Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 12-02-2015 | Lokale tips

Genieten in de Provence

Het prachtige landschap van de Provence, in het zuidoosten van Frankrijk, zorgt er alleen al voor dat je hier heerlijk kunt genieten. De regio staat onder andere bekend om de hoge bergen, de langgerekte weilanden en de paarse lavendelvelden. Maar wat is er nog meer te zien en te doen als je gaat kamperen in de Provence? De lokale medewerkers van camping Domaine du Verdon geven een aantal tips voor bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving van deze camping, ook voor de actieve vakantieliefhebbers!

Notre Dame du Roc
Er zijn heel veel leuke en bijzondere bezienswaardigheden in de Provence. Een kleine wandeling vanaf camping Domaine du Verdon brengt je bij de kapel Notre Dame du Roc, gelegen op 903 meter hoogte. Deze plek wordt ook wel een pelgrimsoord genoemd, omdat het in 812 een veilige vesting was voor de overlevenden van de invasies in Castellane. Het is niet alleen een indrukwekkende bezienswaardigheid, vanaf het terras heb je ook een prachtig uitzicht over Castellane en het dal van de Verdon.

Het Meer van Castillon
Het Meer van Castillon is alleen al prachtig om te zien wanneer je aan komt rijden. Je zou op het eerste gezicht niet zeggen dat dit een kunstmatig meer is. Het water heeft een prachtige smaragdkleur en rondom het meer kun je diverse activiteiten ondernemen zoals kajakken, zwemmen, surfen, vissen of waterfietsen. Ook leuk voor de kinderen! Er zijn in de omgeving van het meer ook heel veel wandeltochten mogelijk die met bewegwijzering worden aangegeven. Ideaal voor de actieve vakantiegangers.

Meer van Castillon

Gorges du Verdon
De Gorges du Verdon is met 40 kilometer lengte de grootste kloof van Europa. Daarom wordt het ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. De kloof werd uitgesleten door de kracht van de rivier de Verdon. Daar komt de naam van deze kloof dus vandaan. Het is een prachtig gebied om te wandelen met hoogteverschillen van soms wel 700 meter en op sommige plekken een breedte van slechts 200 meter. Een indrukwekkende belevenis!

Verdon

Lac de Sainte Croix
Er ligt nog een mooi meer in de Provence dat zeker een bezoek waard is, het meer van Sainte Croix ofwel Lac de Sainte Croix. Het is een stuwmeer dat pas sinds het begin van de jaren '70 bestaat. Vooral in de lavendeltijd is de omgeving van dit meer werkelijk prachtig om te zien. Hier zijn bovendien ook diverse watersporten mogelijk. Je kunt er zeilboten, elektrische boten, kano's of waterboten huren en er zijn ook diverse stranden en strandjes te vinden zodat je een plons in het water kunt nemen.

Moustiers Saint-Marie 
Moustiers Saint-Marie wordt ook wel een van de vijf mooiste dorpen van Frankrijk genoemd. Het dorp ligt tegen een berg vlakbij het Lac de Saint Croix. Het dorp staat bekend vanwege specifiek aardewerk. Er is een keramiekmuseum en er zijn meer dan 20 ateliers en winkeltjes waar je dit aardewerk kunt kopen. Het meest indrukwekkend aan dit dorp is eigenlijk nog de kloof die zich uitstrekt boven het dorp met in het midden een oude kapel uit de Karolingische tijd. Het is een flinke klim met twaalf etappes, maar zeker de moeite waard!

Moustiers

Kamperen in de Provence
Als je optimaal wilt genieten in de Provence, dan hoort daar ook een fijne plek bij om te overnachten. Camping Domaine du Verdon ligt echt midden in de Provence. Het is een ideale uitvalsbasis om de omgeving, en dus ook de bezienswaardigheden en activiteiten uit dit artikel, te verkennen. Er is daarnaast op de camping ook veel te doen voor het hele gezin, zoals een zwembad met glijbanen, een rotsstrand aan de rivier de Verdon, een kanovijver en een kindervisvijver. Overdag en 's avonds is er een animatieprogramma en na de gezellige show op het podium kunnen de kinderen zich verzamelen rond het kampvuur bij de rivier.

Klein Verdon

Een vakantie in de Provence is hoe dan ook een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: