Zorg voor een ongebruikte alcoholtester, Frankrijk controleert!

Roan Luxury Camping Holidays | 16-09-2019 | Lokale tips

Zorg voor een ongebruikte alcoholtester, Frankrijk controleert!

Sinds 1 juli 2012 moeten alle bestuurders van voertuigen (ook buitenlandse voertuigen) twee ongebruikte en direct beschikbare alcoholtests bij zich hebben. De blaastests (‘éthylotest of alcootest’) moeten gecertificeerd zijn en de gebruiksdatum mag niet verlopen zijn.

De alcoholtest in Frankijk, verplicht?

Ten eerste willen wij benadrukken dat wij vinden dat alcohol inname en deelnemen aan het verkeer niet samen gaan. Met het verplichten van de alcoholtest in Frankrijk hopen de Fransen het aantal verkeersongelukken te verminderen. Een wegwerpalcoholtest (met keurmerk) is onder meer verkrijgbaar bij de ANWB en in Frankrijk bij apotheken, supermarkten en tankstations. Let op dat je voor dat je afrekent altijd de houdbaarheidsdatum controleert (deze staat op de verpakking) van je blaastest.

Wanneer je regelmatig in Frankrijk bent kan het interessant zijn een digitale alcoholtester te kopen. Het grootste voordeel van deze tester is dat deze meerdere malen gebruikt kan worden, een nadeel is dat de alcoholtester regelmatig geijkt moet worden bij het bedrijf waar je deze heeft aangeschaft.

Frankrijk is en blijft toch het land van de wijn. Drink je toch een glaasje terwijl je nog de weg op moet? Houdt er dan rekening mee dat het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed 0,5 promille is. Voor beginnende bestuurders ligt het aantal toegestane promille lager, namelijk 0,2. Twijfel je over het alcoholgehalte in je eigen bloed? Met deze alcoholtester kun je zelf gemakkelijk testen of je nog zelf achter het stuur mag kruipen of dat je de reis anders zal moeten voort zetten.

Hoewel de alcoholtester in Frankrijk verplicht is gesteld, worden er meestal geen boetes uitgedeeld. Ondanks dit raden wij aan toch altijd 2 ongebruikte alcoholtesters binnen handbereik in de auto te bewaren. Mocht je namelijk wel worden aangehouden door de plaatselijke politie en ze hebben geen officieel meetapparatuur bij zich, dan zul je toch mee moeten naar het politiebureau en ben je zo een paar uur verder. In diezelfde tijd had je heerlijk aan het zwembad of op het strand kunnen liggen.

Ben je benieuwd naar ons volledige campingaanbod in Frankrijk? Bekijk dan hier op welke topcampings je Roan Luxury Camping Holidays allemaal tegenkomt.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: