Blog

Roan Luxury Camping Holidays | 09-12-2019 | Inspiratie

Rijden jullie in een elektrische auto en ben je benieuwd hoe het opladen hiervan te werk gaat in het buitenland en of er oplaadpunten zijn op jouw favoriete camping?

De elektrische auto is nu echt zijn opkomst aan het maken en de aanschaf hiervan wordt steeds populairder. Veel campings spelen hier goed op in en hebben de oplaadpaal aan hun faciliteiten toegevoegd. Op campings in heel Europa staan inmiddels oplaadpalen. 

Je elektrische auto opladen op de camping

Het opladen van een elektrische auto is heel gemakkelijk, net zoals bij het opladen van je mobiele telefoon sluit je de auto aan op een laadpaal door middel van een laadkabel en je wacht tot de accu weer opgeladen is. 

Het volladen van een accu aan een laadpaal duurt ongeveer 6 tot 10 uur, zorg er dan ook voor dat je de auto oplaad op een moment dat je deze niet direct nodig hebt!

Wil je een uitstapje gaan maken tijdens de vakantie en hebben jullie geen tijd om zolang te wachten? Zoek dan een snellaadpaal langs de wat drukkere wegen en binnen 20 tot 40 minuten is je accu tot wel 80% opgeladen. Ben je dus nog onderweg naar de camping met je elektrische auto zorg dan dat je tijdig een snellaadpaal opzoekt en voorkom dat je heel wat uren kwijt bent met het wachten tot de accu van de auto weer vol is. Klein, maar zeker geen onbelangrijk, detail: voor snelllaadpalen heb je een laadpas nodig.

Waar in Europa staan deze laadpalen?

Heel wat campings zijn inmiddels voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto'. Vaak staan de oplaadpunten centraal op de camping en zijn ze te reserveren bij de campingreceptie. Ben je benieuwd op welke campings uit ons Roan aanbod dit is? Bekijk ze hier, we hebben het voor je uit gezocht!

Ondanks dat veel elektrische auto's zijn uitgerust met de mogelijkheid tot het zoeken naar de dichtstbijzijnde laadpaal is het verstandig om toch voor je vakantie naar de camping óf dat bezoekje aan die mooie stad even te kijken waar alle laadpalen te vinden zijn. 

Ben je benieuwd naar ons volledige campingaanbod? Bekijk dan hier op welke topcampings je Roan Luxury Camping Holidays allemaal tegenkomt.

Zoek & boek

Ervaringen van Roan klanten