. Boek je voor 1 oktober dan betaal je maar €50,- voor de beste plaats! Hierna betaal je €99,-. De Roan-voorkeursplaats is tot uiterlijk 1 maart te boeken en kan niet worden afgesloten in combinatie met de naast-elkaar-garantie.

Wat is inbegrepen in de prijs?

In de huurprijs van jouw accommodatie is inbegrepen: huur van jouw accommodatie, gas, water, elektriciteit, staanplaatskosten, BTW en o.b.v. 4 personen. Voor de 5e, 6e en 7e persoon betaal je een toeslag. De prijs is exclusief € 27,- reserveringskosten, € 10,- SGR bijdrage en
€ 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting is niet inbegrepen. Deze voldoe je veelal ter plaatse en bij enkele campings betaal je deze bij boeking.

Zijn de faciliteiten op de campings altijd open?

Met name in het voor- en naseizoen dien je er rekening mee te houden dat de faciliteiten, zoals zwembad, animatie of restaurant, niet (meer) geopend zijn. Soms kunnen campingeigenaren besluiten om bepaalde faciliteiten later te openen of eerder te sluiten. Wij proberen zoveel mogelijk de juiste openingsdata aan te geven, maar kunnen geen verantwoording nemen voor eventuele onjuistheden hierin.

Geldt er een toeslag voor meer dan 4 personen?

Onze basisprijs is gebaseerd op 4 personen. Voor een 5e persoon geldt een toeslag van € 3,- per nacht, voor de 6e persoon van € 4 ,- per nacht en voor de 7e persoon een toeslag van € 5,- per nacht. Let op! Op camping Bijela Uvala en Zelena Laguna geldt voor de 6e persoon een toeslag van € 8,- per nacht. Op camping Pra delle Torri geldt voor de 6e persoon een toeslag die varieert van € 4 tot € 12,- per nacht (ter plaatse te betalen). Op camping Domaine du Verdon geldt voor de 7e persoon een toeslag van € 13,- per nacht. En op de campings Bijela Uvala, Zelena Laguna, Union Lido, Mediterraneo, Les Sablons, Marina di Venezia en Portofelice een toeslag van € 10,- per nacht voor de 7e persoon. 

Wat is het verschil tussen een stacaravan Excellent en een Casa Royal?

De stacaravan Casa Royal is een accommodatie van onze zusterorganisatie Go4Camp. Deze accommodatie beschikt over dezelfde kwaliteit en service zoals je die van Roan gewend bent. Behalve de kleur zit er dus geen verschil tussen deze accommodaties!

Zijn huisdieren toegestaan bij Roan?

Huisdieren zijn alleen toegestaan in onze bungalowtenten en lodgetenten Holiday (niet op alle campings toegestaan) en op camping Domaine de la Yole, in de stacaravans Cinsault. De kosten voor het meebrengen van je huisdier zijn € 9,- per nacht. Je dient bij boeking altijd aan te geven of je huisdier met je meereist. Huisdieren op campings Etruria en Le Capanne ter plaatse te betalen.

Kunnen we bij Roan een accommodatie naast elkaar reserveren?

Voor € 30,- per accommodatie ben je verzekerd van een plaats naast uw vrienden of familie (max 3 accommodaties, zelfde accommodatie, gelijke vakantieperiode). Onder “naast elkaar” verstaan we ook “tegenover elkaar”, “met de rug naar elkaar” of “schuin tegenover elkaar”. Indien wij deze garantie, in hoogst uitzonderlijke gevallen, niet kunnen honoreren, dan heb je recht op € 120,- retour per accommodatie. Deze garantie is niet op alle campings bij te boeken. Indien op een accommodatie een voorkeursplaats mogelijk is, dan is het niet mogelijk de naast elkaar garantie te reserveren.

Op onze website kun je bij het reserveren van de boeking, bij het toevoegen van de extra’s zien of een voorkeursplaats of een naast elkaar garantie tot de mogelijkheden behoort.

Een voorkeursplaats is bij te boeken tot 1 maart 2021.

Wat is het verschil tussen een stacaravan Verde en een Casa Adria?

De stacaravan Casa Adria is een accommodatie van onze zusterorganisatie Go4Camp. Deze accommodatie beschikt over dezelfde kwaliteit en service zoals je die van Roan gewend bent. Behalve de kleur zit er dus geen verschil tussen deze accommodaties! (De stacaravan Casa Adria beschikt extra over een magnetron.)

Toeristenbelasting

Bij aankomst op de camping betaal je toeristenbelasting. Deze dien je bij de receptie van de camping of bij onze medewerkers te betalen. In sommige gevallen zijn kleine kinderen gratis. Op sommige campings dien je je paspoort in te leveren bij de hoofdreceptie en krijg je deze terug zodra de toeristenbelasting is voldaan of bij je vertrek. Op de campings Playa Brava, Bijela Uvala, Zelena Laguna, Lanterna Premium Camping Resort, Bi-Village en Park Umag betaal je de toeristenbelasting en eventuele registratiekosten bij boeking.  Tip: veel campings accepteren ook een Campingcard in plaats van een paspoort.

Wat is het verschil tussen een naast-elkaar-garantie en een voorkeursplaats?

Voor € 30,- per accommodatie boek je de naast-elkaar-garantie en ben jeverzekerd van een plaats naast je vrienden of familie (max 3 accommodaties, zelfde accommodatie, gelijke vakantieperiode). Je staat gegarandeerd naast elkaar, tegenover elkaar, met de rug naar elkaar of schuin tegenover elkaar. Je kiest niet zelf je plaats uit, dit doen onze campingmedewerkers voor je.

Wil je zelf de door jou uitgekozen beste plaats op de camping? Door het afsluiten van onze voorkeursplaats ben je hiervan verzekerd. Ga je samen op vakantie en wil je naast elkaar staan? Zoek dan samen de beste plekken naast elkaar uit! De Roan-voorkeursplaats is tot uiterlijk 01.03.21 te boeken en kost maar € 50,-.

Indien op een accommodatie een voorkeursplaats mogelijk is, dan is het niet mogelijk de naast elkaar garantie te reserveren. 

Wat is het verschil tussen bungalowtent (RO) en bungalowtent (GO)?

De bungalowtent (GO) is een accommodatie van onze zusterorganisatie Go4Camp. Deze accommodatie beschikt over dezelfde kwaliteit en service zoals je die van Roan gewend bent. Behalve de kleur zit er dus geen verschil tussen deze accommodaties!

Over je bestaande boeking

Kan ik mijn boeking wijzigen?

Je kunt je boeking altijd wijzigen. In sommige gevallen brengt dit extra kosten met zich mee. 

Er zijn geen wijzigingskosten verbonden aan:

  • toevoegen personen
  • toevoegen extra's
  • toevoegen aantal nachten
  • toevoegen verzekeringen

Je betaalt uiteraard wel de kosten van de extra personen, geboekte extra's etc.

Voor het wijzigen van je vakantie houden wij voor de prijzen je originele boekdatum aan.

Indien je je boeking naar een andere periode wilt verplaatsen, na 1 april,  zijn daar geen extra kosten aan verbonden, mits de reissom minimaal gelijk blijft. Indien deze lager wordt, passen wij de oorspronkelijke reissom niet aan.

Roan Campingvakanties heeft het recht om prijzen aan te passen. Onze prijzen kunnen dagelijks wijzigen. 

Wanneer je een aantal nachten (of eerder geboekte extra's of personen) van uw boeking af wilt halen, dan geldt dit als deelannulering. Hier worden wel kosten voor in rekening gebracht. Wij rekenen annuleringskosten over het verschil.

Kan ik mijn boeking (deel)annuleren?

Tot 1 april 2021 kun je je boeking kosteloos annuleren. Je aanbetaling dient wel voor de op de bevestiging vermelde datum te worden voldaan, maar wordt teruggestort indien je moet annuleren voor 1 april 2021. Daarna worden annuleringskosten in rekening gebracht (zie de reisvoorwaarden). Wanneer je een aantal nachten van je boeking wilt annuleren, gelden voor de nachten die je wilt annuleren de annuleringsvoorwaarden. Let op: je vakantie verlengen of verkorten is niet altijd mogelijk en kan annuleringskosten met zich meebrengen, omdat in de planning van de accommodaties geen nachten mogen overblijven! Indien je de gehele reis dient te annuleren, willen wij je vragen dit schriftelijk aan ons door te geven. Je kunt een mail met je gegevens sturen.

Wanneer krijg ik mijn reisbescheiden toegestuurd?

Nadat wij je volledige betaling hebben ontvangen sturen wij je de reisbescheiden, 14 dagen voor aanvang van jouw vakantie, per e-mail toe (vanaf 1 maart).  Je vindt hierin je vouchers, info over de camping en de accommodatiebeschrijving.

Kan ik mij beroepen op herroepingsrecht?

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op alle diensten van Roan Campingvakanties. Diensten betreffende logies te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode zijn namelijk uitgezonderd van het herroepingsrecht. Wel hanteren wij een annuleringsregeling. Zie voor meer informatie over annuleren https://www.roan.nl/veel-geste... onder “Kan ik mijn boeking (deel)annuleren?'

Wanneer moet ik mijn aanbetaling doen?

Bij Roan hoef je slechts €99,- aan te betalen, als je hebt geboekt voor 28 februari, na deze datum bedraagt de aanbetaling 30% van de reissom. Het overige bedrag betaal je pas 8 weken voor vertrek. Voor gasten met aankomst in de maanden maart t/m juni hoeft de restantbetaling pas 4 weken voor aankomst betaald te zijn. Het vastleggen van jouw volgende camping vakantie bij Roan is nu dus echt voordelig. 

Indien je binnen 8 weken voor aankomst boekt, dient het gehele bedrag in één keer voldaan te worden. Je ontvangt geen acceptgiro's maar je kunt betalen via bankoverschrijving, IDEAL, Mastercard, Bancontact of VISA. Door in te loggen op ‘Mijn Roan’ kun je gemakkelijk kiezen van welke betaalmethode je gebruik wilt maken.

Kunnen jullie ook een overnachting onderweg regelen?

Op onze site staat een aantal hotels langs de route, die je via ons kunt boeken. Bel je ons of stuur ons een e-mail en wij vragen de overnachting voor je aan!

Heeft Roan flexibele prijzen en wat betekent dit voor mijn boeking?

Dagelijks monitoren wij onze prijzen en passen deze aan, indien nodig. Het kan dus zeker voorkomen dat de reis die je gisteren gezien hebt, vandaag voordeliger of juist duurder is geworden. Op het moment dat je je vakantie definitief hebt gereserveerd, houden wij die prijs aan. Wij zullen je dus achteraf nooit belasten met een hogere prijs. Andersom geldt dus ook, dat bij een prijsverlaging, we je boeking niet aanpassen. Op het moment van boeken, ben je immers akkoord gegaan met onze voorwaarden en de betreffende prijs op dat moment.

Tot wanneer kan ik nog extra's bijboeken?

In principe kun je nog extra's bij boeken tot de dag voor vertrek (mits beschikbaar).

Kan ik al mijn boekingen in 'Mijn Roan' terugvinden?

Alle boekingen gemaakt in voorgaande jaren zijn ook terug te vinden in je eigen Roan account. 

Heb je aansluitend 2 of meer reserveringen geboekt, omdat je bijvoorbeeld 2 campings combineert of met meerdere families tegelijk op vakantie gaat, dan zie je helaas alleen de 1e boeking. Wij zijn op de hoogte van dit technische mankement.

Over Roan Camping Holidays

Is Roan een Engelse organisatie?

Roan is een Nederlandse organisatie, opgericht in 1986. Bijna 70% van onze gasten is Nederlands. Daarnaast komen onze gasten vooral uit Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en België. Roan Campingvakanties maakt deel uit van de European Camping Group.

Is Roan wel aangesloten bij allerlei instanties?

Jazeker! Wij zijn lid van het ANVR (lidno. 2322, in België GFG), het SGR (lidno. 1843) en het Calamiteitenfonds.

COVID-19

Niet-gevaccineerden hebben vanaf 8 augustus een negatieve test nodig voor terugkeer uit 'geel' EU-land

Mensen die niet volledig gevaccineerd zijn of geen coronaherstelbewijs hebben, moeten vanaf 8 augustus een negatieve test kunnen overleggen als ze terugkeren naar Nederland vanuit een 'geel' EU-land. De test moet in het land van herkomst worden gedaan. Het gaat om een PCR-test die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen of om een antigeentest, die maximaal 24 uur voor vertrek naar Nederland is afgenomen.

Bekijk hier waar je buiten Nederland een PCR óf sneltest af kunt laten nemen. 

Hoe zit ’t nu precies met de gezondheidspas “pass sanitaire” voor Frankrijk?

Deze pas laat zien of je volledig bent gevaccineerd, negatief getest bent of recent bent hersteld van covid-19.

Vanaf 21 juli heb je in Frankrijk een pas (pass sanitaire met QR-code) nodig voor een bezoek aan culturele en vrijetijdsgelegenheden met meer dan 50 personen (o.a. evenementen, theaters, bioscopen, musea, pretparken).

Vanaf 1 augustus wordt deze regel ook van toepassing voor binnenruimtes van de horeca (ook op het terras), winkelcentra (niet winkels of supermarkten) en openbaar vervoer (TGV, vliegtuig, langeafstandsbussen).

Dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar. Kinderen van 12 tot en met 17 jaar hoeven tot 30 augustus geen gezondheidspas te hebben. Kinderen onder de 12 worden helemaal buiten beschouwing gelaten.

Op de camping zelf heb je de pas NIET nodig, Bij aankomst op de camping wordt wel gevraagd om de gezondheidspas “pass sanitaire”.

De Nederlandse corona check app is goedgekeurd en volstaat als gezondheidspas.

Kan ik wijzigen of annuleren vanwege de gezondheidspas “pass sanitaire” in Frankrijk?

Zolang het reisadvies van Buitenlandse zaken naar Frankrijk 7 dagen voor aankomst positief is, kun je niet kosteloos annuleren vanwege mogelijk strengere maatregelen. Je kunt immers naar Frankrijk afreizen.

Uiteraard kun je altijd omboeken naar een andere bestemming in 2021. De reisduur dient wel ongeveer gelijk te blijven. Voor de prijsbepaling houden wij je boekdatum vast. 

Hoe zit het als ik een doorreis door Slovenië maak naar bv. Kroatië?

Doorreis door Slovenië blijft mogelijk zonder dat een negatieve test, een herstellingscertificaat of een bewijs van vaccinatie hoeft te worden overgelegd, aanvankelijk voor een beperkte periode tot 15 augustus 2021. Dit op voorwaarde dat de uitreis binnen 12 uur na binnenkomst plaatsvindt. Een andere voorwaarde is dat alle meereizende personen de grens met het buurland mogen overschrijden, iedereen dient te zijn uitgerust met een geldig identiteitsdocument vereist voor de verdere reis naar Kroatië.

Mag ik met Roan op vakantie als ik niet gevaccineerd ben?

Ja dat mag zeker, echter dien je je wel aan de inreisvoorwaarden van je vakantieland te houden. Welke testen er nodig zijn, kun je teruglezen op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Tussen 1 juli en 31 augustus kun je een gratis testafspraak maken via www.testenvoorjereis.nl.

Wat verstaan jullie onder een negatief reisadvies?

Onder een negatief reisadvies verstaan wij de kleurcode oranje of rood (voor onze Belgische gasten geldt kleurcode rood). Indien je niet op vakantie kunt omdat de kleurcode oranje of rood is , komt dat doordat de bestemming geen toeristen toelaat of het land waarin je woont het afraadt om naar die bestemming af te reizen.
Kun je niet op je bestemming komen, omdat het land waar je door heen moet reizen geen toeristen op doorreis toelaat, is dat ook een geldige reden. In bovenstaande gevallen kun je je vakantie wijzigen naar een andere bestemming of ontvang je je gedane betaling retour.

Kan ik kosteloos annuleren als ik in quarantaine moet?

Indien je zelf niet positief getest bent maar wel in contact bent geweest met een besmet persoon, is dat geen geldige reden om je vakantie kosteloos te annuleren. Uiteraard denken we graag met je mee hoe we dit voor je kunnen oplossen. Wellicht kunnen we je vakantie verzetten naar een andere datum. Neem in zo’n situatie altijd contact met ons op en we helpen je verder.

Valt het Coronavirus onder de dekking van het calamiteitenfonds?

Het calamiteitenfonds geldt alleen voor molestsituaties of natuurrampen. Ziektes en epidemieën zoals Covid-19 vallen niet onder de dekking van het calamiteitenfonds.

Wat gebeurt er als ik niet kan reizen omdat ik of mijn reisgenoten positief getest zijn?

Een positieve uitslag is bij de meeste annuleringsverzekeringen een geldige reden om je annuleringskosten vergoed te krijgen. Sluit dus altijd een annuleringsverzekering af, zodat je geen enkel risico loopt. Check tevens altijd goed je verzekeringsvoorwaarden.

Roan werkt samen met Allianz Global Assistance, waarbij een Covid-19 besmetting een geldige reden is om te annuleren. Een annuleringsverzekering dient uiterlijk 7 dagen na reservering te zijn afgesloten. Onze reisspecialisten informeren je graag.

Wanneer hoor ik of mijn vakantie niet door kan gaan vanwege een negatief reisadvies?

Wij nemen een week voor aankomst contact met je op als blijkt dat er op je vakantiebestemming nog steeds een negatief reisadvies geldt.

Kan ik kosteloos annuleren als ik op bestemming een negatieve PCR test moet laten zien?

Indien de vakantiebestemming een negatieve PCR test eist, is dat geen geldige reden om je vakantie kosteloos te annuleren. De kosten voor de PCR test zijn voor rekening van de vakantiegangers. Reist u tussen 1 juli en 31 augustus dan kunt u via www.testenvoorjereis.nl een gratis testafspraak maken.

Kan ik reizen door landen die nog code oranje hebben of daar op vakantie gaan?

Het is mogelijk te reizen door en naar landen die code oranje hebben, maar check goed je reisverzekering of je bent verzekerd mocht je onverhoopt tijdens jouw reis of vakantie in het ziekenhuis terecht komen.

Geven jullie een compensatie als blijkt dat niet alle faciliteiten volledig geopend zijn?

Nee, je ontvangt geen compensatie als blijkt dat bepaalde faciliteiten niet geopend zijn als gevolg van Covid-19.

Kan ik mijn vakantie verzetten naar 2022?

Je vakantie verzetten naar 2022 is helaas niet mogelijk. Je vakantie dient plaats te vinden in 2021. Wist je dat we op een aantal campings in Italië, Frankrijk en Nederland zelfs in de herfstvakantie geopend zijn?

Is kamperen een veilige manier van vakantie vieren?

Jazeker, op de camping ben je veel buiten en wij hebben richtlijnen opgesteld voor onze medewerkers met betrekking tot schoonmaak en veiligheid. Zo maken wij gebruik van beschermende en desinfecterende materialen. Tevens zullen onze medewerkers altijd voldoende afstand houden.

Maatregelen op de camping

Gezien de huidige situatie waarin wij zitten, willen wij je hier graag attenderen op een aantal genomen maatregelen die bijdragen aan de veiligheid van iedereen.

Waar kan ik de laatste stand van zaken bekijken met betrekking tot het afgegeven reisadvies voor een bepaalde bestemming?

Wij adviseren je om de website van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden:
Nederland: https://www.nederlandwereldwij... 
België: https://diplomatie.belgium.be/..

Cashless betalen

Wij vragen je de borg en/of toeristenbelasting zoveel als mogelijk cashless te betalen. Je kunt op de meeste campings betalen d.m.v. een betaalverzoek die onze campingmedewerker je toe stuurt per sms of email. Wil je toch cash betalen? Dan is er bijvoorbeeld een envelop waar je het bedrag in kunt doen.

Welke aanvullende eisen, zoals het dragen van een mondkapje in de buitenlucht, kan ik tijdens mijn vakantie verwachten?

De verplichtingen en regels verschillen per land en zijn tevens onderhevig aan wijzigingen. Voor de actuele situatie verwijzen wij je naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken www.nederlandwereldwijd.nl . Aanvullende regels op je vakantiebestemming zijn geen geldige reden om kosteloos te annuleren.

Als ik zelf twijfel om op vakantie te gaan, kan ik dan ook kosteloos annuleren?

Besluit je te annuleren dan brengen wij de reguliere annuleringsvoorwaarden in rekening. Twijfel je over je vakantie? Omboeken naar een andere bestemming is altijd mogelijk. Wordt de nieuwe bestemming duurder, dan betaal je het verschil bij. Wordt de gewijzigde vakantie goedkoper, dan ontvang je geen geld retour.

Ik wil niet op vakantie als ik nog niet gevaccineerd ben. Is dat een geldige reden om kosteloos te annuleren?

Dit is geen geldige reden om kosteloos te annuleren. Besluit je om te annuleren dan brengen wij de reguliere annuleringsvoorwaarden in rekening. Omboeken naar een andere bestemming in 2021 is mogelijk. Wordt de nieuwe bestemming duurder, dan betaal je het verschil bij. Wordt de gewijzigde vakantie goedkoper, dan ontvang je geen geld retour.

Ik wil mijn corona voucher inwisselen. Hoe werkt dit?

Via onze website kun je een nieuwe boeking maken. In stap 3 van het maken van de boeking kun je inloggen, het systeem herkent hier je klantgegevens en vervolgens kun je de voucher als betaalmogelijkheid kiezen bij betalingsopties. Uiteraard kunnen wij ook altijd de voucher handmatig voor je verwerken.

De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte en kan worden gebruikt voor alle reizen uit het Roan Campingvakanties en Go4camp aanbod. Heb je de voucher op 1 april 2020 ontvangen, dan heb je tot 1 april 2021 de tijd om een nieuwe vakantie te boeken met aankomst in het jaar 2021 of 2022.

Ik zit te wachten op een vaccin, wat als de oproep in mijn vakantie valt?

We kunnen ons voorstellen dat je in Nederland wil zijn om de vaccinatie niet mis te lopen. Het is geen geldige reden om kosteloos te annuleren, maar we denken wel graag met je mee door te kijken of we wellicht je vakantie kunnen wijzigen naar een andere datum in 2021. Onze reisspecialisten denken graag met je mee.

Wat is de situatie in Kroatië op dit moment?

Voor meer informatie verwijzen wij graag door naar de volgende website:
https://www.croatia.hr/nl-NL/coronavirus-2019-ncov-q-and-a-

Hier kun je actuele cijfers terugvinden en tevens informatie vinden over de getroffen maatregelen door de toeristische sector. Tevens vind je hier informatie die belangrijk zijn voor het reizen naar Kroatië, zoals het <enter croatia> formulier welke ingevuld dient te worden.

Hoe werkt dat precies met een PCR test?

Op sommige locaties is het verplicht om een negatieve (PCR) test te overhandigen. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij een testlocatie bij jou in de buurt. Belangrijk is om na te vragen of je ook een certificaat ontvangt. Je kunt niet bij de GGD terecht voor een test, daar deze geen certificaat verstrekt dat vereist is voor het reizen. Voor meer informatie over de reisadviezen verwijzen wij je naar www.wijsopreis.nl. Reis je tussen 1 juli en 31 augustus? Dan kun je via de site www.testenvoorjereis.nl een gratis testafspraak maken.

Moeten kinderen ook een negatieve PCR test tonen?

Dit is afhankelijk van de bestemming en ook de minimale leeftijd verschilt per land. Voor meer informatie verwijzen wij je naar www.wijsopreis.nl

Heb ik ook een PCR test nodig bij terugkomst in Nederland?

Dit verschilt per land waar je vandaan komt en ook op welke manier je terugkomt in Nederland. Met de auto gelden andere regels als met het vliegtuig. Voor meer informatie verwijzen wij je naar www.wijsopreis.nl.

Hoe kom ik aan een gratis PCR test of PCR test met korting?

Deze zomer kun je je gratis laten testen voor reizen in de maanden juli en augustus 2021. Klik hier voor meer informatie over een gratis PCR test. Check http://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen voor de de juiste reisadviezen.

Kom je niet in aanmerking voor een gratis PCR test? Dan kun je via de website: Coronatest2travel.nl met korting een PCR test of sneltest reserveren. Je kunt hiervoor de kortingscode 'ANVR_reis21!' gebruiken

Als ik op vakantie ben en mijn bestemming gaat van een positief naar een negatief reisadvies, wat moet ik dan doen?

Indien je tijdens je vakantie te maken krijgt met een wijziging van het reisadvies. Dan heb je de keuze om je vakantie af te maken. Je reist dan wel op eigen risico. Ten tweede kun je contact met ons op nemen, zodat we kunnen kijken of we je kunnen omboeken naar een andere bestemming, waar nog wel een positief reisadvies is. Als laatste optie kun je besluiten om terug naar huis te gaan. De dagen dat je geen gebruik meer hebt gemaakt van de vakantie, krijg je van ons vergoedt. Stel dat de totale reissom € 1400,- euro bedraagt voor 7 nachten en je gaat op dag 3 naar huis, dan heb je 5 nachten geen gebruik gemaakt van jouw vakantie en ontvang je € 1000,- retour.

Waar kan ik meer informatie vinden over het Coronavirus?

Wij volgen de situatie in de verschillende landen waar wij vakanties aanbieden op de voet. We houden je hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus.

Wat als Nederland op code rood gaat vanuit andere landen/ Wat als we ter plaatse in quarantaine moeten?

We kijken ook hierbij naar het reisadvies 7 dagen voor aankomst. Is Nederland voor een ander land code rood/oranje dan betekent dit niet direct dat je niet mag afreizen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er alleen aangescherpte regels zijn m.b.t. testen. 

Is er een quarantaineplicht op de vakantiebestemming? Dan heb je de mogelijkheid om te annuleren, om te boeken naar een andere bestemming in 2021 of om te boeken naar 2022. 

Staat jouw vraag er niet tussen? Wij helpen je graag!

Openingstijden

Ma - wo 09.00 - 22.00
Za - zo 10.00 - 16.00
Do - vr 09.00 – 17.30

Ervaringen van Roan klanten