Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 20-03-2015 | Inspiratie

Handige apps voor het kamperen!

Wist je dat er tegenwoordig heel veel handige apps zijn die je vakantie nog leuker en aangenamer kunnen maken? Denk aan een app voor het vertalen van zinnen, het omrekenen van de wisselkoers en het vinden van leuke bezienswaardigheden in de omgeving. Deze apps kun je ook op de camping gebruiken, want de meeste campings in het aanbod van Roan beschikken over Wi-Fi. En als je de stacaravan Supreme boekt ben je sowieso zeker van een snelle draadloze internetverbinding. Wij geven een aantal tips voor handige reisapps die je misschien nog niet kent!

De wisselkoers berekenen met XE Currency
In principe kun je in alle landen uit het aanbod van Roan met de euro betalen. Kroatië heeft de kuna (HRK) als nationale munteenheid, maar in vrijwel geheel Kroatië wordt de euro geaccepteerd als betaalmiddel. Wil je toch met de Kuna betalen en wil je weten wat de wisselkoers is? Gebruik dan de app XE Currency. Met deze gratis app kun je de actuele wisselkoers voor alle landen bekijken en berekenen wat iets kost. De app is verkrijgbaar voor iPhone, iPad, Android, BlackBerry, Windows en Firefox OS telefoons en tablets

XE Currency

Meer informatie en downloaden >

Informatie over vluchten opzoeken met FlightAware
Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, is het altijd handig om vooraf al te weten of er vertraging is en of er bepaalde wijzigingen zijn met de vlucht zoals de gate waar je vertrekt. Maar ook voor thuisblijvers is het fijn om je te kunnen volgen als je met het vliegtuig vertrokken bent of als ze je komen ophalen van het vliegveld. Hiervoor is de gratis FlightAware app ontwikkeld, waarmee je alle vluchten kunt volgen en zelfs push meldingen kunt instellen voor vluchtwaarschuwingen. Deze app is te downloaden op alle devices, van Andoid tot iPhone.

Flightaware

Meer informatie en downloaden >

Smeer jezelf voldoende in dankzij Sunscreen
Als je ligt te zonnen op het strand, wil je natuurlijk niet als een rode kreeft eindigen. Om je hierbij te helpen is de gratis app Sunscreen ontwikkeld. De app bestaat uit een timer, alarm, een interactieve UV map met voorspelling en uitgebreide richtlijnen die je helpen bij het zonnen. De app is alleen beschikbaar voor iPhone.

Sunscreen

Meer informatie en downloaden >

Bezoek interessante bezienswaardigheden in de omgeving met Viator
Als je naar een camping gaat is het ook altijd leuk om de bezienswaardigheden en plaatsen in de omgeving te bezoeken. Nu kun je daar vaak op internet al heel veel over vinden, maar Viator is een hele praktische app die in één oogopslag interessante plaatsen en bezienswaardigheden in de omgeving laat zien met mooie foto’s en een plattegrond. Daarnaast krijg je ook nog eens kortingen en aanbiedingen te zien voor de betreffende plaatsen en attracties. Een gratis app die tot nu toe alleen verkrijgbaar is voor iPhone.

Viator

Meer informatie en downloaden >

Vertalen met Google Translate
Bijna iedereen kent Google Translate wel voor het vertalen van woorden en zinnen in alle talen. Deze staat vaak al standaard geïnstalleerd op Android toestellen, ook onder de naam ‘Vertalen’. Mocht je de app nog niet hebben, dan kun je hem hier downloaden voor Android toestellen en hier voor iPhone. Wat veel mensen niet weten, is dat je Google Translate tegenwoordig zelfs kunt gebruiken om tekst om je heen direct te vertalen met de camera! Richt je camera op de menukaart of een richtingaanwijsbord en de tekst wordt direct vertaald op je scherm.

Google Translate

Muziek luisteren in de auto of op de camping met Spotify
Wil je lekker muziek luisteren in de auto of op de veranda van je stacaravan? Dan is de app Spotify een echte aanrader. Met deze app kun je kiezen uit miljoenen nummers van bijna alle artiesten. Je kunt muziek luisteren via een draadloze internetverbinding, maar je kunt ook nummers downloaden die je zonder internetverbinding kunt luisteren. Er is een gratis versie beschikbaar waarmee je 20 uur per maand aan online muziek kunt luisteren, maar voor €9,99 kun je onbeperkt luisteren en downloaden, zonder advertentieonderbrekingen. Spotify is voor alle devices te downloaden.

Spotify

Meer informatie en downloaden >

Dit zijn natuurlijk nog lang niet alle reisapps die te downloaden zijn. Weet jij nog een leuke of handige app voor op vakantie? Laat het ons weten!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: