Krka watervallen

Roan Luxury Camping Holidays | 19-07-2019 | Lokale tips

De mooiste watervallen; Kroatië daar moet je zijn!

Denk je aan watervallen dan denk je waarschijnlijk niet direct aan Kroatië, maar wist je dat je in het zonnige Dalmatië de prachtigste watervallen kunt bekijken? Naast de pittoreske dorpjes, eeuwenoude steden, azuurblauwe zee en kilometerslange kustlijnen heeft Kroatië dus nog zoveel meer te bieden.

Nationaal Park Plitvice

Al jaren is Nationaal Park Plitvice één van de bekendste en meest bezochte Nationale Parken van Kroatië, watervallen ten overvloed. Sinds 1979 staat Nationaal Park Plitvicemeren op de werelderfgoedlijst van beschermde natuurgebieden van UNESCO.

Het adembenemend mooie park bestaat uit 16 meren en 90 verschillende watervallen. De meren bestaan uit bovenmeren ‘Gornja’ en benedenmeren ‘Donja’. Via de wandelpaden ontdek je alle turkoois-blauwe meren, prachtige watervallen, ongerepte natuur en met een beetje geluk spot je nog een zeldzame vogel in het park.

Nog een kleine tip van Roan ter voorbereiding aan je uitstapje naar de Plitvice meren, tickets dien je vooraf via de website te bestellen! Vergeet dit niet dan kom je ook niet voor verrassingen te staan.

Nationaal Park Plitvice

De Krka watervallen

Nationaal Park Krka is na Plitvice het meest bezochte park in Kroatie, watervallen zijn nu eenmaal een enorme trektpleister!

In totaal vind je hier 7 prachtige watervallen maar de mooiste en meeste bijzondere is toch wel de Skradinksi Buk. Deze grote waterval vind je helemaal aan het einde van het park en bestaat uit verschillende kleine watervallen en meren. Het hoogste punt van de waterval is maar liefst 12 meter en de breedte bijna 90 meter. Wat het voor toeristen extra bijzonder maakt is dat er vlak voor deze waterval gezwommen mag worden. Ga je tijdens je campingvakantie bij Roan een dagje naar Nationaal Park Krka, trek je wandelschoenen aan!

Ben je op zoek naar een vakantie in Dalmatië? Zaton Holiday Resort is de perfecte camping; Plitvice meren binnen handbereik, een zeer groot zwembadcomplex en tal van faciliteiten. Het grote vakantieresort Solaris Amadria Park Šibenik en camping Amadria Park Camping Trogir liggen beide binnen een uur rijden van de Krka watervallen.

Je zult in Dalmatië, Kroatië gegarandeerd een geweldige vakantie beleven.

Krka watervallen

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: