Zoek en Boek
Land van bestemming
Regio
Aankomst op
Duur verblijf
Accommodatie

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen aan ons. Zit uw vraag er niet bij? Aarzel dan niet om direct contact met ons op te nemen!

Voor u boekt

Wat moeten we ter plaatse nog betalen?

In alle landen betaalt u toeristenbelasting. Rekent u hiervoor tussen de € 0,50 en € 1,- per dag per persoon. Kinderen zijn vaak gratis of half geld. In Kroatië betaalt u op enkele campings (Vestar, Polari en Zaton) een zgn. registration fee van € 1,- per persoon (dit is per verblijf, dus niet per dag). Verder betaalt u een borgsom van € 100,- (contant), die u weer terugkrijgt als u uw accommodatie schoon achterlaat. Onze medewerkers stellen u, indien gewenst, gratis schoonmaakmiddelen ter beschikking. Soms betaalt u ook een borgsom voor bijvoorbeeld slagboomkaartjes of zwembadkaartjes. Indien u voor 07.00 uur ‘s ochtends vertrekt, wordt de door u betaalde borgsom van €100,- na goedbevinden van uw accommodatie op uw rekening teruggestort.

Kunnen we bij Roan alleen op zaterdag aankomen?

Bij Roan kennen wij drie vaste aankomst- en vertrekdagen: dinsdag, donderdag en zaterdag. Vooral de dinsdag en de donderdag zijn lekker rustig om te reizen!

Kan ik ook een optie krijgen?

Dat kan. Wij geven u graag een optie voor maximaal 5 werkdagen (incl. zaterdag en zondag). Horen wij binnen dit termijn niets van u, dan wordt de optie automatisch definitief. Een belletje of een e-mail volstaat om de optie te laten vervallen. Binnen een maand voor aankomst kunt u maximaal 1 werkdag een optie krijgen.

Wat zijn de reserveringskosten bij Roan?

De reserveringskosten bij Roan zijn € 24,-.

Kunnen we een voorkeur doorgeven?

Uiteraard kunt u bij ons een voorkeur doorgeven. Onze medewerkers maken de planning, zij zullen zoveel mogelijk proberen rekening te houden met uw voorkeur. Een voorkeur opgeven is helemaal gratis. Wij kunnen een voorkeur echter nooit garanderen! Wel kennen we de naast-elkaar-garantie. Voor € 25,- per geboekte accommodatie staat u gegarandeerd naast elkaar. Onder "naast elkaar" verstaan wij ook "tegenover elkaar" of "met de rug naar elkaar". Indien wij deze garantie, in hoogst uitzonderlijke gevallen, niet kunnen garanderen, dan heeft u recht op € 50,- retour per accommodatie. Voorwaarde is dat u met maximaal 3 gezinnen bent, allemaal dezelfde periode gaat en hetzelfde type accommodatie boekt.

Hoe zit het met regels in het zwembad?

In sommige zwembaden, met name in Italië, is het verplicht een badmuts te dragen. Soms volstaat ook een petje of bandana. Op sommige campings in Frankrijk zijn zwemshorts niet toegestaan, maar dienen mannen en jongens een strakke zwembroek te dragen. Beide is aangegeven op de campingpagina's bij het menu waterrecreatie. Houdt u er rekening mee dat op sommige campings de zwembaden tussen de middag (siësta) gesloten zijn (bijvoorbeeld van 13.00 - 15.00 uur).

Hoeveel kost een annuleringsverzekering bij Roan?

Wij bieden u de dubbel-zeker-annuleringsverzekering aan van Allianz Global Assistance. Met deze verzekering krijgt u, als u op uw bestemming onverhoopt terug moet keren, ook de dagen vergoed die u al op vakantie bent geweest! Deze annuleringsverzekering kost u 6% van de reissom (bedrag wordt afgerond). De poliskosten zijn € 5,- en de assurantiebelasting is 21% van het bedrag van de annuleringsverzekering en de poliskosten (bedrag wordt afgerond).

Geldt er een toeslag voor meer dan 4 personen?

Onze basisprijs is gebaseerd op 4 personen. Voor een 5e persoon geldt een toeslag van € 3,- per nacht, voor de 6e persoon van € 4 ,- per nacht en voor de 7e persoon een toeslag van € 5,- per nacht. Let op! Op camping Bijela Uvala en Zelena Laguna geldt voor de 6e persoon een toeslag van € 8,- per nacht. Op camping Pra delle Torri geldt voor de 6e persoon een toeslag van € 10,- per nacht. Op camping Domaine du Verdon geldt voor de 7e persoon een toeslag van € 13,- per nacht. En op de campings Bijela Uvala, Zelena Laguna, Union Lido, Mediterraneo, Les Sablons, Marina di Venezia, Portofelice en Pra delle Torri een toeslag van € 10,- per nacht voor de 7e persoon.

Zijn de faciliteiten op de campings altijd open?

Met name in het voor- en naseizoen dient u er rekening mee te houden dat de faciliteiten, zoals zwembad, animatie of restaurant, niet (meer) geopend zijn. Soms kunnen campingeigenaren besluiten om bepaalde faciliteiten later te openen of eerder te sluiten. Wij proberen zoveel mogelijk de juiste openingsdata aan te geven, maar kunnen geen verantwoording nemen voor eventuele onjuistheden hierin.

Is barbecueën overal toegestaan?

Bijna op alle campings is een vorm van barbecueën toegestaan. Is houtskool toegestaan, dan vindt u een gratis houtskoolbarbecue bij uw accommodatie. Is houtskool niet toegestaan, maar gas wel, dan hebben wij voor een gratis gasbarbecue (met gasfles) gezorgd bij uw accommodatie. Op sommige campings zijn centrale barbecueplaatsen, of is barbecueën helemaal niet toegestaan in verband met de droogte. In zo'n geval vindt u een luxe grillplaat bij uw accommodatie. Op een campingpagina bij belangrijke info kunt u precies zien wat voor soort barbecue is toegestaan en wat wij leveren bij de accommodatie.

Zijn huisdieren toegestaan bij Roan?

In onze stacaravans zijn huisdieren nooit toegestaan, m.u.v. de stacaravan Verde op camping Bella Austria. Op campings waar honden zijn toegestaan, mag u een hond meenemen in uw bungalowtent. De kosten hiervoor zijn € 9,- per nacht.

Wat is het verschil tussen een Verde en een Casa Adria?

De stacaravan Casa Adria is een accommodatie van onze zusterorganisatie Go4Camp. Deze accommodatie beschikt over dezelfde kwaliteit en service zoals u die van Roan gewend bent. Behalve de kleur zit er dus geen verschil tussen deze accommodaties!

Wat is het verschil tussen een stacaravan Excellent en een Casa Royal?

De stacaravan Casa Royal is een accommodatie van onze zusterorganisatie Go4Camp. Deze accommodatie beschikt over dezelfde kwaliteit en service zoals u die van Roan gewend bent. Behalve de kleur zit er dus geen verschil tussen deze accommodaties!

Wat is het verschil tussen bungalowtent (RO) en bungalowtent (GO)?

De bungalowtent (GO) is een accommodatie van onze zusterorganisatie Go4Camp. Deze accommodatie beschikt over dezelfde kwaliteit en service zoals u die van Roan gewend bent. Behalve de kleur zit er dus geen verschil tussen deze accommodaties!

Wat is het verschil tussen een stacaravan Largo en een Casa Grande?

De stacaravan Casa Grande is een accommodatie van onze zusterorganisatie Go4Camp. Deze accommodatie beschikt over dezelfde kwaliteit en service zoals u die van Roan gewend bent. Behalve de kleur zit er dus geen verschil tussen deze accommodaties!

Wat is inbegrepen in de prijs?

In de huurprijs van uw accommodatie is inbegrepen: huur van uw accommodatie, gas, water, elektriciteit, staanplaatskosten en BTW. Prijzen zijn gebaseerd op maximaal 4 personen. De prijs is exclusief € 24,- reserveringskosten en € 3,- calamiteitenfonds per boeking.

Over uw bestaande boeking

Wanneer moet ik mijn aanbetaling doen?

Uw aanbetaling (30% van de reissom) dient voor de op de reserveringsbevestiging vermelde datum te zijn voldaan. U kunt dit met uw eigen overschrijving doen, of via internetbankieren. De restantbetaling dient u 8 weken voor vertrek te voldoen. Indien u binnen 8 weken voor aankomst boekt, dient het gehele bedrag in één keer voldaan te worden. U ontvangt geen acceptgiro's!

Wanneer krijg ik mijn reisbescheiden toegestuurd?

U krijgt de reisbescheiden vanaf 1 maart na volledige ontvangst van uw betaling in uw mailbox. U vindt hierin uw vouchers, info over de camping en de accommodatie en een routebeschrijving.

Kunnen jullie ook een overnachting onderweg regelen?

Op onze site staat een aantal hotels langs de route, die u via ons kunt boeken. Belt u ons of stuur ons een e-mail en wij vragen de overnachting voor u aan!

Kan ik mijn boeking (deel)annuleren?

Tot 1 februari 2017 kunt u uw boeking kosteloos annuleren. Uw aanbetaling dient wel voor de op de bevestiging vermelde datum te worden voldaan, maar wordt teruggestort indien u moet annuleren voor 1 februari 2017. Daarna worden annuleringskosten in rekening gebracht (zie de reisvoorwaarden). Wanneer u een aantal nachten van uw boeking wilt annuleren, gelden voor de nachten die u wilt annuleren de annuleringsvoorwaarden. Let op: uw vakantie verlengen of verkorten is niet altijd mogelijk en kan annuleringskosten met zich meebrengen, omdat in de planning van de accommodaties geen nachten mogen overblijven!

Kan ik mijn boeking wijzigen?

U kunt uw boeking altijd wijzigen. In sommige gevallen brengt dit extra kosten met zich mee. Er zijn geen wijzigingskosten verbonden aan: * toevoegen personen; * toevoegen extra's; * toevoegen aantal nachten; * toevoegen verzekeringen. U betaalt uiteraard wel de kosten van de extra personen, geboekte extra's etc. Indien u uw boeking naar een andere periode wilt verplaatsen, zijn daar geen extra kosten aan verbonden, mits de reissom minimaal gelijk blijft. Indien deze lager wordt, wordt over het verschil annuleringskosten in rekening gebracht. Wanneer u een aantal nachten (of eerder geboekte extra's of personen) van uw boeking af wilt halen, dan geldt dit als deelannulering. Hier worden wel kosten voor in rekening gebracht. Zie hierboven.

Tot wanneer kan ik nog extra's bijboeken?

In principe kunt u nog extra's bij boeken tot de dag voor vertrek (mits beschikbaar).

Over Roan

Is Roan een Engelse organisatie?

Roan is een Nederlandse organisatie, opgericht in 1986. Bijna 70% van onze gasten is Nederlands. Daarnaast komen onze gasten vooral uit Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en België. Roan Camping Holidays maakt deel uit van de European Camping Group.

Is Roan wel aangesloten bij allerlei instanties?

Jazeker! Wij zijn lid van het ANVR (lidno. 2322, in België GFG), het SGR (lidno. 1843) en het Calamiteitenfonds.

De beste vakantietips van Roan? Ontvang onze nieuwsbrief...
Roan Camping Holidays - tel: +31 (0)180-331177 - info@roan.nl
Sitemap
Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid.