Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 08-05-2024 | Inspiratie

Je elektrische auto opladen op campings

Rijden jullie in een elektrische auto en ben je benieuwd hoe het opladen hiervan te werk gaat in het buitenland en of er oplaadpunten zijn op jouw favoriete camping? Lees dan gauw verder!

De aanwezigheid van de elektrische auto’s in het straatbeeld is inmiddels zo vanzelfsprekend geworden dat we ons een tijd zonder niet meer kunnen voorstellen. Veel vakantiegangers kiezen tegenwoordig dan ook voor elektrische auto’s om hun bestemming te bereiken. In Europa hebben inmiddels redelijk wat campings oplaadpalen toegevoegd aan hun faciliteiten.

Hoe gaat het reizen en laden op vakantie 

Het opladen van een elektrische auto is heel gemakkelijk. Net zoals bij het opladen van je mobiele telefoon sluit je de auto aan op een laadpaal door middel van een laadkabel en je wacht tot de accu weer opgeladen is. 

Deze tips helpen je om jouw vakantie zo relaxed mogelijk te laten verlopen. 

  • Plan je route alvorens je gaat rijden, zodat je weet waar je alle snellaadstations kunt vinden. 
  • Maak je een tussenstop met overnachting, zorg dan dat je een accommodatie boekt waar een laadpaal bij zit. 
  • Het volladen van een accu aan een laadpaal duurt ongeveer 6 tot 10 uur. Het is raadzaam om er voor te zorgen dat je de auto oplaadt op een moment dat je deze niet direct nodig hebt! 
  • Wil je een uitstapje gaan maken tijdens de vakantie en hebben jullie geen tijd om zolang te wachten? Zoek dan een snellaadpaal langs een van de wat drukkere wegen. Binnen 20 tot 40 minuten is je accu tot wel 80% opgeladen. 
  • Klein, maar zeker geen onbelangrijk, detail: voor snellaadpalen heb je een laadpas nodig die soms afwijkt van je eigen laadpas. Zorg er dus altijd voor dat je voorzien bent van de juiste laadpas voor het juiste land.
  • Ben je nog onderweg naar de camping met je elektrische auto, zorg dan dat je tijdig een snellaadpaal opzoekt en voorkom dat je heel wat uren kwijt bent met het wachten tot de accu van de auto weer vol is. Op deze manier kom je ook nog eens met een redelijk volle accu aan op de camping en kan jullie vakantie ontspannen beginnen.

Waar in Europa staan deze laadpalen?

Door de opkomst van de elektrische auto, is het aantal laadstations in Europa enorm gegroeid de laatste jaren. Ondanks dat veel elektrische auto's zijn uitgerust met de mogelijkheid tot het zoeken naar de dichtstbijzijnde laadpaal is het verstandig om toch voor je vakantie naar de camping óf dat bezoekje aan die mooie stad even te kijken waar alle laadpalen te vinden zijn.

Op heel wat campings kun je tegenwoordig oplaadpunten verwachten. Vaak staan de oplaadpunten centraal op de camping en kun je ze reserveren bij de campingreceptie.
Ben je benieuwd welke campings uit ons Roan aanbod een laadpaal aanbieden? Bekijk ze hier, we hebben het voor je uit gezocht!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: