Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 30-03-2018 | Lokale tips

De mooiste bezienswaardigheden in Normandië

Normandië is een prachtige streek in Frankrijk. Het lijkt in eerste instantie misschien een beetje oubollig, maar er is een heleboel te beleven! Er zijn veel historische plekken en daarnaast ook nog het heerlijke Franse eten. Verder zijn er indrukwekkende kusten en kun je heerlijk wandelen in deze streek. Normandië is in haar geheel geweldig, maar waar moet je nu zeker heen als je naar deze streek gaat? Hierbij onze top 10 bezienswaardigheden in Normandië.

1. Mont Saint-Michel

Mont Saint Michel

Mont Saint-Michel is een schiereiland dat staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat is zeker niet toevallig. Het staat op een prachtige heuvel met een abdij die stamt uit de Middeleeuwen. Vroeger was het schiereiland alleen te bereiken als het water laag stond, het was dus de ideale plek als je in het klooster wilde leven. Tegenwoordig is er een weg die naar het schiereiland leidt en is het echte een toeristische trekpleister geworden. Beklim de stenen trapen verwonder je over het prachtige uitzicht.

2. Giverny
Normandië is niet alleen een streek met historie, het is ook een plek waar veel groot kunstenaars opgroeiden. Claude Monet is opgegroeid in het prachtige, kleine dorpje Giverny. Wandel hier rond door de natuur en zit bij het water, je zult daarna beslist snappen waar hij zijn inspiratie voor zijn vele meesterwerken vandaan heeft gehaald.

3. Normandy American Cemetery and Memorial

Cemetery

Het Normandy American Cemetery and Memorial is zeker een bezoekje waard als je naar Normandië gaat. Dit is een militaire begraafplaats speciaal voor soldaten uit Amerika die overleden zijn tijdens gevechten in Normandië tijdens WOII. De witte stenen die eindeloos ver door lijken te lopen zullen niemand onberoerd laten. Het is enorm heftig, maar tegelijkertijd overweldigend om te zien.

4. Dieppe
In Normandië kun je heerlijk eten. Houd je van vis en schelpdieren? Bezoek dan zeker de oude havenstad Dieppe. Dit stadje is ooit begonnen als vissersdorpje en dat is het eigenlijk nog steeds. 's Ochtend kun je zien hoe de vissers hun vangst uitladen, waarnaar je diezelfde middag of avond al kan genieten van al die heerlijkheden op je bord.

5. Étretat en haar rotsen

Etretat

Étretat kent enorm prachtige rotsen bestaand uit krijt. Het is niet alleen wonderschoon om deze natuurwonderen te bekijken, het is ook nog eens enorm romantisch om hier te wandelen. De perfecte plek voor wat romantiek is toch wel een wandeling langs het water, maar vergeet hierna ook niet wat hogerop te gaan wandelen; vanaf daar heb je een prachtig uitzicht.

6. Suisse Normande
Suisse Normande is ook een prachtig gebied in Normandië, zeker als je van sport houdt. Het gebied kent prachtige groene heuvels en een kloof die helemaal gesleten is door de Orne. Het is een perfect gebied om te mountainbiken of bijvoorbeeld te gaan wandelen. Het is hier zeker geen uitgestorven omgeving, er zijn hier verschillende campings en voldoende eetgelegenheden te vinden.

7. Rouen

Rouen

Als er een stad in Normandië is waar de cultuur letterlijk vanaf spat, dan is het Rouen wel. Rouen ademt cultuur. Dat is bijvoorbeeld te merken aan haar prachtige kathedraal en kleine kerken, musea en romantische straatjes die je zullen verbazen.

8. De Ciderroute
Als je aan het land Frankrijk denkt, denk je natuurlijk meteen aan de wijn. Toch is Normandië een streek die meer bekend staat om haar cider. Speciaal voor de liefhebbers van cider is er een speciale route ontwikkeld waar je langs de beste distilleerders gaat van deze streek. Tijdens deze leuke route kun je natuurlijk genieten van heerlijke ciders!

9. Honfleur

Ferris Wheel

Er zijn meerdere kleine dorpen in Normandië die enorm schattig en prachtig zijn, maar Honfleur is wellicht wel het allermooist. Er is een prachtige haven met oude huizen. De ijssalonnetjes, kleine restaurantjes en koffietentjes zorgen voor het echte vakantiegevoel. Het dorp heeft echter nog meer dan dit te bieden! Bezoek ook zeker de prachtige traditionele kerk.

10. Het tapijt van Bayeux
Houd je van geschiedenisn, dan mag je deze Franse kunstschat zeker niet missen. Een oude slag in 1066 wordt hier afgebeeld op maar liefst zeventig meter lang tapijt. Werkelijk waar prachtig en zeker een bezoekje waard.

Benieuwd naar onze kampeermogelijkheden? Bekijk nu ons aanbod van campings in Normandië hier.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: