Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 02-04-2018 | Lokale tips

De mooiste en bijzonderste bezienswaardigheden in Kroatië

Kroatië is een Republiek dat is gelegen in het zuiden van Europa. Het land wordt per jaar door duizenden toeristen bezocht. Redenen voor jou om naar Kroatië op vakantie te gaan? Geniet van de prachtige sfeervolle steden met vele activiteiten en ontdek de prachtige en indrukwekkende natuur.

Het land is economisch in goede positie en perfect voor veel verschillende soorten vakanties. Zo is kamperen op één van de vele campings is enorm populair. Er zijn mooie (veelal) kiezelstranden met zeer helder en lekker warm water en zijn er prachtige eilanden waar je makkelijk met een bootje heen kunt varen. Hierbij onze 10 mooiste en bijzonderste bezienswaardigheden van Kroatië:

1. Nationaal Park Plitvicemeren

Plitvicemeren

Dit park is zo ontzettend prachtig dat het zelfs een onderdeel is geworden van de lijst van de Unesco Werelderfgoederen. In dit gebied kun je veel verschillende soorten dieren zien. Een diersoort die hier erg vaak voorkomt is de otter. Bij de ingang van het park kun je een grote kaart bekijken, op deze kaart staan erg veel verschillende routes aangegeven. Kies ervoor om één van de mooie routes wandelend of per fiets af te leggen.

2. De stad Dubrovnik

Dubrovnik

Deze oude stad heeft als bijnaam 'de parel van de Adriatische zee' gekregen. Dit komt omdat de stad zelf een zeer oud en authentiek centrum heeft. Er zijn veel kunstenaars, dichters en wetenschappers te vinden. Steeds meer toeristen kiezen ervoor om deze mooie stad te bezoeken en wij begrijpen waarom, er is meer dan genoeg om te doen en te zien. Een must see in Dubrovnik is wel de haven, zeer ouderwets en romantisch. Ook is er een mooie kathedraal te zien die ondanks dat deze al ontzettend oud is toch nog steeds in een goede staat verkeerd.

3. De stad Trogir

Trogir

Deze stad is gelegen op een eiland dat ligt bij de kust van Split. Op het moment dat je de stad binnenloopt word je meteen mee terug genomen in de tijd. Zo vind je veel verschillende paleizen, kerken en bouwwerken die zijn gebouwd in de tijd van de Grieken en de Romeinen. Een ander mooi gebouw, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken, is het kathedraal met de naam St. Lawrence. De kathedraal stamt uit de dertiende eeuw en ziet er zowel van binnen als van buiten erg bijzonder uit.

4. Het eiland Korcula

Korcula

Korčula is één van de grootste Kroatische eilanden, met een lengte van bijna 50 kilometer. Het eiland staat vooral bekend om zijn tradities, oude dorpjes, bossen, wijngaarden, olijfgaarden, prachtige stranden, steenhouwerskunt, en ook voor de muziek. Zo wordt er veel Klapa muziek gemaakt op dit eiland en ook is er het jaarlijks terugkerende festival Korkyra Baroque Festival. Ook zijn er verschillende wijngaarden en veel rustige plekjes te vinden waar je tot ontspanning kunt komen.

5. Het Amfitheather van Pula

Amfitheather van Pula

Dit mooie theater staat in de provincie Istrië en is gebouwd in de eerste eeuw. Hier werden veel bloederige gevechten gehouden.

6. Nationaal Park Kornati

Dalmatië

Het Nationaal Park Kornati werd gebouwd in 1980. Dit gebied bestaat uit meer dan 98 eilanden waar je kunt snorkelen, duiken, op het strand liggen en lekker kunt eten.

7. De havenstad is Sibenik

Havenstad Sibenik
De prachtige havenstad Sibenik is een van de oudste steden gesticht door de lokale Kroaten. Deze stad kent een lange geschiedenis waarbij veel verschillende landen de macht hadden over dit gebied. De bekendste bezienswaardigheid in Sibenik is de ‘Sint-Jacobuskathedraal’ die op de werelderfgoedlijst van de Unesco terug is te vinden.

8. Nationaal Park Krka

Krka Waterfalls

Voor de liefhebber van watervallen zijn de Krka watervallen een must see. Vanaf de Dinara gaat de rivier verder naar het Nationale park. Het park bestaat uit een lange rivier, diverse kleinere meren en maar liefst 7 watervallen waar je in kunt zwemmen.

9. Porec

Porec, Kroatië
Porec is een zeer populair oud havenstadje met een aantal culturele monumenten. Maak een mooi stadswandeling door de stad en ontdek het oude centrum en nieuwere deel van Porec, `Fora Ie Porte' ('Buiten de Stadspoort').

10. Stari Grad

Stari Grad
Ook deze kleine, oude stad op het eiland Hvar is de moeite waard te bezoeken. Een aanrader is het Stari Grad museum met veel informatie over de geschiedenis van deze prachtige plek!

Benieuwd naar de kampeermogelijkheden? Bekijk nu het camping aanbod in Kroatië hier!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: