Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 12-05-2018 | Actief

Wandelen in Italië: de mooiste wandelgebieden

Eigenlijk is wandelen nog de beste manier om de omgeving van Italië echt goed te verkennen. Je kunt in je eigen tempo al het moois wat de omgeving te bieden heeft bekijken en om grotere stukken te overbruggen kun je alsnog gebruik maken van het openbaar vervoer, een huurauto of een boottocht. Maar wat zijn nu de mooiste gebieden waar je kunt wandelen in Italië? De lokale medewerkers op de Roan campings kennen de omgeving natuurlijk als geen ander en daarom zetten wij de volgens hen mooiste wandelgebieden in Italië voor je op een rij.

Lagune van Venetië
Aangeraden door camping Marina di Venezia

De Lagune van Venetië is een 55.000 hectare grote lagune bij Venetië, die aan de oostkant begrensd wordt door de Golf van Venetië aan de Adriatische Zee. De lagune bestaat voor 50.000 hectare uit water en voor 5.000 hectare uit land met meer dan 120 eilanden. Bekende eilanden in de lagune zijn Torcello, Burano, Lido en Murano.

Lagune Venetië

Bron: Wikipedia

De Lagune van Venetië is een ideale bestemming voor wandelliefhebbers. Je kunt bijvoorbeeld wandelen door het natuurgebied tussen het strand en de hoofdweg en langs de waterlijn van vuurtoren tot vuurtoren. Lido is het Italiaanse woord voor de langgerekte schoorwal die een lagune van de open zee scheidt. De plaats Lido di Venezia ligt op de schoorwal van de Lagune van Venetië en dit is een eiland van 12 kilometer lang en ca. 1 kilometer breed. Het is een badplaats met ongeveer 20.000 inwoners en het grootste strand van Venetië. Ideaal voor een heerlijke wandeling langs de kust! Maar natuurlijk kun je ook de andere eilandjes binnen de lagune gaan bekijken.

Wandelen op de Monte Baldo Aangeraden door camping Bella Italia

Als je een wandeling wilt maken met mooie uitzichten, dan is een wandeltocht op de Monte Baldo zeker een aanrader. Dit is een Italiaanse bergketen die ligt tussen de oostoever van het Gardameer en de rechteroever van de Adige.

Monte Baldo

Bron: Thinkstock

Vanuit Malescine gaat er een kabelbaan met cabines naar de Monte Baldo, waar je op 1800 meter hoogte een prachtig uitzicht hebt over een groot deel van het Gardameer. Vanuit hier kun je mooie wandelingen maken over de bergkam naar nog hoger gelegen berghutten of juist naar beneden. Maar let op, de wegen naar beneden zijn vrij steil. De kabelbaan maakt een tussenstop in St. Michele op 600 meter hoogte, van waaruit je ook een mooie en minder steile wandeling naar beneden kunt maken. De Monte Baldo is ook bereikbaar met een stoeltjeslift vanuit Prada Costabella, die eerst stopt op 1550 meter hoogte en daarna doorgaat naar 1800 meter hoogte. De Monte Baldo is letterlijk een hoogtepunt aan het Gardameer!

Nationaal Park Val Grande
Aangeraden door camping Okay Lido

Nationaal Park Val Grande is een natuurpark in de buurt van Lago Maggiore. Het is het grootste natuurgebied van Italië en de ideale plek voor zowel korte als lange bergwandelingen. De ingang van het park ligt op ongeveer 1000 meter hoogte, op 30 minuten rijden van de plaats Verbania. Vanuit hier ligt een goed begaanbaar pad met tussendoor berghutten (rifugio) waar je terecht kunt voor een hapje of een drankje. Tijdens de wandeling kun je, naast Lago Maggiore, ook vier andere meren zien, namelijk Lago d’Orta, Lago di Mergozzo, Lago di Varese en Lago di Monato. En onderweg kom je de overblijfselen tegen van de oorspronkelijke bewoning. Een prachtige route met spectaculaire uitzichten in een heerlijk rustige omgeving.

valgrande

Bron: Agraria.org

Het kleurrijke Cinque Terre
Aangeraden door camping Le Pianacce

Cinque Terre is een schilderachtige, rotsige kuststrook aan de Bloemenrivièra, tussen Levanto en La Spezia. De naam Cinque Terre verwijst naar de vijf rotsplaatsen die beschermd zijn door Unesco (werelderfgoed). Deze plaatsen worden gekenmerkt door de kleurige huisjes op verschillende hoogtes, wat an sich al een schilderij is om naar te kijken (en te fotograferen). Cinque Terre is een ideale bestemming voor een wandelvakantie, je kunt de route deels wandelend maar ook per trein of boot afleggen. Je wandelt langs het water met schitterende uitzichten, voorbij steile landbouwterrassen, maar ook de kleurrijke steegjes en levendige havens. Cinque Terre staat ook bekend om de prachtige bloemen die je onderweg tegenkomt. Een kleurrijke wandeling in Italië!

Cinque terre

Bron: Camping Le Pianacce

Al met al zijn er zeer gevarieerde mogelijkheden om te wandelen in Italië. En na de wandeling kun je heerlijk uitrusten op de campings van Roan!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: