Een tripje naar Frankrijk in de meivakantie

Roan Luxury Camping Holidays | 09-11-2020 | Eigen ervaringen

Een tripje naar Frankrijk in de meivakantie

Voor ons als gezin ‘bijzonder’, omdat wij normaliter niet zulke Frankrijk-gangers zijn. Toch vonden wij de afstand naar deze camping ideaal voor een korte vakantie en vulde wij onze meivakantie in met een bezoek aan camping l’Ideal aan het Meer van Annecy. Reisspecialist Joyce D. vertelt.

Bij aankomst op camping L'Ideal regent het pijpenstelen en is de vakantiesfeer ver te zoeken. Wij worden opgewacht door onze collega’s op de camping met een drankje en zoeken onze stacaravan op. Op deze camping biedt Roan luxe stacaravans Prestige Lounge en Supreme Lounge aan, evenals lodgetenten Holiday. Wát een fantastische plaatsen, wat een plaatje. Vanaf de veranda’s kijk je op tegen rotsformaties en schitterende bergen. Zodra wij onze spullen hebben uitgepakt, ons eerste drankje hebben ingeschonken en neerploffen op de loungebank, begint het zonnetje voor ons te schijnen. Wij maken meteen plannen wat wij die week allemaal willen gaan doen. 

Doordat wij begin mei op de camping waren, was de camping nog aan het opstarten en zich klaar aan het maken voor het aankomende seizoen. Het zwembad was open maar het was nog vrij fris qua temperatuur. Het overdekte gedeelte was dé oplossing en mijn kinderen hebben heerlijk gezwommen aan het einde van de dag, als wij terugkwamen van onze tripjes. 

De omgeving is werkelijk prachtig. Het meer is zó blauw en helder. De bergen rondom rijzen op uit het meer en zijn mooi groen met zelfs op toppen nog sneeuw. Het plaatsje Annecy ligt op 15 minuutjes rijden met de auto. Heel erg leuk voor een boottochtje over het meer, het rondstruinen op de markt of op zoek te gaan naar een heerlijke boulangerie voor een echte verse Franse baguette.

In de directe omgeving is heel veel te doen. Van wandelen in de bergen, tot paragliden vanaf de bergen en rodelen in de bergen. De bergen hebben zoveel te bieden en voor ieder wat wils.  Vanaf de camping zie je in de verte de paragliders vanaf het plateau het dal inspringen (Col de la Forclaz). Zelf heb ik de stoere, stoute schoenen aangetrokken en ben ik gaan paragliden. Deze activiteit kan je reserveren bij de campingreceptie en kost ongeveer € 80,00 per persoon. Tientallen per dag komen er naar beneden gevlogen en ze landen nabij de camping op een groot grasveld. Eenmaal in de lucht voelde ik me zo vrij als een vogel (gelukkig wel mét instructeur achter mij) en was dit een ervaring om nooit meer te vergeten!

Op ongeveer 20 minuutjes rijden vanaf de camping vind je een stoeltjeslift naar boven toe. Een tochtje van een klein half uurtje en we stonden in de sneeuw! Hierna stond er een autoritje gepland door de omgeving (naar de Semnoz, vanaf deze top kan je de Mont Blanc zien) en reden we nogmaals door een pak sneeuw heen. Dan maar op naar een grote mok warme chocolademelk. Heel tof om te zien begin mei, maar wel koud op onze sneakers. Daar hadden we niet echt op gerekend…

Rodelen in de bergen was heel erg gaaf! Bij Station de la Sambuy kan je 2 personen op een rodel heel hard naar beneden glijden (ongeveer € 6,00 per rit). Wat een snelheid en wat een mooi uitzicht onderweg. Ook daar boven kan het een paar graden schelen dus kleed je goed aan.

De omgeving, de ligging van de camping en het Franse eten hebben ons verrast en we komen zeker nog eens terug! Als je meer informatie wenst over de omgeving of camping L'Ideal, laat het mij weten. Ik informeer je graag verder!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: