Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 08-02-2018 | Lokale tips

Gardameer vs. Adriatische Kust, wat zou jij kiezen?

Iedereen is wel bekend met het Gardameer en de Adriatische Kust. Het zijn allebei populaire bestemmingen om op vakantie te gaan. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze vakantiegebieden? Waar is het zonniger? En waar kunnen de cultuursnuivers of juist de actieve vakantiegangers het beste terecht?

Het Gardameer: het schoonste meer van Italië

Het Gardameer is één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Italië. Dit meer ligt op het kruispunt van drie Italiaanse regio’s (Lombardije, Trentino-Alto Adige en Veneto) en heeft een oppervlakte van 396,98 km2. Het is het schoonste meer van Italië: het wordt regelmatig gezuiverd. Er liggen diverse campings rond het Gardameer die een uitstekende uitvalsbasis vormen om de prachtige omgeving te leren kennen.

Het schoonste meer

Het schoonste meer van Italië

Leuke dorpjes
Rondom het Gardameer en in de buurt van de campings liggen diverse leuke plaatsen die een bezoek waard zijn. Lazise is bijvoorbeeld een klein, maar een interessant stadje met een middeleeuwse stadsmuur, een romantisch kasteel en prachtige torens. Peschiera del Garda is een levendig stadje aan de zuidkant van het Gardameer, in de regio Veneto. De stad vormt met de oude stadswallen een herinnering aan de tijd toen Oostenrijk de regio overheerste. Verder kun je ook een bezoek brengen aan het schiereiland Sirmione met een historisch centrum en een sprookjesachtig kasteel.

Sirmione

Het prachtige kasteel van Sirmione

Activiteiten met een prachtig uitzicht
Er zijn veel mogelijkheden om de prachtige omgeving van het Gardameer te verkennen. Zo kun je prachtige wandel- of fietstochten maken door de ruige natuur van het Monte Baldo gebergte, aan de oostkant van het Gardameer. Neem de lift naar de top van de Monte Baldo en geniet van het fenomenale uitzicht. Of rijd door het imposante berglandschap van de Brasa Schlucht, een smalle kloof vlakbij Limone sul Garda.

Brasa Schlucht

Brasa Schlucht

Verona en Milaan ontdekken
Wat je verder nog kunt doen als je kampeert aan het Gardameer is een bezoek brengen aan twee prachtige steden. Verona is de stad van de romantiek, de stad van Romeo & Julia. De stad waar je de meeste bouwwerken uit de Romeinse periode kunt bewonderen. Als je van shoppen houdt, dan zou je zeker een keer naar Milaan moeten gaan, lees er alles over in het artikel ‘Een dagje naar Milaan’.

Galleria Vittorio

Een winkelcentrum in Milaan

De Adriatische kust: kamperen aan zee
De Adriatische kust is zonniger en warmer dan de omgeving rond het Gardameer. Als je veel zon en mooie stranden een belangrijk onderdeel vindt voor je vakantie, dan zit je hier zeker goed. Roan heeft een aantal campings in het aanbod aan de noordkant van de Adriatische Kust en een aantal aan de zuidkant van de Adriatische Kust, waarvan alle campings direct aan zee liggen.

Strand Adriatische Kust

Heerlijk zonnen aan de Adriatische Kust

De badplaats Lido di Jesolo
De campings Sant Angelo en Ca’Savio liggen in de buurt van de grote badplaats Lido di Jesolo. Dit is een echte badplaats met een lange winkelstraat (8 km), vele restaurants en uitgaansgelegenheden. Er is veel plezier te beleven voor zowel jong als oud.

Lido Di Jesolo

De badplaats Lido di Jesolo

Romantisch naar Venetië
Tijdens een vakantie aan de Adriatische kust mag een bezoek aan het romantische Venetië niet ontbreken. Vaar met een gondel door de kanalen of geniet van het uitzicht vanaf de 98,5 meter hoge Campanile (klokkentoren). Lees er alles over in het artikel over ‘Het veelzijdige Venetië’. Sommige campings uit ons aanbod liggen op slechts 50 kilometer afstand van deze prachtige stad!

Uitzicht Venetië

Het prachtige uitzicht vanaf de Campanile

De ministaat San Marino
Als je op een camping aan de zuidkant van de Adriatische Kust verblijft, dan is een bezoek aan de ministaat San Marino zeker aan te raden. Het is een hooggelegen stad met een bijzondere uitstraling. Geniet van het schitterende landschap, de indrukwekkende gebouwen, kastelen, kerken en andere bezienswaardigheden die aan de Middeleeuwen doen denken. Het centrum staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO!

San Marino

De Guaita toren in San Marino

De grootste verschillen
Samengevat is het Gardameer authentieker qua dorpjes en je kunt hier prachtige wandeltochten en fietstochten maken door de bergen. Als je een zonaanbidder bent dan is de Adriatische kust een betere keuze, met de hogere temperaturen en prachtige stranden. De Adriatische kust is over het algemeen wat meer toeristisch, maar in beide regio’s is meer dan genoeg te beleven voor het hele gezin!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: