Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 08-07-2015 | Inspiratie

Er is meer rond het Gardameer

Het Gardameer is een zeer populaire kampeerbestemming onder de Nederlanders. Naast het heerlijke zomerweer kun je hier lekker eten en veel zien. Het Gardameer is niet alleen het grootste, maar ook het populairste meer in Italië. Naast de pittoreske stadjes, het heerlijke eten en het mooie weer is er hier veel meer te beleven. In deze blog geven we je een aantal tips en must-sees die wat minder voor de hand liggen, maar zeker een bezoek waard zijn.

Oefen je stuurmanskunsten in de Brasa Schlucht 
De Brasa Schlucht is een smalle kloof gelegen vlakbij Limone sul Garda. Als je hier doorheen rijdt wordt je omgeven door een imposant berglandschap. De wegen zijn erg smal en kronkelig. In de Brasa Schlucht is ook een achtervolgingsscène van James Bond opgenomen. Maak zeker een paar stops om foto’s te maken.

Brasa Schlucht

De Brasa Schlucht, bron: Peter Drach

Ga op safari in het Parco Natura Viva
Spot wilde leeuwen en giraffen in het Parco Natura Viva. Dit safaripark heeft meer dan 250 wilde diersoorten en bestaat uit twee gedeelten: een safaripark waar je vanuit de auto de dieren kunt spotten. Het tweede gedeelte is een faunapark waar je allerlei dieren vindt uit de verschillende continenten. Spot hier de dwergaapjes of de lynx.

Leeuw in Parco Natura Viva

Credits: Roberto Ferrari

Het mooie en pittoreske Borghetto
Een plaats die niet veel toeristen aan het Gardameer zullen noemen, maar zeker een bezoek waard is. Het pittoreske Borghetto is gebouwd op de rivier de Mincio en beschikt over talloze idyllische terrasjes aan het water. 

Borghetto is ideaal voor diegenen die in alle rust iets willen bezoeken. Andere steden aan het Gardameer kunnen nog weleens druk zijn in het seizoen. Borghetto ademt een rustieke sfeer uit. Strijk neer in één van de vele restaurants en geniet van een heerlijke Italiaanse maaltijd aan het water.

Borghetto

Credits: Son of Groucho

Vanaf Peschiera del Garda is het zo’n 14 kilometer rijden naar dit pittoreske plaatsje. Je kunt dit natuurlijk met de auto doen, maar daarnaast gaat er voor de sportievelingen onder ons ook een mooi aangelegd fietspad naar dit plaatsje. Deze route gaat langs de rivier de Mincio en is erg vlak. Bezoek het.

Parco delle Cascate
Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is een bezoek aan het Parco delle Cascate in Molina een echte aanrader. Dit park heeft veel mooie watervallen waar je langs kunt wandelen. De lengte van de wandelroutes variëren tussen de 1,2 tot 3,6 km. Je kunt kiezen om zelf te wandelen of onder begeleiding van een ervaren gids.

Parco delle Cascate

Credits: Gabriele Vincenzi

De Monte Baldo en het kerkje Madonna delle Corona
Hou je van imposante berglandschappen en schitterende vergezichten? Dan raden wij je aan om tijdens je vakantie aan het Gardameer zeker een keer de Monte Baldo bergketen te bezoeken. Vanaf het plaatsje Malcesine aan de noordoostkant van het meer kun je de gondel nemen naar de Monte Baldo. Vanaf hier wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de Alpen en het Gardameer. Vergeet dus zeker niet je camera mee te nemen.

Monte Baldo

Credits: Ashraful Kadir

Als je hier toch bent, breng dan zeker een bezoek aan het verstopte kerkje Madonna delle Corona. Deze kerk is werkelijk een verborgen pareltje. Dit kerkje is tegen de massieve rotsen aan gebouwd en een wandeling van 20 minuten brengt je hiernaartoe.

Boek een boottocht naar het schitterende Isola del Garda
Op het Gardameer ligt het Isola del Garda. Dit eiland is nog steeds in privé bezit, maar op bepaalde uren toegankelijk. Om het eiland te bereiken kun je het beste een excursie boeken via de camping. Vervolgens ga je per boot naar het eiland en hier zal een gids je rondleiden.

Isola del Garda

Er zijn rond het Gardameer verschillende opstapplaatsen. Zo kun je vanuit de oude haven in Barbarano opstappen. Verder kun je vanuit de plaatsen Bardolino, Manerba del Garda, Portese, Salò en Gardone Riviera een excursie naar het eiland boeken.


Tijdens de rondleiding over het eiland heb je vanuit verschillende hoeken een schitterend uitzicht over het meer. Daarnaast krijg je tijdens een rondleiding op het eiland de mogelijkheid om verschillende streekproducten te proeven.

Dit zijn slechts een aantal bezienswaardigheden aan het Gardameer. Natuurlijk kun je bij onze campingmedewerkers terecht voor meer informatie over diverse bezienswaardigheden dichtbij de campings aan het Gardameer.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: