Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 15-06-2015 | Lokale tips

Een dagje naar Milaan

Als je op een camping aan het Lago Maggiore in Italië verblijft, zoals camping Okay Lido en Village Lago Maggiore, dan ben je in ongeveer een uurtje midden in de stad Milaan. Vanaf de campings aan het Gardameer is Milaan in ongeveer 1,5 uur te bereiken. Het is dan ook zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan deze prachtige stad. Maar wat zijn nu de redenen om deze stad te bezoeken? Wij zetten must sees en do’s voor je op een rij!

Van de Dom tot Galleria Vittorio Emanuele II
Natuurlijk zijn er een aantal bekende bezienswaardigheden in Milaan die een bezoek waard zijn als je er een dagje bent. Op nummer één staat toch wel de Dom, één van de grootste rooms-katholieke kathedralen ter wereld. De kathedraal is tot in de kleinste puntjes afgewerkt en je hebt de mogelijkheid om de Dom te beklimmen, waardoor je een waanzinnig uitzicht hebt over de stad Milaan.

Duomo Milaan

Bij de Dom zit ook een museum, gewijd aan de eeuwenoude geschiedenis van de kathedraal. Als verbinding tussen het Dom plein en Piazza della Scala ligt een bijzondere overdekte winkelstraat: Galleria Vittorio Emmanuele II. Verschillende grote merken zoals Gucci, Dolce en Gabbana en Versace hebben een winkel in deze straat en wat het vooral bijzonder maakt is de mozaïeken vloer, gemaakt van zeldzaam marmer in het hart van de passage. De winkelpassage leidt je naar het Teatro Alla Scala, één van ’s werelds meest beroemde opera’s.

Galleria Vittorio

Shoptips!
De Galleria Vittorio Emmanuele II is een winkelpassage met vrij dure winkels, evenals de Via Montenapoleone, de Via Sant’Andrea, de Via della Spiga en de Via Manzoni in het oude centrum van Milaan. Maar er zijn nog veel meer winkelstraten met ook goedkopere winkels. Milaan wordt niet voor niets de ultieme shopstad van Italië genoemd. Ga bijvoorbeeld naar de Via Dante, Corso Buenos Aires en de Corso Vittorio Emanuele, waar je heel veel bekende en betaalbare winkels vindt zoals H&M. Ben je op zoek naar originele, niet-alledaagse (en soms ook ietwat bizarre) winkels? Ga dan naar Corso di Porta Ticinese met veel excentrieke boetieks, bizarre spullen voor in huis en speciale maatkleding.

Corso di Porta Ticinese

Bron: Onlydopefashion.com

Culinair genieten
Naast sightseeing en shoppen is er ook voor de culinaire liefhebbers genoeg te doen in Milaan. Natuurlijk mag een echte Italiaanse pizza niet ontbreken als je in deze stad bent. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij Pizza OK, Spontini en bij Damm-atrà, een typisch Milanese trattoria in een zijstraat van de Naviglio pavese. Typische Milanese gerechten zijn ossobuco con risotto, cotoletta alla milanese, panettone en de wijnen uit de Oltrepo streek. Ga voor het lekkerste Italiaanse ijsje naar Pretto, in corsa di Porta Ticinese.

Milaan is een stad die je moet ontdekken, achter de open poorten zit iets moois verborgen. Zo zijn er vele prachtige binnentuinen waar je een kijkje kunt nemen. Als je nog meer tips wilt voor een dagje Milaan, dan kun je natuurlijk ook terecht bij de lokale medewerkers van de campings. Ze zijn er waarschijnlijk al regelmatig geweest en weten de echte onbekende parels te vinden!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: