Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 15-02-2018 | Lokale tips

De schatten van de Adriatische Kust

De Adriatische Kust is een populaire vakantiebestemming vanwege het aangename klimaat, de prachtige, uitgestrekte zandstranden, de gezellige vakantiedorpjes en de schitterende omgeving. Maar wat zijn nu mooiste plekjes van de Adriatische Kust die zeker een bezoek waard zijn? Wij zetten de schatten van de Adriatische Kust op een rij!

De Lagune van Venetië
Eén van de bekendste steden aan de Adriatische Kust is Venetië. Deze romantische stad is natuurlijk al een schat ‘an sich’ met de vele kanalen en gondels waarmee je door de stad kunt varen. In de lagune van Venetië liggen nog meer eilandjes die zeker een bezoek waard zijn. Zo kun je een bezoek brengen aan de door bruggen verbonden eilandengroep ‘Murano’, welke vooral bekend staat om de traditionele glaskunst, en het eiland ‘Burano’ met de opvallende gekleurde huisjes. Lees hier alles over in het artikel ‘Het veelzijdige Venetië’.

Veelzijdige Venetië

Lido: het gouden eiland
Lido di Venezia wordt ook wel ‘het Gouden eiland’ genoemd en is één van de populairste eilanden van Venetië. Het eiland beschikt over een 12 kilometer lang strand met een aantal mooie privé-stranden en grote villa’s. In de plaats Lido vind je onder andere het Casino van Venetië en hier vindt in de eerste week van september het beroemde filmfestival van Venetië plaats.

Gouden eiland Lido

Bron: In-venice.com

Kunst, cultuur en industrie in Ravenna
Ravenna is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en dit is één van de belangrijkste economische en culturele centra in Italië. Het is een stad vol historische en architectonische complexen die vele toeristen trekken. Zo kun je hier onder andere de wereldberoemde vroegchristelijke en Byzantijnse mozaïeken bekijken, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. En breng ook zeker een bezoek aan de kerk van Santo Spirito, met een rijkelijk versierde gevel en een prachtige tuin eromheen.

Ravenna

Bron: Ciaotutti.nl

Cultuur snuiven in Treviso
Op een halfuurtje rijden vanaf Venetië ligt de minder toeristische stad Treviso, een stad met mooie pleinen en prachtig geschilderde kerken. Een ideale stad om even bij te komen van de drukte in Venetië. In de binnenstad vind je diverse stijlvolle winkels en je kunt hier proeven van de vele lokale gerechten zoals ‘tiramisù’, het toetje dat hier oorspronkelijk vandaan komt. De prijzen liggen hier bovendien veel lager dan in Venetië!

Tiramisu

De Po Delta ontdekken

De Po Delta is een nationaal park dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit natuurgebied kun je heel goed per fiets ontdekken, maar je kunt ook per boot of op een paard het park verkennen. Geniet van de prachtige omgeving en de rust in dit unieke natuurgebied.

De Po Delta

Bron: emiliaromagnaturismo.it

Shoppen in Bologna
Voor de shopliefhebbers is Bologna een aanrader om te bezoeken. Hier vind je winkels van vele bekende merken zoals Armani en Louis Vuitton, maar ook minder dure winkels in de Via San Felice. Binnen de oude stadsmuren liggen bovendien vele historische bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Aan de Via Zamboni kun je je bovendien ’s avonds goed vermaken met de vele uitgaansgelegenheden en terrassen.

Bologna shoppen

Bron: Bolognamagazine.com

De authentieke Italiaanse sfeer proeven in Comacchio
Om de echte Italiaanse sfeer te proeven moet je in Comacchio zijn. Dit is een oude plaats met veel smalle grachten, leuke pleintjes en authentieke huizen. Je kunt een heerlijke wandeling maken door het stadscentrum of door de kanalen varen met de lokale, bontgekleurde bootjes.

Comacchio

Voor het bezoeken van deze schatten aan de Adriatische Kust zijn de campings van Roan de ideale uitvalsbasis. In ons aanbod vind je zowel campings aan de noordzijde van de Adriatische Kust als aan de zuidzijde. Het grootste deel van deze campings ligt bovendien direct aan zee. Zo kun je het bezoeken van de prachtige plekken in de omgeving combineren met een heerlijke strandvakantie!

Heb jij zelf nog bezienswaardigheden die missen in deze blog? Laat het ons weten!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: