Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 06-08-2015 | Inspiratie

10 producten die je goed kunt gebruiken tijdens een campingvakantie

Als je gaat kamperen, dan wil je natuurlijk op alles voorbereid zijn en niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Zeker niet als het om je uiterlijke verzorging gaat. Nu zijn er verschillende verzorgingsproducten die je zeker goed kunt gebruiken tijdens de campingvakantie en die misschien niet zo heel snel in je hoofd opkomen om mee te nemen. Wij zetten 10 handige producten voor je op een rij. Zet ze meteen even op je checklist voor de vakantie!

Product #1: antibacteriële handgel
Als je geen water bij de hand hebt en je wilt je handen even opfrissen, dan is antibacteriële handgel ideaal. Breng een beetje gel aan op je handen, wrijf ze goed over elkaar en je handen zijn weer helemaal schoon en fris. Je kunt hiermee dus je handen wassen zonder het toevoegen van water! De gel zorgt er bovendien ook voor dat je handen gedesinfecteerd worden, dus het is ook handig om te gebruiken voordat je gaat koken of eten.

Handgel

Product #2: anti-muggenspray
Wat je zeker niet moet vergeten als je gaat kamperen, is anti-muggenspray. Je wilt natuurlijk niet gestoken worden door deze irritante beestjes en als ze de weg naar je tent of caravan eenmaal gevonden hebben, is het vaak lastig om ze te vinden. Er zijn speciale anti-muggenlampen die je mee kunt nemen, maar je kunt jezelf ook insmeren met een goede anti-muggenspray. Wanneer deze muggenspray de chemische stof DEET bevat, ben je extra goed beschermd. Muggen ruiken deze stof en proberen deze zoveel mogelijk te vermijden. Hoe hoger het percentage DEET in de spray, hoe langer de spray je beschermt.

Muggenspray

Product #3: after bite gel
Ben je dan toch onverhoopt gebeten door een mug of een ander insect? Dan is het goed om daar ook op voorbereid te zijn. Een muggenbult kan ontzettend jeuken. Tegen deze jeuk is zogeheten 'after bite gel' verkrijgbaar of 'prikweg'. Je smeert dit op de plek waar je gebeten bent en binnen no-time wordt de jeuk een stuk minder. Producten met aloë vera staan er ook om bekend de jeuk weg te nemen en de aangedane huid te verkoelen. Neem ook een tekenpen mee voor het verwijderen van een teek.

After Bite

Product #4: eerste hulp bij kwallenbeten
Naast de rondvliegende insecten kunnen er in het water ook vervelende beesten zitten: kwallen. Het wordt aangeraden om de huid na een kwallenbeet af te spoelen met zout zeewater of om deze helemaal niet af te spoelen. Spoel de huid niet af met zoet zeewater. Verwijder eventuele resten van tentakels met handschoenen of een pincet en vervolgens kun je de huid insmeren met een after bite gel. Dit kan dezelfde gel zijn die je gebruikt voor insectenbeten. Kijk op de verpakking of deze ook geschikt is voor kwallenbeten. Als het echt een grote kwallenbeet is of er treden verschijnselen op zoals hoofdpijn, misselijkheid of ademhalingsproblemen, schakel dan direct medische hulp in. Het kan namelijk zijn dat je allergisch bent voor een kwallenbeet.

Product #5: droogshampoo
Het kan zijn dat je door het kamperen nogal snel vet haar hebt en dan is het fijn om dit even op te kunnen frissen. Daarvoor is droogshampoo de ideale oplossing. Droogshampoo heeft een poedervorm en zit meestal in een spuitbus. Je schudt de spuitbus, spuit de droogshampoo in je haar, laat het even intrekken en vervolgens borstel je je haar goed door. Je haar voelt en ruikt weer helemaal fris, waardoor je het wassen van je haar zelfs weer een dagje uit kunt stellen!

Droogshampoo

Product #6: vochtige doekjes
Als je je tussendoor even op wilt frissen, is het ook fijn om vochtige doekjes bij je te hebben. Er bestaan speciale verfrissingsdoekjes voor je handen en de rest van je lichaam, maar ook vochtige toiletdoekjes en deodorantdoekjes. Deze doekjes zorgen er allemaal voor dat je weer een lekker fris gevoel hebt. En ze zijn natuurlijk ook handig wanneer je kinderen geknoeid hebben.

Vochtige doekjes

Product #7: zonnebrandcrème
Iets wat natuurlijk niet mag ontbreken in je bagage is zonnebrandcrème. Let er goed op dat de zonnebrand die je meeneemt nog houdbaar is. Hoelang je zonnebrand houdbaar is, kun je zien aan het houdbaarheidssymbool op de verpakking:

Bovenstaand symbool betekent dat de zonnebrandcrème bijvoorbeeld nog 12 maanden na opening houdbaar is. Let er verder natuurlijk op dat je de juiste UV factor gebruikt die bij je huid past en je jezelf regelmatig opnieuw insmeert om goed beschermd te blijven.

Product #8: zonneolie
Ben je klaar om echt te gaan bakken in de zon? Gebruik dan zonneolie. Zonneolie zorgt er niet alleen voor dat je sneller bruin wordt, maar het geeft vaak ook een extra goede voeding aan je huid. Je huid gaat er bovendien mooi van glanzen! Er is ook zonneolie met een UV-factor verkrijgbaar, waardoor je alsnog goed beschermd bent tegen de schadelijke UV-straling.

Zonneolie

(bron: Sprinklesonacupcake.com)

Product #9: uv-haarspray
Niet alleen je huid moet goed beschermd worden tegen schadelijke UV-straling, je haar ook! Als je je haar geverfd hebt, kan de zon ervoor zorgen dat de kleur vervaagt. En de zon zorgt ervoor dat je haar uitdroogt. Maar je gaat natuurlijk niet je haar insmeren met zonnebrandcrème of -olie. Hiervoor zijn speciale haarsprays verkrijgbaar met een UV-factor. De haarsprays zorgen vaak ook nog eens voor een extra voeding, zodat je haar er gezond uit blijft zien.

Product #10: portable shower
Nog een leuke gadget om mee af te sluiten: een portable shower! Heb je een leuke plek op de camping gevonden, maar zijn er geen douches aanwezig? Dan neem je zelf toch een douche mee? De portable shower kun je vullen met 2,5 liter water, ophangen aan een boom en vervolgens heerlijk douchen. Bij de campings van Roan hoef je je overigens geen zorgen te maken, er zijn altijd douches aanwezig. In veel stacaravans beschik je zelfs over een eigen douche!

Pocketshower

(Bron: Want.nl)

Natuurlijk zijn er nog meer producten die handig zijn om mee te nemen tijdens je kampeervakantie. Heb jij zelf nog tips? Laat het ons weten!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: