Ik heb een vraag over

COVID-19

Niet-gevaccineerden hebben vanaf 8 augustus een negatieve test nodig voor terugkeer uit 'geel' EU-land

Mensen die niet volledig gevaccineerd zijn of geen coronaherstelbewijs hebben, moeten vanaf 8 augustus een negatieve test kunnen overleggen als ze terugkeren naar Nederland vanuit een 'geel' EU-land. De test moet in het land van herkomst worden gedaan. Het gaat om een PCR-test die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen of om een antigeentest, die maximaal 24 uur voor vertrek naar Nederland is afgenomen.

Bekijk hier waar je buiten Nederland een PCR óf sneltest af kunt laten nemen. 

Hoe zit ’t nu precies met de gezondheidspas “pass sanitaire” voor Frankrijk?

Deze pas laat zien of je volledig bent gevaccineerd, negatief getest bent of recent bent hersteld van covid-19.

Vanaf 21 juli heb je in Frankrijk een pas (pass sanitaire met QR-code) nodig voor een bezoek aan culturele en vrijetijdsgelegenheden met meer dan 50 personen (o.a. evenementen, theaters, bioscopen, musea, pretparken).

Vanaf 1 augustus wordt deze regel ook van toepassing voor binnenruimtes van de horeca (ook op het terras), winkelcentra (niet winkels of supermarkten) en openbaar vervoer (TGV, vliegtuig, langeafstandsbussen).

Dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar. Kinderen van 12 tot en met 17 jaar hoeven tot 30 augustus geen gezondheidspas te hebben. Kinderen onder de 12 worden helemaal buiten beschouwing gelaten.

Op de camping zelf heb je de pas NIET nodig, Bij aankomst op de camping wordt wel gevraagd om de gezondheidspas “pass sanitaire”.

De Nederlandse corona check app is goedgekeurd en volstaat als gezondheidspas.

Kan ik wijzigen of annuleren vanwege de gezondheidspas “pass sanitaire” in Frankrijk?

Zolang het reisadvies van Buitenlandse zaken naar Frankrijk 7 dagen voor aankomst positief is, kun je niet kosteloos annuleren vanwege mogelijk strengere maatregelen. Je kunt immers naar Frankrijk afreizen.

Uiteraard kun je altijd omboeken naar een andere bestemming in 2021. De reisduur dient wel ongeveer gelijk te blijven. Voor de prijsbepaling houden wij je boekdatum vast. 

Hoe zit het als ik een doorreis door Slovenië maak naar bv. Kroatië?

Doorreis door Slovenië blijft mogelijk zonder dat een negatieve test, een herstellingscertificaat of een bewijs van vaccinatie hoeft te worden overgelegd, aanvankelijk voor een beperkte periode tot 15 augustus 2021. Dit op voorwaarde dat de uitreis binnen 12 uur na binnenkomst plaatsvindt. Een andere voorwaarde is dat alle meereizende personen de grens met het buurland mogen overschrijden, iedereen dient te zijn uitgerust met een geldig identiteitsdocument vereist voor de verdere reis naar Kroatië.

Mag ik met Roan op vakantie als ik niet gevaccineerd ben?

Ja dat mag zeker, echter dien je je wel aan de inreisvoorwaarden van je vakantieland te houden. Welke testen er nodig zijn, kun je teruglezen op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Tussen 1 juli en 31 augustus kun je een gratis testafspraak maken via www.testenvoorjereis.nl.

Wat verstaan jullie onder een negatief reisadvies?

Onder een negatief reisadvies verstaan wij de kleurcode oranje of rood (voor onze Belgische gasten geldt kleurcode rood). Indien je niet op vakantie kunt omdat de kleurcode oranje of rood is , komt dat doordat de bestemming geen toeristen toelaat of het land waarin je woont het afraadt om naar die bestemming af te reizen.
Kun je niet op je bestemming komen, omdat het land waar je door heen moet reizen geen toeristen op doorreis toelaat, is dat ook een geldige reden. In bovenstaande gevallen kun je je vakantie wijzigen naar een andere bestemming of ontvang je je gedane betaling retour.

Kan ik kosteloos annuleren als ik in quarantaine moet?

Indien je zelf niet positief getest bent maar wel in contact bent geweest met een besmet persoon, is dat geen geldige reden om je vakantie kosteloos te annuleren. Uiteraard denken we graag met je mee hoe we dit voor je kunnen oplossen. Wellicht kunnen we je vakantie verzetten naar een andere datum. Neem in zo’n situatie altijd contact met ons op en we helpen je verder.

Valt het Coronavirus onder de dekking van het calamiteitenfonds?

Het calamiteitenfonds geldt alleen voor molestsituaties of natuurrampen. Ziektes en epidemieën zoals Covid-19 vallen niet onder de dekking van het calamiteitenfonds.

Wat gebeurt er als ik niet kan reizen omdat ik of mijn reisgenoten positief getest zijn?

Een positieve uitslag is bij de meeste annuleringsverzekeringen een geldige reden om je annuleringskosten vergoed te krijgen. Sluit dus altijd een annuleringsverzekering af, zodat je geen enkel risico loopt. Check tevens altijd goed je verzekeringsvoorwaarden.

Roan werkt samen met Allianz Global Assistance, waarbij een Covid-19 besmetting een geldige reden is om te annuleren. Een annuleringsverzekering dient uiterlijk 7 dagen na reservering te zijn afgesloten. Onze reisspecialisten informeren je graag.

Wanneer hoor ik of mijn vakantie niet door kan gaan vanwege een negatief reisadvies?

Wij nemen een week voor aankomst contact met je op als blijkt dat er op je vakantiebestemming nog steeds een negatief reisadvies geldt.

Kan ik kosteloos annuleren als ik op bestemming een negatieve PCR test moet laten zien?

Indien de vakantiebestemming een negatieve PCR test eist, is dat geen geldige reden om je vakantie kosteloos te annuleren. De kosten voor de PCR test zijn voor rekening van de vakantiegangers. Reist u tussen 1 juli en 31 augustus dan kunt u via www.testenvoorjereis.nl een gratis testafspraak maken.

Kan ik reizen door landen die nog code oranje hebben of daar op vakantie gaan?

Het is mogelijk te reizen door en naar landen die code oranje hebben, maar check goed je reisverzekering of je bent verzekerd mocht je onverhoopt tijdens jouw reis of vakantie in het ziekenhuis terecht komen.

Geven jullie een compensatie als blijkt dat niet alle faciliteiten volledig geopend zijn?

Nee, je ontvangt geen compensatie als blijkt dat bepaalde faciliteiten niet geopend zijn als gevolg van Covid-19.

Kan ik mijn vakantie verzetten naar 2022?

Je vakantie verzetten naar 2022 is helaas niet mogelijk. Je vakantie dient plaats te vinden in 2021. Wist je dat we op een aantal campings in Italië, Frankrijk en Nederland zelfs in de herfstvakantie geopend zijn?

Is kamperen een veilige manier van vakantie vieren?

Jazeker, op de camping ben je veel buiten en wij hebben richtlijnen opgesteld voor onze medewerkers met betrekking tot schoonmaak en veiligheid. Zo maken wij gebruik van beschermende en desinfecterende materialen. Tevens zullen onze medewerkers altijd voldoende afstand houden.

Maatregelen op de camping

Gezien de huidige situatie waarin wij zitten, willen wij je hier graag attenderen op een aantal genomen maatregelen die bijdragen aan de veiligheid van iedereen.

Waar kan ik de laatste stand van zaken bekijken met betrekking tot het afgegeven reisadvies voor een bepaalde bestemming?

Wij adviseren je om de website van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden:
Nederland: https://www.nederlandwereldwij... 
België: https://diplomatie.belgium.be/..

Cashless betalen

Wij vragen je de borg en/of toeristenbelasting zoveel als mogelijk cashless te betalen. Je kunt op de meeste campings betalen d.m.v. een betaalverzoek die onze campingmedewerker je toe stuurt per sms of email. Wil je toch cash betalen? Dan is er bijvoorbeeld een envelop waar je het bedrag in kunt doen.

Welke aanvullende eisen, zoals het dragen van een mondkapje in de buitenlucht, kan ik tijdens mijn vakantie verwachten?

De verplichtingen en regels verschillen per land en zijn tevens onderhevig aan wijzigingen. Voor de actuele situatie verwijzen wij je naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken www.nederlandwereldwijd.nl . Aanvullende regels op je vakantiebestemming zijn geen geldige reden om kosteloos te annuleren.

Als ik zelf twijfel om op vakantie te gaan, kan ik dan ook kosteloos annuleren?

Besluit je te annuleren dan brengen wij de reguliere annuleringsvoorwaarden in rekening. Twijfel je over je vakantie? Omboeken naar een andere bestemming is altijd mogelijk. Wordt de nieuwe bestemming duurder, dan betaal je het verschil bij. Wordt de gewijzigde vakantie goedkoper, dan ontvang je geen geld retour.

Ik wil niet op vakantie als ik nog niet gevaccineerd ben. Is dat een geldige reden om kosteloos te annuleren?

Dit is geen geldige reden om kosteloos te annuleren. Besluit je om te annuleren dan brengen wij de reguliere annuleringsvoorwaarden in rekening. Omboeken naar een andere bestemming in 2021 is mogelijk. Wordt de nieuwe bestemming duurder, dan betaal je het verschil bij. Wordt de gewijzigde vakantie goedkoper, dan ontvang je geen geld retour.

Ik wil mijn corona voucher inwisselen. Hoe werkt dit?

Via onze website kun je een nieuwe boeking maken. In stap 3 van het maken van de boeking kun je inloggen, het systeem herkent hier je klantgegevens en vervolgens kun je de voucher als betaalmogelijkheid kiezen bij betalingsopties. Uiteraard kunnen wij ook altijd de voucher handmatig voor je verwerken.

De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte en kan worden gebruikt voor alle reizen uit het Roan Campingvakanties en Go4camp aanbod. Heb je de voucher op 1 april 2020 ontvangen, dan heb je tot 1 april 2021 de tijd om een nieuwe vakantie te boeken met aankomst in het jaar 2021 of 2022.

Ik zit te wachten op een vaccin, wat als de oproep in mijn vakantie valt?

We kunnen ons voorstellen dat je in Nederland wil zijn om de vaccinatie niet mis te lopen. Het is geen geldige reden om kosteloos te annuleren, maar we denken wel graag met je mee door te kijken of we wellicht je vakantie kunnen wijzigen naar een andere datum in 2021. Onze reisspecialisten denken graag met je mee.

Wat is de situatie in Kroatië op dit moment?

Voor meer informatie verwijzen wij graag door naar de volgende website:
https://www.croatia.hr/nl-NL/coronavirus-2019-ncov-q-and-a-

Hier kun je actuele cijfers terugvinden en tevens informatie vinden over de getroffen maatregelen door de toeristische sector. Tevens vind je hier informatie die belangrijk zijn voor het reizen naar Kroatië, zoals het <enter croatia> formulier welke ingevuld dient te worden.

Hoe werkt dat precies met een PCR test?

Op sommige locaties is het verplicht om een negatieve (PCR) test te overhandigen. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij een testlocatie bij jou in de buurt. Belangrijk is om na te vragen of je ook een certificaat ontvangt. Je kunt niet bij de GGD terecht voor een test, daar deze geen certificaat verstrekt dat vereist is voor het reizen. Voor meer informatie over de reisadviezen verwijzen wij je naar www.wijsopreis.nl. Reis je tussen 1 juli en 31 augustus? Dan kun je via de site www.testenvoorjereis.nl een gratis testafspraak maken.

Moeten kinderen ook een negatieve PCR test tonen?

Dit is afhankelijk van de bestemming en ook de minimale leeftijd verschilt per land. Voor meer informatie verwijzen wij je naar www.wijsopreis.nl

Heb ik ook een PCR test nodig bij terugkomst in Nederland?

Dit verschilt per land waar je vandaan komt en ook op welke manier je terugkomt in Nederland. Met de auto gelden andere regels als met het vliegtuig. Voor meer informatie verwijzen wij je naar www.wijsopreis.nl.

Hoe kom ik aan een gratis PCR test of PCR test met korting?

Deze zomer kun je je gratis laten testen voor reizen in de maanden juli en augustus 2021. Klik hier voor meer informatie over een gratis PCR test. Check http://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen voor de de juiste reisadviezen.

Kom je niet in aanmerking voor een gratis PCR test? Dan kun je via de website: Coronatest2travel.nl met korting een PCR test of sneltest reserveren. Je kunt hiervoor de kortingscode 'ANVR_reis21!' gebruiken

Als ik op vakantie ben en mijn bestemming gaat van een positief naar een negatief reisadvies, wat moet ik dan doen?

Indien je tijdens je vakantie te maken krijgt met een wijziging van het reisadvies. Dan heb je de keuze om je vakantie af te maken. Je reist dan wel op eigen risico. Ten tweede kun je contact met ons op nemen, zodat we kunnen kijken of we je kunnen omboeken naar een andere bestemming, waar nog wel een positief reisadvies is. Als laatste optie kun je besluiten om terug naar huis te gaan. De dagen dat je geen gebruik meer hebt gemaakt van de vakantie, krijg je van ons vergoedt. Stel dat de totale reissom € 1400,- euro bedraagt voor 7 nachten en je gaat op dag 3 naar huis, dan heb je 5 nachten geen gebruik gemaakt van jouw vakantie en ontvang je € 1000,- retour.

Waar kan ik meer informatie vinden over het Coronavirus?

Wij volgen de situatie in de verschillende landen waar wij vakanties aanbieden op de voet. We houden je hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus.

Wat als Nederland op code rood gaat vanuit andere landen/ Wat als we ter plaatse in quarantaine moeten?

We kijken ook hierbij naar het reisadvies 7 dagen voor aankomst. Is Nederland voor een ander land code rood/oranje dan betekent dit niet direct dat je niet mag afreizen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er alleen aangescherpte regels zijn m.b.t. testen. 

Is er een quarantaineplicht op de vakantiebestemming? Dan heb je de mogelijkheid om te annuleren, om te boeken naar een andere bestemming in 2021 of om te boeken naar 2022. 

Staat jouw vraag er niet tussen? Wij helpen je graag!

Openingstijden

Ma - wo 09.00 - 22.00
Za - zo 10.00 - 16.00
Do - vr 09.00 – 17.30

Ervaringen van Roan klanten