Wat te doen in Parijs?

Roan Luxury Camping Holidays | 30-03-2020 | Lokale tips

Wat te doen in Parijs?

Op zoek naar een bruisende omgeving, eindeloze mooie winkels en prachtige monumenten? Dan is Parijs de ideale stad om heerlijk te vertoeven! Wie aan Parijs denkt, denkt meteen aan de Eiffeltoren en de bekende modemerken, maar in Parijs zijn er nog veel meer leuke activiteiten en bezienswaardigheden.

De stad van de liefde is voor jong en oud een aanrader om te bezoeken, het is natuurlijk niet voor niets dat miljoenen toeristen per jaar massaal Parijs bezoeken. Wij zullen de aanraders voor je en je kinderen op een rijtje zetten.

Parijs met kinderen

In eerste instantie lijkt Parijs misschien niet de stad die veel activiteiten aanbiedt voor kinderen. Wanneer er echter verder gekeken wordt voor leuke activiteiten, komt men er al snel achter dat er genoeg te doen is voor de kinderen in Parijs.

Bootje varen op de Seine

Voor iedereen die Parijs graag op een andere manier wilt ontdekken dan te voet, is varen op de Seine de ideale activiteit. Voor zowel ouders als voor kinderen is dit een leuke activiteit, met extra pluspunt het prachtige uitzicht op verschillende monumenten. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft varen op de Seine. Zo kun je zelf een bootje huren en gaan varen, maar de georganiseerde boottochten zijn ook zeker een aanrader. Zo krijg je onder andere de Eiffeltoren, het Louvre en het Musée d’Orsay te zien. Kortom een aanrader voor iedereen die Parijs op een creatieve manier wilt ontdekken.

Parc Zoologique

Dit gerenoveerde dierenpark gaat absoluut in de smaak vallen bij je en je kinderen. Het dierenpark ligt in een wat rustiger deel van Parijs, en dus perfect om in een niet zo massale locatie al de dieren te bezichtigen. Nadat het park is gerenoveerd in 2014, is het mogelijk om de dieren van dichtbij te bekijken. Apart aan dit dierenpark is dat er in sommige dierenzones verschillende dieren bij elkaar zitten. Oftewel een activiteit waar iedereen gegarandeerd met een glimlach weggaat.

De Eiffeltoren beklimmen

Degene die denkt dat de Eiffeltoren alleen een leuke bezienswaardigheid is voor volwassenen heeft het mis. Voor het hele gezin is dit een leuke activiteit en wanneer je in Parijs bent een echte aanrader. Zo kunnen de actieve toeristen de Eiffeltoren beklimmen via de trap, om zo te klimmen naar een prachtig uitzicht over Parijs.

Parijs tips 

In Parijs zijn genoeg leuke dingen te doen, maar sommige kleine pareltjes zijn nog niet zo bekend bij de toerist. Daarom hebben wij gekozen om een keer vooral de kleine pareltjes aan het licht te laten komen, die zeker ook de moeite waard zijn.

Picknicken in de Jardin du Luxembourg

Wanneer je in de zomermaanden een reisje naar Parijs hebt gepland, is lunchen in de Jardin du Luxembourgh een echte aanrader. Lekker in de zon en het gras liggend terwijl er in de omliggende rivier met bootjes wordt gevaren, geeft je het heerlijke rustgevende gevoel in de drukke stad Parijs. Voor wat amusement is ook gezorgd in de vorm van een openluchtcafé, een muziektent, tennisbanen en een imkerschool. Kortom de ideale locatie om even een break te pakken tijdens een traditionele Franse lunch.

Marché aux Puce

Marché aux Puxe zegt niet iedere toerist meteen wat, maar deze markt met vele antieke spulletjes is zeker het bezoeken waard. Ben je als toerist op zoek naar wat gezelligheid en sfeer? Bezoek dan deze markt! Deze antieke markt is verspreidt over 9 hectare en trekt niet voor niets 2 miljoen bezoekers per jaar. Voor degene die hier ook een mooi stuk brocante of antiek op de kop wilt tikken, kan zijn ogen kijken naar de mooie koopjes op deze mooie markt.

Naar de camping in Parijs?

Ben je benieuwd naar ons campingaanbod in Parijs/Picardië? Bekijk dan hier op welke topcamping je Roan Luxury Camping Holidays tegenkomt.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: