Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 29-07-2015 | Inspiratie

Vier bekende en heerlijke campingmaaltijden

(Credits: jeffreyw) Op vakantie is het natuurlijk heerlijk om lekker uiteten te gaan en te genieten van traditionele gerechten, afkomstig uit de streek waar je je vakantie viert. Toch is het ook fijn als je zelf een heerlijke maaltijd op tafel zet. Zo kun je blijven variëren. Bij ons geen gedoe met een tweepits gasfornuis. Al onze accommodaties beschikken namelijk over een 4-pits gasfornuis waardoor de mogelijkheden eindeloos worden. Om alvast wat inspiratie op te doen, zetten we de vier meest bekende campingmaaltijden voor je op een rij!

Campingmaaltijd #1 Spaghetti Bolognese met een heerlijke Caprese salade

Het is makkelijk, snel klaar en je hebt bovendien weinig ingrediënten nodig. Kortom, de ideale maaltijd voor op de camping! Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel en daarnaast is het erg lekker! Geniet van een heerlijke spaghetti Bolognese met Caprese salade.

Wat heb je nodig voor de Caprese salade? (vier personen):
30 gram basilicum
8 el Italiaanse olijfolie
250 gram cherrytomaten
1 el balsamicoazijn
375 gram mozzarella
2 sjalotten
Voor de Spaghetti Bolognese heb je het volgende nodig (vier personen):
100 gram parmaham
45 gram boter
400 gram rundergehakt
2 uien
2 tomaten
300 gram spaghetti
15 gram basilicum
2 tenen knoflook
225 gram winterpeen


Begin met het snijden van de basilicum in kleine stukjes. Deze voeg je samen met de basilicumblaadjes en olie. Voeg eventueel wat zout en peper toe voor de smaak. Snij vervolgens de cherrytomaatjes in twee stukken en leg deze op een schaal. Daarna snij je de mozzarella in stukjes. De sjalotten snij je in ringen en daarna voeg je wat olie toe. Nu kun je genieten van een heerlijke Caprese salade.

Stu Spivack

(Credits: stu-spivack)

Voor het maken van een heerlijke spaghetti Bolognese begin je met het snijden van de ham. Verhit ondertussen boter in een braadpan en bak de ham gedurende vier minuten. Voeg daarna het gehakt toe. Schep het mengsel als het rul is in een kom.

Ondertussen schil je de winterpeen en daarna kun je de uien snipperen en de knoflook fijnsnijden. Bak de peen, ui en de knoflooktenen 5 minuten in het bakvet. Voeg daarna het ham-gehaktmengsel toe. Voeg als laatste de tomaten toe. Breng het mengsel aan de kook en dit laat je zo’n 1 uur koken. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak en voeg vervolgens de tomatensaus keuze toe. Nu kun je genieten van een heerlijke spaghetti Bolognese met een verse Caprese salade!

Spaghetti

(Credits: dbgg1979)


Campingmaaltijd #2 Op de oosterse tour met een heerlijk bami gerecht
Nog een aanrader, de oosterse bami schotel. Als je geen zin hebt om iets af te halen op de camping maar ook niet om lang in de keuken te staan, dan biedt de oosterse bami schotel uitkomst.

Wat heb je nodig? (vier personen):
200 gram eiermie
500 gram kipfilet
4 bosuien
1 rode ui
400 gram Chinese kool
400 gram taugé
2 el olijfolie
4 el oestersaus
4 el tomatenpuree
Peper en zout
Ketjap Manis

Begin met het gaar koken van de eiermie volgens de instructie op de verpakking. Was vervolgens de bosuien en de rode ui en snij deze in mooie repen. Daarna snij je de kip in reepjes en bak je deze met olie in een pan. Breng het geheel op smaak met oestersaus en ketjap manis. Bak vervolgens de kool, ui en taugé enkele minuten in dezelfde pan. De mie is ondertussen gaar en deze kun je meebakken in de pan. Voeg als laatste de tomatenpuree toe en warm het geheel kort door. Nu kun je genieten van je zelfgemaakte Oosterse bami. Om het geheel af te maken kun je kroepoek toevoegen.

Bami gerecht

(Credits: Mararie)

Campingmaaltijd #3 Een avondvullende barbecue
Een andere mogelijkheid is natuurlijk het houden van een gezellige barbecue met het hele gezin. Al onze accommodaties zijn bovendien uitgerust met een barbecue waar je gebruik van kunt maken. Welke gerechten er op tafel komen is aan jou. Haal lekker vlees en probeer dit van tevoren goed te marineren voor een extra lekkere smaak. Vergeet ook zeker geen stokbrood, saus en salade aan het geheel toe te voegen.

BBQ

(Credits: Tatsuo Yamashita)

Campingmaaltijd #4 Een pittige Chili con Carne
Chili con Carne is nog zo’n makkelijk en snel gerecht wat je in een handomdraai op tafel zet. Deze bonenschotel van Mexicaanse afkomst heb je binnen no-time gemaakt. En het is nog smullen ook!

Wat heb je nodig? (vier personen):
250 gram gehakt
2 uien
1 rode paprika
2 400 gram blikjes chilibonen
2 blikken tomatenblokjes
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel chilivlokken
Zout
Begin met het aanfruiten van de uien in een grote pan. Gebruik hierbij wat olijfolie. Voeg vervolgens de komijn, paprikapoeder en chilivlokken toe en bak deze kort mee. Hierna kun je het gehakt toevoegen en rul bakken. Als laatste voeg je de blokjes paprika toe.

Laat ondertussen de chilibonen uitlekken. Deze hoef je niet te wassen. Doe ze vervolgens samen met de tomatenblokjes in de pan bij het gehakt?. Laat nu het geheel zo’n 15 minuten stoven op een zacht vuur en breng de chili con carne op smaak met wat zout. Om het geheel af te maken kun je de chili garneren met een beetje room of yoghurt en het serveren met geraspte kaas en tortillachips.

Heb je vegetariërs in de familie? Dan kun je natuurlijk het gehakt weglaten en genieten van een echte Chili sin Carne!

Chili con Carne

(Credits: cyclonebill)

Dit waren onze vier campingmaaltijden. Ken jij nog een echte campingmaaltijd die je gemakkelijk en snel kunt bereiden? Laat het ons dan weten!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: