Les Méditerranées Beach Garden

Roan Luxury Camping Holidays | 09-06-2022 | Eigen ervaringen

La vie est belle

Campingmedewerkers Maarten en Marijke strijken na 2 jaar werken in Italië dit jaar neer in de Languedoc-Roussillon in Frankrijk en vertellen je graag over hun ervaringen tot nu toe!

Van Si naar Oui

Woensdagochtend 9 maart “eindelijk” is het zover, we mogen weer. Alles ingepakt. de auto echt afgeladen vol, fietsen achterop. Lijkt wel of we ieder jaar meer meeslepen. Tuurlijk we zijn wel dit jaar eerder dan vorige jaren, dus wat extra warme kleren is geen overbodige luxe. Na een prima autoreis met 2 overnachtingen kwamen we aan op 'onze' camping Les Méditerranées Beach Garden. Er wordt nog hard gewerkt voor het nieuwe seizoen. Ons regioteam, in ons geval Lars, was al op de camping om ons op te vangen. De leefcaravan staat op z’n plaats maar moet nog aangesloten worden, tot die tijd verblijven we in een gasten stacaravan van Roan. 

Het is gaan regenen en het regent nu al bijna 24 uur. Daar rijd je dan bijna 1400 kilometer voor 🙁 . Maar vanaf volgende week wordt alles weer beter. Moet ook wel , we moeten snel aan het werk, van de 27 stacaravans zijn er vanaf 9 april al 22 bezet. De monteur moet alle stacaravans nog checken en aansluiten, maar zodra dit klaar is kunnen we beginnen met het schoonmaken. Hopelijk staat de storetent (opslag) er ook snel zodat we de voorraad uit de stacaravans kunnen halen en klaar kunnen maken voor de verhuur. Kortom werk zat 🙂 We gaan er weer voor ..

De eerste maand

Onze leefcaravan (stafmobilehome) staat wel op zijn plaats maar mist nog wat aansluitingen. We zitten zolang in een Excellent Lounge, prima caravan maar hier moeten we straks wel uit omdat deze vanaf 9 april verhuurd is. Mondjesmaat worden er stacaravans vrijgegeven, we kunnen rustig doorwerken. We hebben geen invloed welke stacaravans als eerste worden gedaan dus het is af en toe balen dat je nu stacaravans schoonmaakt die niet op de eerste zaterdag nodig zijn. Maar alles gaat goed komen. Tussen het werken door doen we wat boodschappen in Agde. Agde ligt op zo’n 6 kilometer en hier zijn veel winkels zoals een grote Intermaché / Lidl / Decathlon en de nodige lokale winkels en niet geheel onbelangrijk een Bricocash, een grote bouwmarkt. Tijdens een fietstochtje gingen we via het Reserve Naturelle du Bagnas (een natuurgebied grenzend aan onze camping) naar Cap d’Agde. We zijn neergestreken bij het haventje waar we heerlijk geluncht hebben. Veel plekjes kwamen ons zeer bekend voor, drie jaar geleden liepen we hier ook, toen met Max en Dex (onze hondjes).

We zitten nu vier weken op de camping, de kraanwagens en nieuwe stacaravans rijden nog steeds af en aan. Mogelijk 6 april zijn de receptie hokjes klaar, het pleintje geasfalteerd maar verder ……er moet nog erg veel gebeuren in de laatste week. Dit weekend gaan we verhuizen naar onze leefcaravan en volgende week moeten in ieder geval nog 5 stacaravans schoonmaken voor de 9e april. Vanaf woensdag kunnen we de puntjes op de wel bekende i zetten. Kleine reparaties, tuinmeubels buiten zetten, nieuwe nummers en reclameborden op de stacaravans en natuurlijk de drankjes en andere benodigdheden klaar zetten. Laat die gasten maar komen!

Fietstochtje naar Cap d’Agde

We zijn eigenlijk goed van start gegaan

We zijn inmiddels een paar weken “open” De eerste gasten zijn binnen en na de tweede week zaten we helemaal vol. Voornamelijk zijn het de Duitsers die de weg naar Beach Garden hebben gevonden maar ook hebben we al een paar 'verdwaalde' Fransen mogen ontvangen. Met handen en voeten en een beetje google translate komen we een heel eind. Een aantal gasten komen hier al de nodige jaren, dus hebben niet veel uitleg nodig.

Paasweekend en we zitten helemaal vol. Marijke heeft een kleurwedstrijd georganiseerd en een aantal kleurplaten geprint en uitgedeeld. De ingeleverde platen hebben we in de receptie opgehangen en zaterdagmiddag voor Pasen hebben we een winnaar in de leeftijdsgroep 0 tot 6 jaar en van 6 tot 12 gekozen. Zij kregen een grote chocolade paashaas. Uiteraard kreeg elke deelnemer een klein chocolade paashaasje met zijn of haar naam erop. De kleurwedstrijd werd door de kinderen en ouders erg gewaardeerd.

De meivakantie staat nu voor de deur en dan komen de Nederlanders. De gratis fietsjes bijna allemaal nagekeken, bandjes daar waar nodig vervangen, bolderkarren opgepoetst en gesmeerd, we zijn er weer klaar voor. Het weer is reuze meegevallen en zitten nu al een paar weken lekker in de zon. Montpellier is een leuke stad om rond te struinen maar persoonlijk zijn wij meer gecharmeerd van Pezenas, een leuk dorpje met een historische binnenstad waar allerlei artistieke winkeltjes en bedrijfjes zitten.

Franse lekkernijen

Leven als God in Frankrijk

Tussen de bedrijven door hebben we al wat fietstochtjes in de regio gemaakt en zijn een middagje naar Beziers geweest. Om precies te zijn naar de 9 écluses de Fonseranes. De 9 sluizen in het Canal du Midi waar je met een boot 21,5 meter kunt afdalen naar het lager gelegen gedeelte. Binnenkort gaan we met alle collega’s uit de regio wat eten op camping Le Méditerranée Plage.

Vandaag is het Pinksteren, gisteren 15 gasten uitgezwaaid en 22 nieuwe gasten verwelkomd. Om zes uur op en om half negen ’s avonds zaten we aan een pizza. Tussendoor uiteraard even pauze gehad voor een snelle bak koffie en twee chocolade croissants. Was even flink aanpoten, maar dankzij Khadija en Christelle, die verantwoordelijk voor de schoonmaak zijn, is deze dag ook weer goed verlopen!

Vandaag rustig op de veranda voor onze leefcaravan ontspannen en lekker niets doen...We leven als God in Frankrijk.

Leven als een god in Frankrijk

Wil je meer informatie over camping Les Méditerranées Beach Garden of onze andere campings in de Languedoc-Roussillon? Laat het ons dan weten, onze reisspecialisten kijken graag met je mee!

Zoek & boek

Werken bij Roan Luxury Camping Holidays?

Wil je werken op een topcamping in Europa voor een mensgerichte informele organisatie, waarbij saamhorigheid en respect voor elkaar hoog in het vaandel staan? Ben je ondernemend, initiatiefrijk, gezond van lijf en leden en denk je een bijdrage te kunnen leveren om onze gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen? Stuur dan voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek een mail naar werken@roan.nl of kijk op www.werkenbijroan.nl.

Onze gasten over boeken bij Roan: