Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 18-06-2019 | Lokale tips

Het veelzijdige Venetië

Venetië staat natuurlijk bekend als de romantische stad met vele kanalen en gondels waarmee je door de hele stad kunt varen. Maar wist je dat er nog veel meer te zien en te beleven is in en rondom Venetië? Er zijn meerdere campings van Roan die in de buurt liggen van Venetië, dus wij kennen deze stad en de omgeving als geen ander. Lees snel verder om hier meer over te weten te komen.

Het mooiste uitzicht
Het mooiste uitzicht over Venetië heb je vanuit de 98,5 meter hoge Campanile (klokkentoren) van Venetië, op het San Marcoplein. Je kunt met een lift naar boven en vanuit de klokkentoren heb je een gaaf uitzicht over de bekende koepels van de basiliek van San Marco, het eiland San Giorgio Maggiore en de rest van de stad.

Campanile in Venetië

Zonnebrillen spotten!
Kijk als je in Venetië bent eens goed naar de aparte zonnebrillen die de Venetianen dragen. Ze houden ervan om op te vallen en daar hoort natuurlijk een grote zonnebril bij. In Venetië zit bovendien een hele bijzondere brillenwinkel, Ottico Fabbricatore, waar je veel te dure zonnebrillen van vele bekende merken kunt zien. Loop zeker even naar binnen als je hier in de buurt bent

Zonnebrillen Venetië

Ultiem romantisch dineren
Wie wil er nu niet naar het restaurant waar Aristotle Onassis en Maria Calas verliefd op elkaar werden en waar Elizabeth Taylor twee huwelijksreizen doorgebracht heeft? Op een paar minuten lopen vanaf het San Marcoplein ligt het romantische restaurant Terrazza Danieli. Als je hier zit lijkt het alsof je in een schilderij van de Renaissance beland bent met een prachtig uitzicht over het kanaal en het San Girgio Maggiore eiland. Het eten is ook zeer exclusief en wordt prachtig opgediend. Houd wel rekening met flinke prijzen voor het eten en drinken

Terrazza Danieli

De glastraditie van Murano
Murano is een door bruggen verbonden eilandengroep op 2,5 kilometer ten noorden van Venetië. Murano staat vooral bekend om de traditionele glaskunst. Er zijn vele mooie winkels met glaskunstwerken, een glasmuseum en diverse glasblazerijen waar je een kijkje kunt nemen

Glastraditie Venetië

Het kleurige eiland Burano
Op circa 10 kilometer van Venetië ligt het eiland Burano. Dit eiland wordt ook wel het ‘kleureneiland’ genoemd, vanwege de opvallende gekleurde huisjes. Deze huisjes hebben niet voor niets deze kleuren, ze waren oorspronkelijk bedoeld om de lokale vissers de weg naar huis te wijzen! Verder staat dit eiland ook bekend om het Venetiaanse kant dat met de hand gemaakt wordt. Zowel Murano als Burano zijn eilanden die een stuk minder toeristisch en nog authentieker zijn dan Venetië

Veelzijdige Venetië

(bron foto: Alterra.cc)

Campings in de buurt van Venetië
Er liggen meerdere campings van Roan in de buurt van Venetië. Vanaf de meeste campings kun je het beste vanaf Punta Sabbioni de boot nemen naar Venetië, dat is sneller en handiger dan met de auto. 

Vanaf 2019 moet er entree betaald worden voor het bezoeken van Venetië
Om de stad schoon te houden moet vanaf woensdag 1 mei 2019 iedere toerist € 3,- toegang betalen om Venetië te bezoeken. Van opbrengsten worden de straten en stegen schoon gehouden en monumenten onderhouden. Volgens Jan van der Borg, docent economie van het toerisme aan de Universiteit van Venetië en adviseur van de gemeente ligt het probleem bij de dagjestoeristen. Vaak wordt door hen zelf eten meegenomen en kopen alleen een kop koffie en flesje water maar ze laten wel hun afval achter.

In 2019 is de toegangsprijs voor Venetië vastgesteld op €3,- per bezoeker en vanaf 2020 is er een ander soort belasting ingevoerd. Op de rustige dagen betaal je €6,- entree maar wil je bijvoorbeeld Venetië tijdens het carnaval bezoeken dan zal de entree oplopen naar €10,- per toerist.


Voor tips in de omgeving van Venetië kun je natuurlijk ook terecht bij de lokale medewerkers van onze campings. Heb jij zelf nog meer leuke tips in (de omgeving van) Venetië? Laat ze achter in een reactie!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: