Roan camping holidays

Maatregelen op de camping in verband met Covid-19

Laatste update: 26.04.22

Gezien de huidige situatie willen wij je graag attenderen op een aantal genomen maatregelen die bijdragen aan de veiligheid van iedereen. 

Een aantal algemene regels waaraan wij je vragen te houden:
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. 
- Was daarna je handen.
• Onze campingmedewerkers, het regioteam en jij bewaren altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Ook bewaart iedereen afstand tot anderen die niet tot hetzelfde huishouden behoren. Let op; in enkele landen geldt 2 meter.
• Schud geen handen en maak geen ander fysiek contact.
• Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 37.5 graden Celsius? Blijf in je accommodatie. Heb je ook koorts (37.5 graden celcius of hoger) en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer naar buiten. Heb je ook koorts (37.5 graden celcius of hoger) en/of benauwdheid: meld dit direct bij ons.
• Vermijd drukte.
• Volg altijd het protocol van het betreffende land op (denk aan sociale afstand, mondkapjes, handschoenen, handgel) en volg altijd het protocol van de betreffende camping op. In de meeste landen is het verplicht altijd bij je te hebben: mondkapje, weggooi handschoenen, handgel. 
• Tip: installeer, indien beschikbaar in het land van bestemming, een Corona melder app op je gsm. 

Roan is niet verantwoordelijk voor eventuele foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie. Voor meer informatie over maatregelen in jouw vakantieland verwijzen wij je graag door naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat is voor jou belangrijk om te weten voorafgaand je vakantie:
• Je ontvangt tezamen met de voucher een email met extra informatie, met hierin onder andere:
- Het telefoonnummer van de campingmedewerker
- Informatie over de vernieuwde check-in procedure 
- De bedden van de stacaravan Supreme Lounge zijn niet opgemaakt zoals je van ons gewend bent, maar het bedlinnen ligt in de stacaravan voor je klaar.

Belangrijke informatie over het gereed maken en de schoonmaak van de door jou geboekte accommodatie:
• In de accommodatie is voor jou aanwezig:
- Er liggen 2 verpakte zeepjes.
- Bij aankomst staan de welkomsdrankjes voor je in de koelkast klaar.
- Eventuele zwembadkaartjes, slagboomkaartjes, polsbandjes o.i.d. Alle zaken die normaal gesproken overhandigd moeten worden, liggen voor je klaar.
- Een visitekaartje met het telefoonnummer van onze campingmedewerkers.
• Onze campingmedewerker zorgt voor een normale, grondige schoonmaak met schoonmaakmiddelen van de gehele accommodatie.
• Al het gehuurde bedlinnen ligt altijd in de sealing klaar in de accommodatie.

Onze check-in procedure is aangepast, lees deze informatie a.u.b. goed door:
• Onze eigen campingmedewerkers begroeten je bij onze receptietent met een drankje, de incheck vindt hier buiten plaats.
• Dit jaar kun je inchecken tussen 17.00 en 20.00 (voor tenten in NL geldt inchecken vanaf 16.00). We hebben onze inchecktijd verzet naar 17.00 zodat onze medewerkers meer tijd hebben om jouw stacaravan grondig en hygiënisch te reinigen. Op onze Nederlandse campings kun je meestal eerder aankomen in overleg met onze campingmedewerkers.
• Vanzelfsprekend houden onze campingmedewerkers 1,5 meter afstand tot jou en zullen we geen handen schudden.
• De sleutel van de accommodatie ligt binnen voor je klaar en de deur is open, of onze campingmedewerker opent eerst zelf de accommodatie voor je en legt de sleutel op de tafel.
• Wij vragen je de toeristenbelasting zoveel als mogelijk cashless te betalen. Je kunt op de meeste campings betalen d.m.v. een betaalverzoek die onze campingmedewerker je toe stuurt per sms of email. Wil je toch cash betalen? Dan is er bijvoorbeeld een envelop waar je het bedrag in kunt doen.
• Dit seizoen incasseren we de borg niet via een betaalverzoek of per contante betaling. Bij aankomst op de camping ontvang je van onze medewerkers een SEPA formulier. Je vult dit SEPA formulier in en zodra je je accommodatie, schoon en zonder schade, achterlaat ontvang je dit formulier terug zonder dat we iets zullen incasseren. 
• Maak een afspraak met de campingmedewerker om een kinderfietsje op te komen halen bij de Roan receptie. Er komt 1 ouder met het kind, niet de hele familie. Je pakt zelf het uitgekozen kinderfietsje.

Wat verandert er voor jou tijdens je vakantie op de camping:
• Er vindt geen receptie uur meer plaats bij de receptietent/receptie stacaravan, maar daarentegen komt de campingmedewerker dagelijks langs bij jouw accommodatie.
• Een visitekaartje met het telefoonnummer van onze campingmedewerker ligt altijd in de accommodatie voor je klaar. Tevens staat het telefoonnummer van onze campingmedewerker op het 3-poot bord bij de Roan receptie.
• Er vindt geen uitleen plaats van o.a. boeken, tijdschriften, speelgoed aan onze gasten.

Onze check-out procedure is aangepast, lees deze informatie a.u.b. goed door:
• Je dient bedlinnen gesorteerd in plastic zakken te doen en klaar te leggen in de woonkamer.  

Hoe gaat Roan om met de situatie wanneer een gast vermoed besmet te zijn met Covid-19:
Symptomen Covid-19:
Koorts en luchtwegklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, kortademigheid en longontsteking.
Je vermoedt dat je het virus heeft:
1. Heb je last van bovenstaande klachten, informeer dan direct telefonisch de campingmedewerkers. Zij zullen jou en je mede reisdeelnemers vragen in je accommodatie te blijven tot verdere instructies.
2. Afhankelijk van het land wordt de procedure opgestart: bijvoorbeeld arts komt testen.
3. Indien je niet positief op Covid-19 wordt getest vragen wij jou en je reisdeelnemers zich pas buiten de accommodatie te begeven zodra je 24 uur klachten vrij bent.
4. Indien je wel positief op Covid-19 wordt getest, dien jij en je reisdeelnemers in quarantaine in de accommodatie te verblijven. We hanteren hier de regels van het land waar je op vakantie bent. Zelfs als je vertrekdatum eerder dan deze x aantal dagen ligt. Jij en je reisdeelnemers blijven in quarantaine zolang vereist, maar mogen zich pas buiten de accommodatie begeven zodra zij 24 uur klachten vrij zijn. 

Gasten die zijn vertrokken van de camping en hierna positief getest zijn op Covid-19 worden vriendelijk verzocht dit direct te melden aan het hoofdkantoor van Roan.

Voor de specifieke maatregelen per camping verwijzen wij je graag door de website van de camping zelf. 

Ervaringen van Roan klanten