Blog

Slovenië: een bijzondere kampeerbestemming

Roan Luxury Camping Holidays | 27-03-2015 | Lokale tips

Slovenië: een bijzondere kampeerbestemming

Slovenië lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming om te gaan kamperen. Maar Slovenië wordt in het aanbod van Roan steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets. Het is één van de groenste landen van Europa én er zijn vele mooie plaatsen, interessante bezienswaardigheden en leuke activiteiten die zorgen voor een complete kampeervakantie voor het hele gezin. De lokale medewerkers van Camping Terme Catez in Zuid-Slovenië vertellen je hier alles over!

De prachtige oude stad Zagreb
Zagreb ligt natuurlijk in Kroatië, maar deze stad ligt op slechts 25 kilometer afstand van Camping Terme Catez, dus het is zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan deze prachtige oude stad wanneer je gaat kamperen in Slovenië. De stad ligt langs de oever van de Sava rivier en op de helling van de Medvednica berg. Zagreb heeft een rijke geschiedenis en een overvloed aan cultuur. In het centrum zijn heel veel monumenten, musea, galerieën, herenhuizen en kerken die samen zorgen voor een bijzondere sfeer.

Zagreb

De oudste wijnrank Maribor
Op ongeveer 60 kilometer van camping Terme Catez en op zo’n 20 kilometer van de grens met Oostenrijk ligt de oude bisschopsstad Maribor. Hier vind je onder andere de oudste wijnrank van Europa. Een 400 jaar oude wijnrank met de naam Stara Trta (vertaling: de Oude wijnstok). De stad heeft een fraaie ligging aan de rivier de Drava en op de achtergrond zorgt het Pohorje gebergte voor een extra mooi beeld.

Maribor

De grotten van Kostanjevica
Slovenië staat bekend om zijn vele grotten en op ongeveer 17 kilometer van de camping, in Kostanjevica, ligt de grot met dezelfde naam (Kostanjevia Jama). Een bezoek aan deze grot is ook heel leuk voor de kinderen. Een verlicht pad leidt via smalle doorgangen naar diverse ruimtes in de grot. De complete wandeling duurt ongeveer 45 minuten. In de grot leeft een enorme kolonie hoefijzervleermuizen. Een ware beleving!

Grotten

Wijnroutes in Slovenië
Slovenië staat misschien in Nederland niet heel bekend als wijnland, maar door kenners worden de wijnen geprezen en ze hebben al vele medailles in de wacht gesleept. De wijnen zijn niet alleen lekker, maar de wijngebieden zijn prachtig en zeker een wandeling of fietstocht waard. In Slovenië en in de omgeving van camping Terme Cates zijn heel veel verschillende mooie wijnroutes te vinden. Hier vind je de oudste wijnroute van Europa, die je ook per fiets kunt bekijken.

Wijnroutes

Traditionele kastelen
In de nabije omgeving van de camping zijn ook diverse traditionele kastelen te bezichtigen, zoals kasteel Otocec in Otocec ob Krki. Dit kasteel heeft zijn oorsprong in 1252 en is onlangs gerenoveerd met behoud van de gotische en renaissancistische elementen. Een bekend kasteel in Slovenië is kasteel Bled, een romantisch kasteel met torens, twee binnenpleinen, een kapel en een panoramaterras met uitzicht op het meer van Bled en een prachtig berglandschap. En zo zijn er nog veel meer kastelen in de omgeving die je kunt gaan bekijken!

Kastelen

Uitjes met de kinderen
Ook voor de kinderen is er meer dan genoeg te doen op en in de omgeving van camping Terme Catez. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de dierentuin in Ljubljana of Zagreb of het avonturenpark in Ototec. Camping Terme Catez beschikt bovendien over een enorm zwemparadijs waar de kinderen zich uren zullen vermaken

Waterparadijs

Zoals je ziet heeft Slovenië heel veel moois te bieden voor het hele gezin. Een bijzondere kampeerbestemming die het ontdekken waard is!

Zoek & boek

Ervaringen van Roan klanten