Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 18-10-2018 | Inspiratie

Italiaanse meren

De Italiaanse meren in het noorden van het land hebben allemaal een geheel eigen karakter en uitstraling. Als je de Italiaanse meren wilt gaan bezoeken is het handig om vooraf de verschillen duidelijk te hebben. Zo past jullie keuze ook bij de verwachtingen van het gehele reisgezelschap. De grote Italiaanse meren zijn:

Het Gardameer
Het populaire Gardameer is met een oppervlakte van 370 km² het grootste meer van Italië. De Lago di Garda, zoals de Italianen het noemen, is door zijn vorm een zeer afwisselende bestemming. In het noorden is het Gardameer vrij smal en ligt tussen enkele steile bergen. Dit is de omgeving voor de watersportliefhebbers. In het zuiden is het Gardameer op zijn breedst. Door het diepblauwe water en de omgeving met oleanders, cipressen en citrusbomen is het vakantiegevoel altijd aanwezig. Het Gardameer is een fijne omgeving voor gezinnen om te kamperen. Enkele van de trekpleisters zijn Sealife (Peschiera del Garda) en Gardaland. Het grootste waterpark van Italië is Caneva World in het plaatsje Lazise met onder andere een spannende waterglijbaan waarbij je 32 meter stijl omlaag valt.

Riva del Garda

Riva del Garda in het uiterste noorden is een pittoresk stadje en aanrader voor liefhebbers van smalle middeleeuwse straten en Venetiaanse gebouwen. Zeker met kinderen is een bezoekje aan de waterval Cascate del Varone een prima idee om de zon even te ontvluchten. In de omgeving van Riva del Garda, loop je eerst door de Grotta Cascata Varona om de waterval te bereiken. De aanwezige nevel zorgt voor een verfrissende koeling. 

Liefhebbers van een autotrip kunnen zich helemaal uitleven tijdens een tocht langs de Bruscha Schlucht. Ontelbare bochten en tunneltjes zorgen ervoor dat het adembenemende uitzicht steeds weer verandert. De weg kan soms smal zijn dus houd hier rekening mee, zeker als auto's elkaar kruisen. Ook voor motorrijders is het een prachtig gebied voor een avontuurlijke dagtocht.

 Isola del Garda is een echt privé-eiland en kan alleen onder begeleiding worden bezocht. Omdat het maximale aantal bezoekers beperkt is krijg je nooit het gevoel dat het eiland door toeristen is overgenomen. Door de rust en stilte geeft het eiland langzaam zijn gevoel prijs. Liefhebbers van een boottocht kunnen opstappen in de oude havens van Barbarano, Portese en Gardone Riviera. Over het blauwe water krijg je een heel mooi uitzicht over de omgeving. De beste wijnen van het Italiaanse merengebied zijn te vinden in oostelijk gelegen Bardolino. Hier proef en koop je de trots van het Gardameer.

Wil jij vakantie vieren op een camping aan het Gardameer? Bekijk dan hier ons uitgebreide campingaanbod!

Het Iseomeer
Het Iseomeer is een bestemming zonder massatoerisme. De authentieke Italiaanse charme is hier volop aanwezig. Lago d'Iseo, ook bekend onder de naam Sebino, heeft een lengte van 60 kilometer en een maximale breedte van 5 kilometer.

Het Iseomeer

Tussen de prachtige natuur geniet je van authentieke maaltijden en plaatselijk geproduceerde wijnen. Het belangrijkste wijnbouwgebied is Franciacorta, de lokale wijnboeren bieden hier de gelegenheid om hun wijnen te proeven en te kopen. Het plaatsje Iseo, gelegen aan het zuiden van het meer, heeft een pittoreske haven. 

Samen met de okergele huizen en wandelpromenade heeft het plaatsje een fotogenieke uitstraling. De palmbomen aan de oevers maken het vakantiegevoel compleet. In het midden van het meer ligt het bedevaartsoord Monte Isola. Op het kleine eiland is het heiligdom van Maria via een stijl oud ezelspad per voet te bereiken.

Lago Maggiore
Het Lago Maggiore ligt in het grensgebied van Zwitserland en Italië. Het 60 kilometer lange meer is al sinds de 19e eeuw een populaire bestemming door de Europese adel. Hun luxueuze villa's en botanische tuinen zijn een nog levende herinnering aan deze periode. De tuinen in Alpino, Pallanza en Baveno zijn te bezichtigen. In het westen en oosten is het meer omringt door de uitlopers van de Alpen. Ieder voorjaar herdenken de inwoners Don Angelo Villa, de geestelijk vader van de roeisport in Italië. Deze roeiwedstrijd is het bekijken zeker waard. In de Lago Maggiore leeft een unieke forel die alleen hier is te vangen. Jaarlijks is het water goed voor ongeveer 150 ton aan gevangen vis.

Borromeo Lago Maggiore

De Borromeïsche Eilanden zijn via een ferry te bereiken. Het zijn voormalige buitenplaatsen van de familie Borromeo. Hun Isola Bella en Isola Madre zijn nog steeds privé-eigendom maar sinds de 20ste eeuw wel voor het publiek opengesteld.

Ben je enthousiast geworden om je vakantie aan het Lago Maggiore door te brengen? Bekijk dan hier ons campingaanbod aan het Lago Maggiore!

Het Ortameer

Het Ortameer ligt op korte afstand van Lago Maggiore. Het eiland Isola San Giulio is bereikbaar vanuit de belangrijkste toeristische plaats Orta San Giulio. Het is een vrij groot eiland met een goed bewaard historisch centrum. Via een wandeling langs 21 kapellen bereik je de abdijgebouwen bij een 9e-eeuwse basiliek.

Ortameer

Het Comomeer

Het Comomeer, ook bekend onder de naam Lario, is met een maximale diepte van 425 meter het diepste Italiaanse meer. De omgeving is zeer populair bij fietstoeristen.

Comomeer

Hier geniet je van het streekgerecht Risotto con pesce persico. Dit is een romige risotto met boter, baars en bestrooid met Parmezaanse kaas. De beroemde filmster George Clooney bezit hier een eigen villa en James Bond beleefde zijn avonturen in de film Casino Royale. 


Kies het Italiaanse meer naar keuze

Zoals je kunt lezen hebben de Italiaanse meren allemaal hun geheel eigen karakter. Het Iseomeer is zeer authentiek en de liefhebbers van film zweren bij het Comomeer. Verblijf bij een boer in een agriturismo of kampeer aan het Gardameer, Lago maggiore of Comomeer. Kies voor een luxe campingvakantie aan het Lago Magiore of het Gardameer; Roan Luxury Camping Holidays biedt genoeg keuze voor iedereen!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: