Coronamaatregelen op Franse Campings

Update 22.09.2020

Frankrijk laat weer toeristen toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. 

Vanaf 25 augustus geldt code Oranje voor de regio Hérault en vanaf 28 augustus geldt tevens code Oranje voor de regio Côte d’Azur. Op 15 september is een negatief reisadvies ontvangen voor de volgende campings: La Chapelle, La Sirène, Le Soleil de la Méditerannée, La Marina de Canet - Les Peupliers en Domaine des Ormes: dit geldt voor Nederlandse gasten. Sinds 22 september geldt code Oranje voor de regio Les Landes.

Voor Belgische gasten geldt: het reisadvies voor de provincie Hérault is aangescherpt naar code Rood. Vanaf 04.09.20 16.00 uur geldt ook code rood voor de provincie Var.

Franse campings

U kunt nu weer terecht op veel campings in Frankrijk. De federatie van campings in Frankrijk heeft een plan met maatregelen ontwikkeld om u op een veilige en verantwoord op vakantie kunt gaan. Het bevat onder andere de volgende onderdelen:

 • sobere ontvangst bij aankomst
 • schoonmaak van de accommodaties met gecertificeerde desinfecterende middelen
 • accommodaties worden extra geventileerd
 • gemeenschappelijke ruimtes worden vaker gereinigd.
 • wachtrijbeheer voor de voorzieningen
 • herinrichting van de restaurants, uitbreiding van de afhaalmogelijkheden
 • beschikbaar stellen van desinfecterende producten op diverse punten
 • personeel draagt beschermende middelen
 • Houdt 1 meter afstand
 • dragen van mondmaskers is verplicht in alle openbare ruimtes. Het is verplicht in OV en musea, cafés, winkels, kerken, postkantoren, banken en bioscopen, in restaurants niet aan tafel, wel bij verplaatsing.
 • animatie en faciliteiten zoals het zwembad worden aangepast aan overheidsmaatregelen.
 • geen grote evenementen (bijv. avondshows)
 • stimuleren contactloze betalingen
 • uitvoering en naleving protocollen in geval van verdenking van besmetting

Het dragen van een mondkapje is verplicht in de gemeenten Agde, Marseillan, Vias en Portiragnes. Groepen groter dan 10 mensen zijn verboden. 


Op de camping dient u rekening te houden met de lokale veiligheidsvoorschriften. Omdat deze informatie per bestemming en/of per camping verschilt en bovendien regelmatig verandert, raden wij u te allen tijde aan om voor uw vertrek de officiële website van de camping te raadplegen.

Algemene richtlijnen Frankrijk

CORONAMAATREGELENFRANKRIJK
grenzen openJa
afstand houden1 meter
groepenmaximaal 10 personen
handen gevennee
supermarktenopen
buitensportentoegestaan
marktentoegestaan
stranden, merenopen
mondmaskersVerplicht in alle afgesloten openbare ruimtes: (winkels, restaurants, musea enz) Als afstand houden niet kan (bv OV), vanaf 11 jr
zwembadenopen
bars, restaurants en terrassenopen, max 10 personen/tafel
museaopen


Roan heeft met zorg deze informatie samengesteld. Onjuistheden kunnen voorkomen. Roan is niet aansprakelijk, noch kan verantwoordelijk worden gehouden voor welke geleden schade dan ook welke voortvloeit uit de door Roan verstrekte informatie.

Alle actuele reisadviezen per land en regio vindt u op de website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken

Benieuwd naar onze meest gestelde vragen? Klik dan hier. Voor campingspecifieke informatie en maatregelen verwijzen we je graag door naar onze speciale Coronamaatregelen per camping pagina.

Ervaringen van Roan klanten