Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 10-10-2014 | Top 5

Top 5 bezienswaardigheden rond het Gardameer

Het Gardameer is natuurlijk de ideale bestemming voor liefhebbers van zwemmen en watersport. Maar er zijn nog veel meer leuke activiteiten die je in de omgeving kunt ondernemen. Wat zijn bijvoorbeeld de leukste bezienswaardigheden rond het Gardameer? Wij zetten de 5 leukste bezienswaardigheden bij het Gardameer op een rij, getipt door onze medewerkers van Camping Bella Italia in Peschiera del Garda!

1. Het dorpje Borghetto
Het idyllische, middeleeuwse dorpje Borghetto ligt ongeveer 12 kilometer ten zuiden van Peschiera del Garda en staat op de lijst van de 50 mooiste dorpen van Italië. En dat is natuurlijk niet voor niets zo. Je komt het dorpje binnen via de 14e eeuwse Visconti brug over de Mincio rivier en er is slechts een handvol huizen te vinden, gebouwd rondom een aantal watermolens. Verder kun je hier interessante gebouwen bekijken, zoals de burcht Castello Scaligero met een prachtige toren.

Borghetto

2. De stad Verona
Op ongeveer 30 minuten rijden van Peschiera ligt de stad Verona, waarvan het oude stadscentrum op de Unesco lijst staat. Verona is een unieke stad met vele bezienswaardigheden zoals de Arena van Verona, het balkon van Romeo en Julia en de Brug van Scaligero. Je kunt ook goed shoppen in de Via Mazzini en de Via Cappello en natuurlijk kun je er heerlijk genieten van de Italiaanse hapjes en drankjes.

Verona

3. De Brasa Schlucht route
De Brasa Schlucht route ligt aan de westoever van het Gardameer richting het dorpje Pieve. De weg gaat door een zeer smalle kloof naar boven en het is een hele spectaculaire route met prachtige natuur. Wat leuk is om te weten is dat er op deze route een achtervolgingscene is opgenomen van de James Bond film ‘Quantum of Solace’. Het is ook een hele mooie route voor motorrijders.

Brasa Schlucht route

4. Het Monte Baldo gebergte
Het Monte Baldo gebergte ligt aan de oostkant van het Gardameer. Je kunt hier mooie auto- en wandeltochten maken door de ruige natuur met prachtige panorama’s. In het dorpje Pra kun je de stoeltjeslift nemen naar de top van de Monte Baldo, waar je werkelijk een fenomenaal uitzicht hebt over het gebergte.

Monta Baldo

5. Sirmione: prachtig dorp op schiereiland
Het dorp Sirmione ligt op een schiereiland aan de zuidkant van het Gardameer. In het dorp staat een groot oud fort van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over het dorp en het meer. Van oorsprong staat het dorp bekend om de geneeskrachtige bronnen, waardoor er nu nog steeds vele spa’s te vinden zijn. Het centrum van Sirmione bestaat uit smalle straatjes waar je heerlijk kunt slenteren, kunt shoppen en Italiaans ijs kunt eten.

Sirmione

Er liggen heel veel dorpjes en stadjes rond het Gardameer en ze zijn allemaal heel verschillend. Het ene dorpje is heel toeristisch en het andere juist heel idyllisch. Ze zijn eigenlijk stuk voor stuk de moeite waard om een keer te bezichtigen als je in de buurt van het Gardameer bent!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: