Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 04-12-2014 | Lokale tips

Bijzondere plekjes in Toscane

Iedereen heeft weleens gehoord van de Italiaanse streek Toscane. Maar wat is er nu echt bijzonder aan deze streek en waarom is het de moeite waard om hier je vakantie door te brengen? De lokale medewerkers op de Roan campings in Toscane weten daar natuurlijk alles van. En daarom vind je in dit artikel een aantal redenen om deze streek te bezoeken, maar ook unieke plekjes die je misschien nog niet kent.

Ontdek het Toscaanse landschap

Het Toscaanse landschap is vaak te zien op foto’s en ansichtkaarten, en dat is niet voor niets zo. Het is een prachtig landschap wat voor meer dan twee-derde uit heuvels bestaat. Dit zorgt ervoor dat het een ideale streek is voor wijnbouw.

Landschap Toscane

Er zijn ontzettend veel wandelroutes en fietsroutes in Toscane waarmee je van het ene dorpje naar het andere dorpje kunt wandelen of fietsen. Maar je kunt ook met de auto van het ene dorp naar het andere dorp gaan en zo een nog groter deel van Toscane ontdekken. Onze medewerkers raden aan om de volgende rondrit te maken:

Rondrit: Castagneto Carducci – Bolgheri (+6 km cipressenlaan) – Bibbona – Casale Marittimo – Guardistallo – Montescudaio – Cecina

Tijdens deze rondrit zie je niet alleen het prachtige landschap, maar je komt ook langs diverse idyllische Toscaanse dorpjes. Een combinatie van natuur en cultuur.

Bolgheri

Bolgheri

Heerlijk eten in Toscane
Toscane staat natuurlijk ook bekend om het heerlijke eten. Denk bijvoorbeeld aan buschetta, Toscaanse tomatensoep of een van de heerlijke pasta’s. En als nagerecht een heerlijke cappuccino of espresso!

Bruschetta

Bruschetta (bron: Pixabay)

Nu zijn er heel veel restaurants te vinden in Toscane, welke moet je nu kiezen? Camping Pianacce raadt in ieder geval de volgende restaurants aan in de omgeving van de camping:
“Il Vecchio Frantoio” in Castagneto Carducci: à la carte en pizzeria met een geweldig uitzicht
“Il Granaio” in Bolgheri: een toprestaurant met mooi uitzicht en speeltuin voor de kinderen.
“Enoteca Tognoni” in Bolgheri: typisch Toscaans, binnen tussen de wijnflessen.
"Bellavista" in Castagneto Carducci: restaurant van camping La Pianacce: goede kwaliteit en mooi uitzicht.
"Belvedere" in Castagneto Carducci: binnen, maar mooi uitzicht.
Je ontkomt bijna niet aan de heerlijke wijnen die in deze streek gemaakt worden. Het is zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan één van de vele wijngaarden in deze streek.

Cinque Terre: een uniek stukje Italië
In een eerder artikel over wandelgebieden in Italië kon je al uitgebreid lezen over Cinque Terre, maar we willen dit toch zeker nog een keer uitlichten als aanrader in Toscane. Cinque Terre bestaat uit vijf rotsplaatsen die als werelderfgoed worden beschermd door Unesco. Je kunt deze vijf plaatsen bezoeken met een combinatie van lopen, trein en/of per boot. Het zijn stuk voor stuk bijzondere, kleurrijke dorpjes die je zeker een keer gezien moet hebben!

Cinque Terre

Bijzondere kunst

Ook op het gebied van kunst is er heel veel te zien en te doen in Italië, maar we willen hier een bijzondere vorm van kunst uitlichten. Het gaat om ‘Il Giardino dei Tarocchi’, onder Grosseto iets voorbij Capalbio. De kunstenares Niki Saint Phalle heeft immens grote beelden van mozaïek gemaakt, die zijn geïnspireerd door tarotkaarten. Je kunt overal doorlopen en opklimmen, wat het een extra bijzondere ervaring maakt

Giardino dei Tarocchi
Giardino dei Tarocchi

Genoeg redenen om je vakantie door te brengen in het prachtige Toscane en deze bijzondere plekken te bezoeken! En tussendoor kun je heerlijk uitrusten op één van de campings in Toscane!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: