Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 28-03-2018 | Actief

Actief in Kroatië

Kroatië is een schitterend vakantieland met talloze mogelijkheden. Het aangename klimaat, het lekkere eten, de pittoreske steden en de overweldigende natuur. Wat je ook zoekt, Kroatië heeft het! In deze blog gaan wij onze regio’s in Kroatië langs en lichten we een aantal activiteiten uit die zeker in de smaak zullen vallen bij de actieve vakantieganger!

Actief in Istrië
Een echte aanrader voor als je verblijft op één van onze campings in Istrië is een bezoek aan Pula. Deze oude stad heeft vele bouwwerken uit de Romeinse tijd. Een echte blikvanger is het amfitheater van Pula. Dit amfitheater bood plaats aan ruim 23.000 bezoekers. Onder de arena is een groot gangenstelsel van waaruit de gladiatoren en leeuwen de arena konden betreden. Verder is ook het Forum plein met de Tempel van Augustus een must-see voor de liefhebber.

Pula

(Credits: Keith Roper)

Wil je toch liever iets meer avontuur? Laat je adrenaline dan volop stromen in het Glavani park wat bekendstaat als het beste klimbos in Istrië. Er zijn verschillende klimroutes met obstakels. Zowel voor de kleintjes als voor de volwassenen.

Klimbos

Het Glavani Park (bron: glavanipark.com)

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan mag een bezoek aan het Nationaal Park op het schiereiland Kamenjak niet ontbreken. Hier zijn prachtige strandjes met kristalhelder water. Vergeet dus zeker niet je snorkelspullen mee te nemen. Het park trekt ook het binnenland in met prachtige wandelroutes in dichte bossen.

Kamenjak

(Credits: Andreas März)

Actief in Dalmatië
Dalmatië is een schitterende regio waar je omgeven bent door de natuur. Al onze campings in Dalmatië liggen bovendien direct aan een kristalheldere zee waar je de onderwaterwereld kunt ontdekken. Daarnaast zijn de oude steden Sibenik, Zadar en Split een bezoek waard.

Een absolute must tijdens je vakantie in Dalmatië, is een bezoek aan de Plitvice meren. Dit Nationaal Park kent verschillende grote watervallen en prachtig helder water. In het park liggen verschillende wandelroutes waar je uit kunt kiezen. Ook rijdt er een treintje dat je kunt nemen om zo al rijdend het park te ontdekken en te genieten van de omgeving. In het bos van het park kun je zeldzame vogels spotten.

Plitvicemeren

(Credits: Dennis Jarvis)

Liever een dagje cultuur snuiven, dan is een bezoek aan Split een aanrader. Split ligt aan de Adriatische zee en hier kun je heerlijk wandelen. Er zijn verschillende winkels en gezellige terrassen en restaurants. Breng zeker een bezoek aan de kathedraal van Sint-Domnius die toonaangevend is voor de stad. Bovendien kun je vanaf Split de boot nemen naar een aantal mooie Dalmatische eilanden.

Wil je echt verwonderd worden? Dan is een bezoek aan het Nationaal Park Kornati eilanden een echte must-see. Dit park is centraal gelegen bij Sibenik en Zadar en bestaat uit circa 140 eilanden. Je kunt zelf kiezen om de eilanden met een eigen boot te bezoeken of om aan een excursie deel te nemen. Wandelen in het park is toegestaan. De eilanden zijn vrij vlak en van vrijwel ieder punt heb je een schitterend uitzicht. Als je bij een eiland stopt, kun je in het heldere water prachtig snorkelen.

Nationaal Park Kornati

(Credits: dmytrok)

Actief in Kvarner
Vanaf onze camping in Kvarner is er genoeg te zien en te doen. Deze camping is gelegen op het eiland Krk. Als je voor de eerste keer dit eiland bezoekt, is het aan te raden om de Obzova te bezoeken. Dit is met 568 meter het hoogste punt van het eiland. Vanaf hier heb je een mooi panorama uitzicht over het eiland. Vergeet zeker niet je camera mee te nemen.

Een dagje eropuit? Ga dan naar het oude vissersdorpje Njivice wat vooral bekendheid geniet vanwege de intieme haven. Dit kleine vissersdorpje is uitgegroeid tot een gemoedelijke plaats met een lange wandelpromenade. Hier zijn talloze gezellige restaurants, waar je heerlijke traditionele gerechten kunt eten.

Njivice

(Credits: ecl1ght)

Verder staat het pittoreske plaatsje Baska garant voor een leuk dagje uit. Dit plaatsje is omgeven door wijngaarden. Baska is bekend om zijn prachtige uitgestrekte stranden. Het mooiste strand is het Vela Plaza strand. Dit is een natuurlijk kiezelstrand.

Baska

(Credits: Yacht Rent)


Meer activiteiten
Ben jij zelf een keer op vakantie geweest in Kroatië en heb je nog een gaaf uitje voor de actieve vakantieganger? Laat het aan ons weten!

Credits hoofdfoto: Sebastian Appelt

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: