Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 01-07-2015 | Inspiratie

Op vakantie in Italië – De must-sees en do’s

Het is weer zover, de mooiste tijd van het jaar is begonnen. Na het lange wachten en de voorpret kan de vakantie beginnen. Na een paar dagen niks doen ben je vast wel toe om op verkenning te gaan. Italië heeft de vakantieganger namelijk veel te bieden. Wacht dus niet te lang en ontdek wat dit schitterende land te bieden heeft. In deze blog zetten we per regio een aantal must-sees en do’s op een rij.

Het Gardameer

Het Gardameer heeft zijn bezoeker veel te bieden. Of je nu houdt van een ontspannen vakantie of liever ook wat ziet, hier kun je werkelijk alle kanten op!

Zin in een spannend tochtje met de auto? Probeer dan je stuurmanskunsten uit op de Brasa Schlucht. Deze smalle kloof ligt vlakbij Limone sul Garda. Hier is ook een achtervolgingsscène uit een James Bond film opgenomen. Geniet tijdens de tocht van de overweldigende natuur en de smalle kronkelige wegen.

Berggebied Gardameer

De Brasa Schlucht, bron: Peter Drach

Ook het mooie Verona is goed bereikbaar vanaf onze campings aan het Gardameer. Ontdek hier het balkon van Romeo en Julia en maak een mooie wandeling door de stad die zich uitstekend leent om ontdekt te worden. In de Arena worden regelmatig opera voorstellingen gegeven.

Verona bij nacht

Verona bij nacht

Ga op ontdekking in Toscane
Toscane kennen velen van de schitterende steden Pisa, Florence, Siena en Luca.

Toch heeft deze regio veel meer te bieden. Bezoek tijdens je vakantie in Toscane bijvoorbeeld het kleine plaatsje Bolgheri. Tijdens de autorit naar deze plaats rijdt je tussen de schitterende laan van cipressen hiernaar toe. Zo beleef je het echte Italiaanse gevoel.

Ook het pittoreske stadje San Gimignano is een bezoek waard. De stad is geheel ommuurd en het mooie is dat alle wegen leiden naar het hoogste punt van de stad waar je de Piazza della Cisterna en de Piazza Duomo vindt. Naast de vele prachtige gebouwen kun je hier op het plein al jaren het lekkerste ijs ter wereld eten. 

San Gimignano

Het prachtige San Gimignano

Ben je een echte shopping liefhebber? Dan is het winkelcentrum IperCoop in Livorno een echte aanrader. Hier vind je allerlei Italiaanse modemerken. Bovendien is het winkelcentrum overdekt. Ideaal dus voor een regenachtige dag.

Beleef het aan de Adriatische kust
Als je op vakantie gaat naar de Adriatische kust, mag een bezoek aan Venetië met haar schitterende grachtengordels niet ontbreken. Toch heeft deze regio zoveel meer te bieden.

Naast Venetië ligt bijvoorbeeld de minder bekende stad Padua met een prachtige binnenstad. De wereldberoemde kathedraal ‘Basilica di Sant Antonio’ met haar imposante uitstraling is een echte must see. Maak ook zeker een wandeling door de botanische tuinen naast de universiteit. Deze tuin heeft een oppervlakte van meer dan 20.000 m2. 

Basilica Sant Antonio

De mooie Basilica di Sant Antonio

Ook de grote badplaats Lido di Jesolo heeft voor ieder wat wils. Zo kun je hier shoppen in de 8 km lange winkelstraat of heerlijk eten in één van de vele restaurants. Het Sealife aquarium is ook zeker een bezoek waard. Hier zie je piranha’s, roggen en haaien. Het is zelfs mogelijk om een krab of zeester vast te houden.

Touch Pool

Zeesterren aanraken in de touch pool

Het rustieke Lago Maggiore
Ook het Lago Maggiore leent zich voor een breed publiek. Zo kunnen de actievelingen hier gaan wandelen of mountainbiken in de omliggende bergen. Natuurlijk kun je hier ook heerlijk ontspannen genieten van je vakantie. Mocht je toch iets meer willen, dan is er genoeg te zien en te doen aan het Lago Maggiore.

Breng zeker een bezoek aan de Borromeus eilanden. Deze kleine eilandjes liggen in het meer en zijn bereikbaar per boot. Op het Isola Madre staat een groot paleis met vele Italiaanse meesterwerken. Wandel hier door de mooie Engelse tuin.

Borromeus

De Borromeus eilanden

Toe aan iets spannends? Ga dan op safari in Varallo Pombia. Hier sta je tijdens een rit oog in oog met giraffen, tijgers en leeuwen. In het park worden regelmatig spannende shows gegeven en daarnaast vind je hier ook enkele attracties waaronder een spannende waterbaan.

Giraffen in Varallo Pombia

Oog in oog met giraffen, tijgers en leeuwen in het safaripark van Varallo Pombia

Ook de winkelliefhebber kan zijn hart ophalen in het FoxTown shoppingcenter. Dit winkelcentrum heeft vele bekende modemerken zoals Adidas, Armani en Diesel. Ook kun je hier een heerlijke Italiaanse maaltijd nuttigen in één van de restaurants.

Overweldigend Sardinië
Verder is ook Sardinië een prachtige bestemming om je vakantie door te brengen. Het eiland is bijna even groot als Nederland, maar heeft slechts 1,65 miljoen inwoners. Hier vind je rust en ontspanning. Daarnaast zijn er prachtige witte stranden waar je echt tot rust komt. Natuurlijk kun je ook hier genoeg zien en doen.  Een echte aanrader is een bezoek aan de druipsteengrotten van Neptunus in Alghero. De grot heeft ontzettend veel stalactieten en stalagmieten en bevindt zich bij Capo Caccia. Het bereiken van de grot is al een hele opgave. Zo kun je de grot alleen per boot bereiken.

Druipsteengrot

De imposante druipsteengrotten van Neptunus

Een echte must-see tijdens een vakantie in Sardinië zijn de Nuraghi. Deze imposante kegelvormige bouwwerken stammen uit het Bronzen Tijdperk en kun je over het hele eiland vinden. Een mooi overblijfsel kun je vinden in Barumini. 

Nuraghi

Ontdek de oude Nuraghi op Sicilië

Ontdek Rome
Rome heeft zoveel te bieden dat je hier je ogen uitkijkt. Ook als je een tweede keer terugkomt. Naast het Colosseum en Vaticaanstad kun je nog veel meer beleven.

Zo kun je deelnemen aan een mooie nachtwandeling door de stad. Tijdens de schemering ziet Rome er heel anders uit. Je wandelt door kronkelende steegjes en langs oude pleinen. De gids vertelt je onderweg alles over de stad. 

Rome bij nacht

Rome bij nacht (bron foto: Francesco Gazzola)

De winkelliefhebbers kunnen zich zeker uitleven in de vele winkelstraten. De Via Condotti is zeker een bezoek waard. Dit is de meest luxe en chique winkelstraat van Rome met merken als Yves Saint Laurent, Cartier en Gucci. Aan de straat ligt het plein Piazza di Spagna met een schitterende fontein. Vanuit hier kun je gemakkelijk naar andere winkelstraten.

Via Condotti

Uitzicht op de Via Condotti

Met deze tips hoef je je zeker niet te vervelen op vakantie in Italië. Heb je zelf nog tips? Laat het ons weten!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: