Veel gestelde vragen

Ik heb een vraag over

COVID-19

Mag ik met Roan op vakantie als ik niet gevaccineerd ben?

Ja dat mag zeker, echter dien je je wel aan de inreisvoorwaarden van je vakantieland te houden. Welke testen er nodig zijn, kun je teruglezen op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Wat verstaan jullie onder een quarantaineverplichting?

Kan je vakantie niet doorgaan omdat in je vakantieland of thuisland op nationaal niveau verplicht wordt om bij aankomst in quarantaine te gaan, dan geven wij je de garantie dat je, jouw volledige reissom terug krijgt! En dat allemaal binnen 5 werkdagen! Je kunt ook kiezen voor een vakantie naar een ander land. Deze garantie geldt voor boekingen gedurende het hele seizoen. Deze garantie geldt niet wanneer de quarantaine veroorzaakt wordt door de vaccinatiestatus van jou of je reisgezelschap.

Kan ik kosteloos annuleren als ik in quarantaine moet, als ik in contact ben geweest met een besmet persoon?

Indien je zelf niet positief getest bent maar wel in contact bent geweest met een besmet persoon, is dat geen geldige reden om je vakantie kosteloos te annuleren. Uiteraard denken we graag met je mee hoe we dit voor je kunnen oplossen. Wellicht kunnen we je vakantie verzetten naar een andere datum. Neem in zo’n situatie altijd contact met ons op en we helpen je verder. Heb je na 1 januari 2022 een annuleringsverzekering via Roan afgesloten, dan is dit wel een geldige reden om je annuleringskosten via de verzekeraar vergoed te krijgen.

Valt het Coronavirus onder de dekking van het calamiteitenfonds?

Het calamiteitenfonds geldt alleen voor molestsituaties of natuurrampen. Ziektes en epidemieën zoals Covid-19 vallen niet onder de dekking van het calamiteitenfonds.

Wat gebeurt er als ik niet kan reizen omdat ik of mijn reisgenoten positief getest zijn?

Een positieve uitslag is bij de meeste annuleringsverzekeringen een geldige reden om je annuleringskosten vergoed te krijgen. Sluit dus altijd een annuleringsverzekering af, zodat je geen enkel risico loopt. Check tevens altijd goed je verzekeringsvoorwaarden.

Roan werkt samen met Allianz Global Assistance voor boekingen die gemaakt zijn voor 31 december 2021 en met Mutuaide Assistance voor boekingen die gemaakt zijn na 1 januari 2022. Bij beide verzekeraars is een Covid-19 besmetting een geldige reden om te annuleren. Een annuleringsverzekering dient uiterlijk 7 dagen na reservering te zijn afgesloten. Onze reisspecialisten informeren je graag.

Wanneer hoor ik of mijn vakantie niet door kan gaan vanwege een quarantaineverplichting?

Wij nemen een week voor aankomst contact met je op als blijkt dat je vakantie niet door kan gaan.

Kan ik kosteloos annuleren als ik op bestemming een negatieve PCR test moet laten zien?

Indien de vakantiebestemming een negatieve PCR test eist, is dat geen geldige reden om je vakantie kosteloos te annuleren. De kosten voor de PCR test zijn voor rekening van de vakantiegangers.

Kan ik reizen door landen die nog code oranje hebben of daar op vakantie gaan?

Het is mogelijk te reizen door en naar landen die code oranje hebben, maar check goed je reisverzekering of je bent verzekerd mocht je onverhoopt tijdens jouw reis of vakantie in het ziekenhuis terecht komen.

Geven jullie een compensatie als blijkt dat niet alle faciliteiten volledig geopend zijn?

Nee, je ontvangt geen compensatie als blijkt dat bepaalde faciliteiten niet geopend zijn als gevolg van Covid-19.

Is kamperen een veilige manier van vakantie vieren?

Jazeker, op de camping ben je veel buiten en wij hebben richtlijnen opgesteld voor onze medewerkers met betrekking tot schoonmaak en veiligheid. Zo maken wij gebruik van beschermende en desinfecterende materialen. Tevens zullen onze medewerkers altijd voldoende afstand houden.

Maatregelen op de camping

Gezien de huidige situatie waarin wij zitten, willen wij je hier graag attenderen op een aantal genomen maatregelen die bijdragen aan de veiligheid van iedereen.

Waar kan ik de laatste stand van zaken bekijken met betrekking tot het afgegeven reisadvies voor een bepaalde bestemming?

Wij adviseren je om de website van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden:
Nederland: https://www.nederlandwereldwij... 
België: https://diplomatie.belgium.be/..

Cashless betalen

Wij vragen je de eventuele toeristenbelasting en extra’s die ter plaatse nog betaald moeten worden, zoveel als mogelijk cashless te betalen. Je kunt op de meeste campings betalen d.m.v. een betaalverzoek die onze campingmedewerker je toe stuurt per sms of email. Wil je toch cash betalen? Dan is er bijvoorbeeld een envelop waar je het bedrag in kunt doen.

Welke aanvullende eisen, zoals het dragen van een mondkapje in de buitenlucht, kan ik tijdens mijn vakantie verwachten?

De verplichtingen en regels verschillen per land en zijn tevens onderhevig aan wijzigingen. Voor de actuele situatie verwijzen wij je naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken www.nederlandwereldwijd.nl . Aanvullende regels op je vakantiebestemming zijn geen geldige reden om kosteloos te annuleren.

Als ik zelf twijfel om op vakantie te gaan, kan ik dan ook kosteloos annuleren?

Besluit je te annuleren dan brengen wij de reguliere annuleringsvoorwaarden in rekening. Twijfel je over je vakantie? Omboeken naar een andere bestemming is altijd mogelijk. Wordt de nieuwe bestemming duurder, dan betaal je het verschil bij. Indien de gewijzigde reis goedkoper is dan rekenen wij annuleringskosten over het prijsverschil. We hanteren het annuleringspercentage welke van toepassing is op de datum van wijziging. Om de prijs te bepalen, kijken wij naar de prijs die geldig is op de datum van wijziging. Voor wijzigingen binnen 28 dagen voor aankomst hanteren wij de prijs van de originele boekdatum.

Hoe werkt dat precies met een PCR test?

Op sommige locaties is het verplicht om een negatieve (PCR) test te overhandigen. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij een testlocatie bij jou in de buurt. Belangrijk is om na te vragen of je ook een certificaat ontvangt. Je kunt niet bij de GGD terecht voor een test, daar deze geen certificaat verstrekt dat vereist is voor het reizen. Omdat Roan is aangesloten bij de ANVR kunnen wij je doorverwijzen naar de officiële testpartner van de ANVR, www.coronatest2travel.nl voor een eventueel noodzakelijke PCR- of Antigentest. Testen zijn hier zonder kortingscode tegen sterk gereduceerd tarief beschikbaar.

Voor meer informatie over de reisadviezen verwijzen wij je naar www.wijsopreis.nl.

Moeten kinderen ook een negatieve PCR test tonen of gevaccineerd zijn?

Dit is afhankelijk van de bestemming en ook de minimale leeftijd verschilt per land. Voor meer informatie verwijzen wij je naar www.wijsopreis.nl. Indien je niet aan de voorwaarden wilt voldoen, is dat geen geldig reden om te annuleren.

Als ik op vakantie ben en mijn bestemming gaat van een positief naar een negatief reisadvies, wat moet ik dan doen?

Indien je tijdens je vakantie te maken krijgt met een wijziging van het reisadvies. Dan heb je de keuze om je vakantie af te maken. Je reist dan wel op eigen risico. Ten tweede kun je contact met ons op nemen, zodat we kunnen kijken of we je kunnen omboeken naar een andere bestemming, waar nog wel een positief reisadvies is. Als laatste optie kun je besluiten om terug naar huis te gaan. De dagen dat je geen gebruik meer hebt gemaakt van de vakantie, krijg je van ons vergoedt. Stel dat de totale reissom € 1400,- euro bedraagt voor 7 nachten en je gaat op dag 3 naar huis, dan heb je 5 nachten geen gebruik gemaakt van jouw vakantie en ontvang je € 1000,- retour.

Waar kan ik meer informatie vinden over het Coronavirus?

Wij volgen de situatie in de verschillende landen waar wij vakanties aanbieden op de voet. We houden je hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus.

Wat als Nederland op code rood gaat vanuit andere landen/ Wat als we ter plaatse in quarantaine moeten?

We kijken ook hierbij naar het reisadvies 7 dagen voor aankomst. Is Nederland voor een ander land code rood/oranje dan betekent dit niet direct dat je niet mag afreizen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er alleen aangescherpte regels zijn m.b.t. testen. 

Is er een quarantaineplicht op de vakantiebestemming? Dan heb je de mogelijkheid om te annuleren, om te boeken naar een andere bestemming in 2022 of om te boeken naar 2023.

Als de regels op mijn vakantiebestemming wijzigen naar 2G beleid, is dat dan een geldige reden om te annuleren?

Nee, dit is geen geldige reden om te annuleren. Uiteraard zijn we altijd bereid om met je mee te kijken of we je vakantie kunnen wijzigen binnen 2022 naar een andere bestemming. Indien de nieuwe reissom hoger wordt, betaal je de meerprijs. Wordt de nieuwe reissom goedkoper, dan hanteren wij annuleringskosten over het verschil. Voor het bepalen van de prijs, houden we de datum van wijziging aan. Binnen 28 dagen voor aankomst houden we je originele boekingsdatum aan.

Staat jouw vraag er niet tussen? Wij helpen je graag!

Openingstijden

Ma - Do 09.00 – 22.00
Vr 09.00 - 17.30
Za - Zo 10.00 - 16.00

Live chat / WhatsApp

Chat met één van onze collega's

Ervaringen van Roan klanten