Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 10-08-2018 | Lokale tips

Vijf minder toeristische plaatsen in Frankrijk die je zeker gezien moet hebben!

Als je aan Frankrijk denkt, denk je al gauw aan bekende steden als Parijs, Marseille of Cannes. Maar er zijn nog veel meer plaatsen in Frankrijk die zeker een bezoek waard zijn, ook al zijn ze wat minder bekend. En onze medewerkers weten deze ‘geheime’ pareltjes te vinden. Wij lichten vijf minder toeristische plaatsen in Frankrijk uit die je zeker gezien moet hebben!

Het verlaten dorp Chastelas (Ardèche)
Chastelas, helemaal in het zuidelijke puntje van de Ardèche, in de buurt van Cannes en Marseille, wordt ook wel het verlaten dorp genoemd. Rond het vervallen Château du Chastelas ligt een dorpje met onbewoonde huizen en muren die nog in hele goede staat zijn. De huizen zijn verlaten omdat de inwoners zich in de 19e eeuw in de lager gelegen vallei gevestigd hebben. Het is niet alleen een historische bezienswaardigheid, maar je hebt vanaf het dorp ook nog eens een prachtig uitzicht op de directe omgeving.

De verlaten stad

De verlaten stad (bron: Free.fr)

De vestingstad Carcassonne (Languedoc-Roussillon)
Carcassonne is een middeleeuwse vestingstad in de Languedoc-Roussillon, op ongeveer een uur en een kwartier rijden vanaf de campings Domaine de la Yole en Serignan Plage. De stad heeft een zeer rijke geschiedenis en is met een vestingmuur van 3 kilometer lang en 52 torens de grootste middeleeuwse vesting van Europa. De middeleeuwse stadskern ‘Cité van Carcassonne’ en het Canal du Midi staan bovendien op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, de vele historische gebouwen bezoeken en genieten van de mooie omgeving.

Carcassonne en het Canal du Midi

Digne-les-Bains: de lavendel hoofdstad (Provence)
Frankrijk, en specifiek de Provence, staat natuurlijk vooral bekend om de prachtige lavendelvelden en de plaats Digne-les-Bains wordt daarbij als hoofdstad genoemd. Niet ver van deze stad ligt een 800 km2 groot gebied met lavendelvelden. Begin augustus is er bovendien de ‘Corso de Lavendel’: een vijfdaags feest dat geheel in het teken staan van deze bloem met praaltochten, een markt en diverse optredens. Digne-les-Bains heeft ook een historisch centrum en leuke straatjes die je al wandelend kunt verkennen.

Lavendelvelden

De prachtige lavendelvelden (bron: Cesie.org)

Roquebrune-sur-Argens: aan de voet van de rotsen (Côte d'Azur)
Het dorpje Roquebrune-sur-Argens is vernoemd naar de rode rotsen van de Rocher de Roquebrune. Het dorpje ligt aan de voet van deze prachtige rotsen, op ongeveer 10 kilometer van de kust van de Côte d’Azur. Zodra je het dorpje binnenrijdt, waan je je in de Middeleeuwen. Je kunt een mooie wandeling maken in het historische centrum met vele steegjes, trappetjes en bovendien bijna geheel autovrij. Maar je kunt ook een prachtige wandeling maken in de omgeving langs de uitgestrekte wijnvelden, de rivier de Argens en het meer Lac d’Arena.

Rocher de Roquebrune

Le Rocher de Roquebrune (bron: poutchinette.wordpress.com)

De charmante stad Brantôme (Dordogne)
De stad Brantôme, in de Dordogne, is op een eiland gebouwd en wordt omgeven door oude grachten en de rivier de ‘Dronne’. De stad wordt ook wel het “Venetië van de Perigord Vert’ genoemd. Je kunt de stad al wandelend of per boot ontdekken. Bekijk de prachtige, natuurlijk omgeving, breng een bezoek aan de abdij van ongeveer 1200 jaar oud en nog veel meer middeleeuwse bezienswaardigheden. Kom lekker bij op één van de gezellige terrassen of geniet van een maaltijd in één van de vele restaurants.

Brantome

Kajakken bij Brantôme

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: