Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 08-10-2018 | Lokale tips

Kamperen in de Jura

De Jura is een prachtig gebied in het oosten van Frankrijk met hoge bergtoppen, uitgestrekte bossen en prachtige watervallen. Een ideaal gebied voor de actieve vakantieganger, maar er is nog veel meer te zien en te doen voor zowel jong als oud. Om je een indruk te geven lichten we in dit artikel een aantal hoogtepunten uit.

Auto’s kijken in het Peugeot museum
Als je een fan bent van auto’s, dan is een bezoek aan het Peugeot museum in Sochaux een aanrader. Hier kun je, met een virtuele audiogids, de gehele historie van dit merk ontdekken, van de eerste stappen in 1810 tot nu. Er worden natuurlijk verschillende auto’s van dit merk getoond, van oldtimers en sportwagens tot de special editions. Je kunt ook een bezoek brengen aan de werkplaats voor de restauratiewerken van de oldtimers om zo een kijkje in de keuken te krijgen.

Peugeotmuseum

Besançon: citadel met dierentuin
Besançon wordt ook wel één van de mooiste stad van Frankrijk genoemd en staat vooral bekend om haar citadel, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het Romeinse tijdperk is duidelijk zichtbaar in deze stad, maar er zijn ook verschillende toeristische attracties zoals een dierentuin met veel apen, een insectuarium en een aquarium. Er zijn ook enkele musea gehuisvest zoals het Musée d’Histoire en een natuurhistorisch museum in de vleugels van het voormalige arsenaal. Voor ieder wat wils dus!

Besancon Citadel

Kapel Notre Dame du Haut: een bijzonder bouwwerk
Kunstliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in de Jura. Een bouwwerk wat je zeker niet mag missen als je in deze omgeving bent is de kerk van Ronchamps ofwel de Notre Dame du Haut. Dit is een bedevaartkapel met een zeer bijzondere vormgeving, ontworpen door Le Corbusier. Volgens velen een hoogtepunt in het oeuvre van deze Frans-Zwitserse architect en stedenbouwkundige.

Kapel Notre Dame - Le Corbusier

Bron: Mimoa.eu

Fietsen op het spoor!
En dan zijn er natuurlijk ook nog veel actieve uitjes die je kunt ondernemen in de omgeving van de Jura. Een hele bijzondere activiteit is het zogeheten ‘spoorfietsen’ in Vesoul. Dit betekent dat je met een familiefiets een parcours van 9 kilometer aflegt over een oude spoorlijn die niet meer in gebruik is. Onderweg kun je genieten van al het moois wat de omgeving te bieden heeft.

Vesoul

Bron: Otvesoul.fr

Kanoën op de rivier de L’Ognon
Roan beschikt over één camping in de Jura, camping Le Val de Bonnal, en langs deze camping loopt de rivier de L’Ognon. Deze rivier leent zich bij uitstek voor het maken van een mooie kanotocht. Een avontuur voor jong en oud waarbij je ook optimaal kunt genieten van de prachtige natuur van de Jura. Er zijn verschillende georganiseerde kanotochten, maar je kunt natuurlijk ook je eigen kano- of kajaktocht ondernemen.

kano

Verder zijn er in de Jura ook veel plekken waar je goed kunt vissen. En na een dag vol plezier en ontspanning kun je heerlijk uitrusten op camping Le Val de Bonnal, een goede uitvalsbasis om verschillende activiteiten te ondernemen in deze prachtige omgeving!

Val de Bonnal

Onze gasten over boeken bij Roan: